26. tammikuuta 2005

Irtokarkit viikolle 4

jutun sepitti ansik kello 1417

Polkkauutiset

Yhä vain paraneva blogilista on havainnut aamuiset seikkailuni julkaisumopedin sarvissa, joten lienee velvollisuus kertoa jotain uuttakin.

Kuten Avokatsomon GM Samuli "Ämpäripää" Laukka jo ehtiikin tiedottamaan, hyppäsin varmuuden vuoksi vielä/taas yhteen kelkkaan. Kelkan nimi on Ämpäri ja siellä ei turhia juoruilla, siellä linkitetään niin että laskuri paukkuu. 167, 168, 169...

jutun sepitti ansik kello 1324

25. tammikuuta 2005

Perunapäivitys

No kun minäkin haluan näkyä uudella blogilistalla niin päivitetään sitten. Näitä tilanteita varten täytyy olla ässiä hihassa, nyt sattui olemaan tämä rakkauden peruna.

rakkauden peruna

jutun sepitti ansik kello 1337

21. tammikuuta 2005

Perjantailevy

Tämä on jo perinne. Perjantain mittaan heittelen kasaan muovilevyllisen musiikkia, jonka hetki koittaa auton startatessa kohti niin ikään perinteistä perjantaisählyä. Edestakaisella matkalla ehtii mukavasti revittää äänentoistoa n. tunnin verran. Tämän perjantain kattaus on seuraava:

 • System of a Down: Cigaro
 • Maj Karma: Kyynel
 • Sloan: Everything You've Done Is Wrong
 • Sahara Hotnights: Hot Night Crash
 • Samuli Putro: Täysikasvuinen
 • Santa Esmeralda: Please don't let me be misunderstood
 • Tomahawk: Captain Midnight
 • Outkast: GhettoMusick
 • Monster Magnet: Your Lies Become You
 • Ryan Adams: Nuclear
 • Rammstein: Du Riechst So Gut
 • System Of A Down: Spiders
 • Verenpisara: Sinun tyyneytesi vie voiton kaikesta
 • The White Stripes: Seven-nation Army
 • The Donnas: Who Invited You
 • The Donnas: Take It Off
 • Incubus: Megalomaniac
 • Interpol: Evil
 • Audioslave: Like a Stone
 • The Ark: One of Us is Gonna Die Young
jutun sepitti ansik kello 1458

Irtokarkit viikolle 3

via Cool hunting, Skrubu, Signal vs. noise etc.

jutun sepitti ansik kello 0825

17. tammikuuta 2005

Mieskuningattaret ja systeemi

Linkki löytyy vaikka syntymäpäiviltä, kiitoksia vain herra seitsemäntoistavuotias. Queens of the Stone Age on uudistanut sivunsa tulevan albumin henkeen. Kutsuvat levyä nimellä Lullabies to paralyze ja ilmestymispäiväksi ovat määränneet maaliskuun lopun.

Toinen kovasti odottelemani levyuutuus on System of a Downin Mesmerize / Hypnotize -tupla, jonka pitäisi niin ikään ilmestyä tässä keväällä - ainakin toiselta osaltaan. SOADfans linkittää myös näytteeseen nimeltä Cigaro. Mielenkiintoisaa yömusiikkia.

jutun sepitti ansik kello 0041

14. tammikuuta 2005

Vinkki

Oman kameran maatessa objektiivi jumissa huollossa, mieleeni muistuu taannoin Canonin Ixus-malleista (ainakin Ixus 40 ja 30) löytynyt piilo-ominaisuus. Pitämällä sitä ristiohjaimen keskellä olevaa func-nappia jonkin aikaa pohjassa ruudulle ilmestyy viileästi animoitu kello, joka ainakin 40-mallissa kääntyi ruudulla sen mukaan miten päin kameraa piti.

Ja ketä tämän jipon löysi? No anoppi!

Pidätän oikeuden saman tiedon löytymiseen manuaalista. Niitä ei lueta, joten tällaiset ominaisuudet ovat aina suuria löytöjä.

jutun sepitti ansik kello 0857

13. tammikuuta 2005

Vihaa jotain, muuta jotain

Tuo edellinen juttu oli jotenkin pitkä, joten tiivistetään: Tässä mainostetaan diesel-moottoria. (MPG-video, 6,8 Mt)

jutun sepitti ansik kello 1526

12. tammikuuta 2005

Irtokarkit viikolle 2

LA Auto Shown Ultimate LA Machine -suunnittelukilpailun tuotoksia.

Weezerin viides levy ilmestynee tässä kevään tai alkukesän aikoihin. (via roklintu)

Edellisten kanssa tuota viitoslevyä alkuun työstänyt, mutta sittemmin projektista irtautunut gurutuottaja Rick Rubin The Onion a.v. clubin haastattelussa.

Lyriikkalainausten ja suoralapasählyn hallitseva Suomen mestari on palannut. Merten!

jutun sepitti ansik kello 0920

7. tammikuuta 2005

T-Paidoista

Preshrunk on mainio juttu meille t-paitailijoille. Vaan mikä lienee tämän paidan alkuperä, kuka lienee originaalin grafiikan vääntäjä? Vaasalainen Graceskull on myynyt noita paitoja ainakin vuoden pari, sieltä omani hankin.

Itse lause "Home taping is killing music" on peräisin kultaiselta 70-luvulta, jolloin levy-yhtiöt keksivät syyttää uutta, ihmeellistä ja uhkaavaa c-kasettia myyntilukujen putoamisesta. Kuulostaako tutulta?

jutun sepitti ansik kello 1239 | vastapalloa (0)

5. tammikuuta 2005

Irtokarkit viikolle 1

Vai onko se jo viikko kaksi, miten niitä lasketaan? No, nämä kyllä olivat viikolle 53, mutta jäivät kesken, joten avataanpa vuosi tutulla linkitystä ja lätinää -reseptillä.

Ihmeelliset eläimet -generaattori. Etelä-Lapin rupiturilas, Perä-Euroopan tappajapiisami ja muut pallomme pikku vipeltäjät.

Onnistuin missaamaan The Officen joulujaksot, mutta joskus netti on kuin kaveri jolta lainata videokasetti. Sieltähän ne löytyivät ja vaikka laatu olikin kuin videokasetilla, sanoma tuli perille. Mainiota, mainiota.

Vuotta vaihdettiin mittavalla joukolla koppakuoriaisista ja ripurapuista jollotellen. Kun Samuli tuolla mpärissä vinkkaili Need for Speedin musiikkien suuntaan, minä vinkkailen Burnout 3:n pohjalta. Sahara Hotnightsin Hot Night Crash on hiton tiukka biisi, eikä pidä vähätellä myöskään jenkkibändi The Donnien meininkiä, vaikka eivät tuolla soundtrackillä ymmärtääkseni esiinnykään.

Bloglinesista löysin Tapestryn, jonka avulla nettisarjakuvia voi seurata uutistenlukijalla, kuten omalla suosikillani NetNewsWire Litellä.

Kari T:ltä poimitaan ne tulevat iPod-spesiaalimallit.

Incrediblesin typografiaa(kin) ylistetään. Eikä syyttä. Ehdottoman suositeltava leffa.

jutun sepitti ansik kello 0003
proud member of underachievers international - anssi koskinen