29. lokakuuta 2004

Kahvihetki

Aamusurffilla tuli vastaan kuvia lapsuudesta, mullakin on omani. Vanha tuttu taustakuvaosastolta. Tuossa ei kyllä ole oikeat aineet kupissa, mutta nyt ruudun ääreen leijuu valmistuneen aamukupposen tuoksu. Hakemaan.

jutun sepitti ansik kello 0840

28. lokakuuta 2004

Kadonneita

Olen jonkinlainen lahjakkuus tavaroiden kadottamisessa. Olen myös havainnut, että jotkin esineet löytyvät tai palaavat mystisesti paikoilleen kun ilmoittaa ne kadonneiksi, joten. Tällä hetkellä hukassa on ainakin seuraavia objekteja:

  • Nappikuulokkeiden kumitulppa kokoa M.
  • Muutaman hanskaparin toinen yksilö.
  • Rei'ittäjä. Sellainen kohtuullisen kokoinen ja metallinen. Jossain päin asuntoa, mutta missä?
  • Se yksi MiniDisc, jota olisin tänään tarvinnut.
  • Klassikkokamaa ovat myöskin kapteeninnauhat, joita hävisi pelireissuille tuossa yhtenä talvena sellaiset kolmesta neljään kappaletta. Kerran ostin uuden tilalle, sen jälkeen leikkasin nauhat vanhasta sukanvarresta...
jutun sepitti ansik kello 0033

26. lokakuuta 2004

Juba haastattelussa

Joku tuolla aiemman Juba-jutun yhteydessä kyselee miehen sähköpostiosoitetta. En minä sitä tiedä, mutta sivuilta näyttää löytyvän nyt myös Juban haastattelu, jossa käydään läpi sarjakuvataiteilijan taivalta lukioon asti ja selvitetään mm. nimimerkin syntyperä.

jutun sepitti ansik kello 1436

25. lokakuuta 2004

Palava esiintyjä

Erinomaisen hienovaraista sanojen painotusta: Herran nimeen (video). Tämähän olisi aivan rock ellei rock olisi niin kovin syntistä... Tommy Buttonin linkkitehtaalta.

jutun sepitti ansik kello 2240

23. lokakuuta 2004

Piirustuskoulu

Räkäisiä roklinkkejä lauantai-iltaan: Tuhma-sarjiksia ja Tatu Claudia Junnin tuoreempia ruutuja: RHA. Rockhuoran piirustuskoulun™ osat löytyvät paremmin nimettynä tuosta jälkimmäisestä linkistä.

Omat suosikkini ovat nämä.

jutun sepitti ansik kello 2334

Pystyhiiri

Belttonilta kävi tuossa viikolla myyntiedustaja soittelemassa duunin ovikelloa. Tarjosi ensin jotain näppäimistöön kiinnittyvää hiiriviritystä, joka ei suurta intoa herättänyt, mutta kakkospallona heitetty pystyhiiri (PDF) olikin toinen juttu. Sitähän piti kokeilla. Pikakokeilulla vaikutti aika vänkältä laitteelta, hinta tosin oli reippaasti suolaisen puolella. Samalla rahalla saisi parikin Logitechin sinirottaa. Toinen juttu sitten onkin, että testikäytössä tuollainen sinirottakaan ei oikein vakuuttanut. Tuntui paljon tahmeammalta kuin ihan tavallinen hännällinen ja pallollinen hiiri.

jutun sepitti ansik kello 1348

22. lokakuuta 2004

Keltainen laatikko

Kiitos Luksus. Tulossa Q-pack. Voiko se olla noin "halpa"?

jutun sepitti ansik kello 1238 | vastapalloa (0)

Blogeist ja ompuist

Poimintoja viikon varrelta, ensin osasto automobiilit:

Mike Rundle kertoo miten The Car Blogin ulkoasu syntyi. Sama mies valaisee myös julkaisun taustalla vaikuttavan BusinessLogsin suunnittelua.

Näitä autoblogeja tuntuisi riittävän, onhan meillä myös Autoblog ja Gawker median Jalopnik.

Osastolta omena löytyy Apple Pro Tips, joka on pullollansa kikka kuutosia omppukoneille.

Yksi kaivattu kikka on mahdollisuus jakaa iTunesin kirjasto kahdelle (tai useammallekin) käyttäjälle, ratkaisu on selostettuna täällä, nyt se pitäisi enää toteuttaa.

