Siivekäs muutto

Käsiteltäköön lyhyesti elokuva _Siivekäs muutto_ alkuperäiseltä nimeltään “Winged Migration”:http://www.apple.com/trailers/sony/winged_migration.html. “Rekon”:http://www.arabuusimiehet.com/reko/#107279471812510632 ja muutaman muun suosittelemana, startti sunnuntaipäivälle löytyi luontodokkarista. Yleensähän luontodokkarit ovat startteja (tai kohokohtia) lauantai-illoille.

Jälki oli komeaa ja todisti havainnollisesti mikä ero syntyy kuvattaessa kohteita peruslintukuvaajamaisesti kaukaa teleputkella tai läheltä laajakulmalla. Läheltä tavoitetaan etelään/pohjoiseen lomalle läpyttelevän hanhen päättäväinen asenne hommaansa. _Enää 3200 kilsaa ja sitten tuosta vierellä häiriköivästä lennokista on pakko loppua löpö…_

Pituutta oli tämäntyyppiseen kerrontaan aavistuksen liikaa, mutta toisaalta puolitoista tuntia jää kauas esimerkiksi samaan aikaan pyörivästä _Gladiaattori merihädässä_ -mammutista. Tuosta leffan trailerista tulikin mieleeni, että en ole tainnut nähdä tekijöiden aiempaa _Microcosmosta_.