29. syyskuuta 2004

Clientcopia

Rakentavia kommentteja asiakkailta suunnittelijoille. Muistelen, että olisin pari vuotta sitten nähnyt vastaavan sivuston, joka ensin hyytyi ja sitten katosi.

(via Food for Thoughts)

jutun sepitti ansik kello 1224

27. syyskuuta 2004

Musta mietelause

Digicameran uutisten kautta pekola.netistä bongattua, päivän mietelause:

kustannussyistä valo tunnelin päässä on sammutettu

Tämä voi olla vaikka kuinka vanha tai kovinkin tuore, mutta juuri tällainen musta huumori hymyilyttää. Erityisesti syksyisin. Tunnelmaan sopivasti korvanapeissa lurittelee Viikate, jonka Kuutamourakat -kokoelma toivottavasti odottelee eteisen lattialla.

jutun sepitti ansik kello 1113

21. syyskuuta 2004

Lavastettu digitaalisesti

Mielenkiintoinen artikkeli (ilkeästi sanottuna mainos, mutta eihän omppufirmalle olla ilkeitä...) SCATWOT:n tuotannosta Applen sivuilla. (via Kompassi)

Puhuvat tuosta leffasta Conanissa, isäntä ja kikatteleva Gwyneth.

jutun sepitti ansik kello 2308

Peliuutissii

Syksyn pelimarkkinat näyttävät siltä, että kansi auki hyllyssä irvistelevä PS2 taitaa vaatia jotain toimenpiteitä.

Bugbear Entertainmentin kehittämä kaahailu- ja rymistelypeli FlatOut julkaistaan ilmeisesti vielä tämän vuoden puolella ja maistiaisvideot, -kuvat ja 3D-pysäytyskuvat ovat kieltämättä muikean oloisia. Ja kah, peliä on vääntämässä myös vanha bloggaaja - Reko.

Burnout 3 on kaupoissa näinä päivinä ja mainosta pyöritellään ihan televisiossa asti. Ainakin edelliset osat ovat vakuuttaneet ja ylistystä tulvii, joten ainekset onnistumiseen ovat olemassa.

Grand Theft Autojen tekjiä Rockstar Games on aloittanut Vice Cityn julkaisun ajoilta tutun rumban, jossa tulevaan San Andreakseen sijoittuvia elementtejä 'markkinoidaan' omilla saiteillaan tyyliin Cluckin' Bell ja Epsilon Program.

(lisäys: Aiemmin jossain näkemäni huhut olivat totta, PS2Fin raportoi: hoikistunut PS2 joulumarkkinoille.)

jutun sepitti ansik kello 1728

19. syyskuuta 2004

Turku III

turku3.gifTämä Kallioblogin kommentointi tuli mieleen kun aamulla 'kävin mustikassa' lähikorttelin pikkukaupoissa. Yksi pikkukauppa ei ollut vielä auennut, mutta kaksi muuta palvelivat ja toisesta löytyi muffinseihin marjoja.

Pidemmälle menevän brändäämisen estää ainakin se, että tälle kaupunginosalle ei ole varsinaista nimeä. Tuo karttakin sanoo vain, että asustelemme vetävästi nimetyssä lohkossa III. Ei siitä ihan blogin aiheeksi ole, mutta mukava paikka asua.

jutun sepitti ansik kello 2041

14. syyskuuta 2004

Juba

Viivin ja Wagnerin 'isänä' tutuksi tullut Juba Tuomola on näemmä julkaissut omat sivunsa V&W:lle. Arkiston puolelta löytyy näitä aikoinaan Turun Sanomien Extrassa julkaistuja pilakuvia, ensimmäinen Viivi ja Wagner sekä muita varhaisia tuotoksia.

jutun sepitti ansik kello 1251

Hitlist 2004

Työkoneen kestosuosikit 20.1. - 14.9.2004. Perustelut katsauksen julkaisuun ovat seuraavat:

1) Näin pätkiä High Fidelitystä eilen (mutta tarjoan silti kymmenen kappaleen kattauksen).

2) iPod ei ole työpaikalla (kenties vuosilomalla), joten Radio Naava ja muut kymmenen kappaleen kilpapyörittäjät kiusaavat ihmisiä. Eilen onnistuin unohtamaan äänitulpat kotiin ja siinä alkoi olo käydä tukalaksi.

3) Listalla ei ole *ani **ckholmia. Eikä *uiskua, eikä *akarista, eikä etenkään P*pstars-katsausta.

4) Listalla ei ole lamauttavan hauskaa aamuvisailua.