Ville on aloittanut ilmaisten OS X -ohjelmien listauksen. Hienoa. Ainakin WinSwitchiä voisi kokeilla, kun tuo käyttäjänvaihto on kotosalla päivittäisessä käytössä.

Lisäksi haussa on Light Sleeper, joka laittaa omppukannettavan kannessa olevan logon hehkumaan samaan tapaan kuin se pienempi majakka koneen etureunassa ja iTunes Dock Dance Plugin, joka puolestaan tekee Dockista graafisen ekvalisaattorin eli venyttelee tai pompottelee ikoneita musiikin tahtiin. Ehdottomia hyötysoftia molemmat.

jutun sepitti ansik kello 1238

21. lokakuuta 2004

DUH

Sarjakuvahahmo Dilbertille luotiin fanien ehdotuksien perusteella koti verkkoon. Nimeksi tuli DUH eli Dilbert's Ultimate House. Idea on jollain tapaa hauska ja moninkertaisesti hauskempi kuin se karmiva Suomessakin vähän aikaa sitten pyöritetty animaatiokyhäelmä. Sarjakuva ei vaan väänny kaikkeen.

jutun sepitti ansik kello 0009

20. lokakuuta 2004

Kommenttien suojaus "mainostajilta"

Maanantai-iltana suoritin tämän ohjeistuksen pohjalta Movable Typen kommentointijärjestelmään pienoisia muutoksia. Työtä ei ollut paljoa, mutta tehoavan tuntuisi. Yhtään turhuutta ei ole sittemmin päässyt läpi. (verrattuna yhteenkin viime viikon päivään, jolloin kommentteihin kolisi kolmisenkymmentä linkkejä tyrkyttävää pillerikauppiasta ja pokerimainostajaa.)

Työvaiheet olivat yksinkertaistettuna seuraavat:

  • mt-commmments -tiedoston nimeäminen uudestaan (alkuperäinen nimi löytyy googlella turhan helposti ja päätyy automaattiroskaajien listoille)
  • nimenmuutoksen ilmoittaminen asetustiedostoon
  • kommentointilinkin muuttaminen osoittamaan kyseisen merkinnän omalle sivulle, ei enää pop-upiin.
  • kaikkien Movable Typen hallitsemien tiedostojen uudelleenrakennus.

Toimintaohjeet tarkemmin selostettuna löytyvät tuosta alussa mainitusta jutusta. Käyttämättä jäi vielä vanhojen juttujen kommenttien automaattinen sulkeminen, johon ryhdytään jos uusi roskakommenttitulva iskee.

jutun sepitti ansik kello 1827 | vastapalloa (1)

19. lokakuuta 2004

Avoin kiitos

Tässä vaiheessa aamupäivää soivat korvani ja nyttemmin tasoittunut pulssini tahtovat kiittää Macromedian mainiota väkeä siitä flash-häiriöstä, joka muuttaa satunnaisen äänen satunnaisella julkaisukerralla raastavaksi elektroniseksi häiriösurinaksi. Se on vaikuttava kokemus täydellä volyymilla, irti kiskaistujen korvanappien sukellus kahvikuppiin oli vain senteistä kiinni. Saisikohan tuota pärinää myös soittoäänenä? Saattaisi toimia herätyskellona.

jutun sepitti ansik kello 1056 | vastapalloa (0)

Syksyn polkkakarkit

Tässä jonkin aikaa sitten Pinserissä Sami muistutti linkittämään uusiin tai vanhoihin suosikkeihin, joten minähän toimin ja poimin muutaman julkaisun, jotka eivät syystä tai toisesta loista valoaan top-listan ykkössivulla.

Teinien palsta koskettaa kylmin käsin blogspot-leiskallaan, mutta viihdyttää sisällöllään. Selvästi matkalla kirkkaimpaan kärkeen.

Mediaa ja pulloposteja on ilmeisesti tehnyt jonkinasteisen paluun tai saanut kirjoitushanan auki. Selaimessa-osiosta poimin artikkelin Star Wars -restauroinnista.

Kofeiiniriippuvu.us näyttää hyvältä ja elää runsaan kirjoittajajoukon voimin, joten otetaan riippuvuus tarkkailuun ja katsotaan pääseekö siitä irti. Tähän riippuvuuteen liittyen suoritin viime viikolla työpäivän ilman kahvia. Se on mahdollista, mutta ilman korvaavaa toimintaa lähinnä rienaavaa. Minä join mehua, teetä ja vettä.

