30. marraskuuta 2005

Toisenlainen näkymä rannalta

Jan Eeralan Rupuranta.net esittelee elämää periferiassa, kuten taiteilija itse sanoo. Paikka on Makholma Porin ja avomeren tuntumassa. Komeita valokuvia, joissa paino on sanalla valo.

jutun sepitti ansik kello 2245

Kotona keskellä päivää

Tämä menee ehkä vähän jokavuotiseen sään ihmettelyn piikkiin, mutta:

ns. virastoaikoina työskenteleville ei tekisi yhtään pahaa käydä edes kerran viikossa kotona kääntymässä valoisaan aikaan.
t. lapsenvahti & mies siskonmakkarakeiton ääreltä

Lisätään vielä marraskuun ehkä viimeiseen merkintään pari kertynyttä linkkiä:

jutun sepitti ansik kello 1136 | vastapalloa (0)

18. marraskuuta 2005

15. marraskuuta 2005

Kauhojat

kaivinkaverit

Tiesittehän, että kaivinkoneet ovat oikeasti nisäkkäitä. Oheisen kuvan lisäksi myös pintaliitoblogin lapsityövoimaa todistelee samaa.

jutun sepitti ansik kello 1143

Punaviiniä ja vapaata seksiä!

skinnyCorpilla on jotenkin hyvä asenne projekteihinsa. T-paitakauppa Threadless lienee se tunnetuin työnäyte, mutta ei ole paha myöskään tämä 15 Megs of Fame. Näinä CD-levyn kuoleman päivinä ja harvojen toimivien verkkolevykauppojen aikoina, creative commons -lisenssillä musiikkia jakava ja esittelevä palvelu kelpaa kyllä. Kuunnelkaapa vaikka näytteet Nicolle Chirinolta. Nättiä.

Ja mitä CD-levyn kuolemaan tulee niin eläähän se vielä, mutta kituen jos minulta kysytään. Ei juuri tee mieli hankkia kuin pienten lafkojen ehjiä levyjä. Ja jos kotona katsoo lastenhuoneen lattialle niin ei tarvitse hankkia yhtään levyä ennen kuin niille on paikka. Lainaan Samulilta: boikotti.org.

Ja mitä taas Threadlessiin tulee niin siellä on ale. 10 dollaria / paita. Ruuhkan tuntee selailun ketteryydessä.

jutun sepitti ansik kello 0754

10. marraskuuta 2005

Poverpointti ja kiinoutti

Presentation Zen vertailee Microsoftin ja Applen esityksiä ja esiintyjiä. Herra Gatesin omalla tavallaan opettavainen presentaatio on nähtävissä valokuvina flickrissä.

Powerpointin ei välttämättä tarvitse olla tylsä, katsokaapa vaikka tämä. Ei täydellinen, mutta vinkeä. (Esityssofta on tosin käsittääkseni Keynote, mutta pointti sama)

jutun sepitti ansik kello 2230

Osaan minä sentään vielä linkittää

  • Superpalloja, tuhansia superpalloja. Siis ihan oikeita palloja. (molempien linkkien takaa videota) Pinkkarista.
  • Kirjeitä Paratiisista: 40 osaa ja episodiopas. Nämä tarttis varmaan ottaa talteen ennen seuraavaa räjähdystä konehuoneessa siellä jossain.
  • marginaalin alaotsikko lämmittää mieltä: Vajaa rasiallinen puoliksi avattuja Kinder-munia. Lämmittää ja hymyilyttää.
  • Julkinen itsehopute: laitetaan ne del.icio.us -linkit tänne paremmin näkyviin niin pian ei tarvii päivittää kuin kerran kahdessa kuukaudessa. Jostain kaukaa kuulen äänen sanovan että näiden blogien kuuluisi päivittyä tiheään. Mitä jos tämä onkin nettisivuksi jähmettynyt blogi?
  • Jos Julmahuvi-DVD puuttuu vielä hyllystä se ei ole hyväksyttävää. DVD-soittimen puute ei ole mielestäni selitys. Kauppaan mars, vielä saatat hyvällä tuurilla saada omasi jouluksi. Me halutaan vaan saada vähän julkisuutta ja päteä.
  • John Gruber kertoo miksi itsenäinen softakehittäjä myy hyvin menestyvän tuotteensa. The Life.
jutun sepitti ansik kello 0018 | vastapalloa (1)
proud member of underachievers international - anssi koskinen