Lisäksi toimitus ilmoittaa mittaavansa kommenttiroskaajien toimintaa ja liikeratoja lähipäivinä. Lähinnä selvittääkseen tekniikkaan tehtyjen pikku muutosten vaikutusta.

jutun sepitti ansik kello 0056 | vastapalloa (0)

13. lokakuuta 2004

Turhat ja merkityksettömät

Kotipoika avautuu palavereista ja Hämärää länkytystä seuraa.

Minulla on vain sen verran lisättävää, että palavereissa parasta ovat tilanteet joissa itse turhuuteen ei joudu osallistumaan, mutta kuulee ovien käyvän lopetuksen merkiksi ja voi hitaasti kiirehtien purjehtia tyhjän neuvotteluhuoneen läpi suorittaen sulavan pullakaappauksen.

jutun sepitti ansik kello 1735

12. lokakuuta 2004

Lokakuun blogisato yllätti pamauttajat

Pinserin blogilistan uutuuspuuska on melkoinen, mutta vallan kovaa paminaa en ole vielä saanut aikaiseksi. Onhan noita vielä tutkimatta, joten heitän soppaan pari suuren maailman julkaisua Suomi-hittejä odotellessa.

ANTI- on käsittääkseni levy-yhtiö, jonka riveissä näyttää soittelevan aika liuta mielenkiintoisia muusikoita. ANTI- Jukebox tuli pyöräytettyä kertaalleen ympäri ja se oli varsin osuvaa yömusiikkia.

Toinen ässä hihasta on Josh Rubin -nimisen herran Cool hunting -weblogi, joka pääsee seurantaan varsin helposti. Käsittelemällä minua kiinnostavia asioita.

Näissä myöhäisuutisissakin pitää olla loppukakistus: Erään televisioidun väittelyn toisen osapuolen muistiinpanot.

(tämä viimeinen via Itchy Robot, muut lähteet hämärän peitossa)

jutun sepitti ansik kello 0044

11. lokakuuta 2004

Sankarimme mainoksissa

Mountain Dew feat. Steven Seagal ja Priceline feat. William Shatner sekä.... Videoita ovat molemmat.

jutun sepitti ansik kello 1550

8. lokakuuta 2004

Blogiasusteita

Avokatsomo-paita punaisena

Samuli jo avasikin pelin, joten täydennetäänpä kuvastoa. Ylhäällä toinen tiistaina työstetyistä Avokatsomo-tekstiileistä, alhaalla huolellisesti järjestelty työpöytä vieressään aiemmin kesällä valmistunut ensimmäinen prototyyppi makaamassa viimeisimpänä tehtaasta pullahtaneen musta-punainen -yhdistelmän päällä. Numeroituja kappaleita nämä eivät ole, mutta yhden käden sormin ne vielä laskee - neljä tehtyä paitaa, kaikki erilaisia.

avokatsomo-paitapaino Kaksi Avokatsomo-paitaa

jutun sepitti ansik kello 0002 | vastapalloa (2)

4. lokakuuta 2004

MKKK:sta MK:ksi

Maj Karma heivasi taannoin nimestään loppuosan ja jatkaa uudistumistaan julkaisemalla uudet verkkosivut. Tarjolla on myös digitaaliformaattiin pakattu maistiainen tulevalta Sodankylä-albumilta. Biisin nimi on Pohjola.

Laitetaanpa samaan pakettiin myös toinen sivunsa uudistanut ja jo levynkin julkaissut. Rammstein. Herkkua oranssia ja röhnää. Levykin tuntuu paranevan joka kuuntelulla.

jutun sepitti ansik kello 1415

1. lokakuuta 2004

Itsediagnoosi

Siskon kuvailtua puhelimessa mitä lääkäri oli hänen kipeästä jalastaan todennut, päättelen jalkapöytäni päällä asustelevan kivun syyksi jännetulehduksen. Isovarvasta kun heiluttaaa niin tuntuu ja melkein kuuluu rutinaa. Levolla sen pitäis lähteä tai sitten Trombosol Fortella.

jutun sepitti ansik kello 2257
proud member of underachievers international - anssi koskinen