Ja se lista:

Egotrippi - Matkustaja (23 soittokertaa)
Radio Helsinki (23)
Mokoma - Hiljaisuuden julistaja (20)
Mokoma - Poltetun maan taktiikkaa (18)
Incubus - Southern Girl (17)
Mokoma - Haudan takaa (17)
Neil Diamond - Solitary Man (17)
Franz Ferdinand - Darts of Pleasure (16)
Franz Ferdinand - Take Me Out (15)
Master of Light - Monster Magnet (14)
jutun sepitti ansik kello 1027 | vastapalloa (0)

12. syyskuuta 2004

Voltti

kissa nimeltä voltti tirsoilla

Ensin ajattelimme, ettei kissan nimen keksimisellä niin kiire olisi, mutta loppujen lopuksi on ihan hyvä olla joku komentosana. Katti lienee tyttö, mutta nimeksi tuli pojallekin käyvä Voltti. Eikä sillä vissiin niin väliä vaikka olisi tullut 'tyttö nimeltä Tauno' jos emon nimi on Leevi...

jutun sepitti ansik kello 1952 | vastapalloa (1)

10. syyskuuta 2004

Nimetön kissi

kissa pystykierteellä

Tässä kävi äskettäin niin, että kollinvonkaleemme sairastui pahemman kerran ajautuen lääkityksestä ja hoidosta huolimatta niin pahaan kuntoon, että jäi vain se huonoin vaihtoehto.

Suruahan siitä seurasi kuin myös yksinäiseksi jääneen asukin mouruamista, mutta ei aikaakaan (reilu viikko) kun sukulaisilta löytyi luovutusikäisiä maatiaispentuja ja nyt yksi niistä vääntää kuperkeikkoja tuossa sohvalla. Tulokas näyttää kuvissa ihmeen paljon "edeltäjältään" vaikka onkin silminnähden vaaleampi. Sopua vanhempaan neitiin hierotaan vielä sähisten ja jyristen, mutta eiköhän tuo tuosta.

Nimi sille pitäisi keksiä ja ihan kaikkia ehdotuksia otetaan vastaan, jotta päätös olisi varmasti vaikea. Tällä hetkellä olemme sitä mieltä, että se olisi mallia kolli, mutta tyyppimerkintä saattaa vielä muuttua...

jutun sepitti ansik kello 2319 | vastapalloa (3)

8. syyskuuta 2004

Huoltokatkos

Huutelevat tuolta konehuoneen puolelta, että huomenna (9.9.) on huoltokatkos karkkimaassakin. Kuulemma jotain maanantaierää palvelimissa ja ainakin aamupäivä siinä menee kun rautaa ruuvataan.

jutun sepitti ansik kello 1344

7. syyskuuta 2004

Jools Holland Show

TV-poiminta sunnuntai-illalta.

Jools Hollandin musiikkiohjelma YLE FSTltä tarjosi mukavasti vastiketta TV-luvalle (jonka kanavoinnista YLEn eri tahoille olisi paljonkin sanottavaa, mutta säästetään se vuodatus toiseen kertaan).

Norah Jones lauloi ja soitti bändeineen vaivattoman oloisesti ja heidän esityksestään hypättiinkin lyhyellä välijuonnolla muutaman metrin päässä odotelleeseen David Byrneen, jonka jälkeen kuultiin vielä mukavan orgaanisen kuuloista Basement Jaxxia. Kaikki tämä reilussa kymmenessä minuutissa. Täytyypä yrittää katsastaa koko show ensi sunnuntaina. Vieraina näyttäisi olevan mm. Alanis Morrissette ja Alicia Keys.

jutun sepitti ansik kello 0955 | vastapalloa (0)

6. syyskuuta 2004

Shrek 2

Hain liput leffaan lauantaina ja bonukseksi sain mukaan kaksi paria vihreitä hirviönkorvia, jotka toimitettiin edelleen nuorille herroille Onnille ja Elmerille. Tai heidän vanhemmilleen.

Elokuvasta saattaa paljastua joitakin yksityiskohtia, joten eteenpäin ei ole pakko lukea.

Vihreän jätin jatkoseikkailu oli paikoin hieman vaisu, mutta nämä hetket sai kulumaan hienoja yksityiskohtia ihaillessa ja viittauksia poimiessa. Niitä riitti. Loppua kohti meininki tuntui paranevan ja siinä yhdessä alusvaatteisiin liittyvässä sanailussa eräskin yksittäinen elokuvakatsoja meni hörppäämään suullisen vettä aivan väärässä kohdassa joutuen taistelemaan annoksensa kanssa monta piinallista sekuntia. Loppumaku oli varsin hyvä, vaikka illemmalla luinkin jostain arvostelusta varsin osuvan kommentin animoidusta romanttisesta komediasta.

Tästäkään leffasta ei sitten kannata poistua heti ensimmäisten lopputekstien ilmaantuessa valkokankaalle.

jutun sepitti ansik kello 1335 | vastapalloa (0)

1. syyskuuta 2004

Kirjanmerkit ojennukseen

Safari Sorter laittaa Safarin kirjanmerkit aakkosjärjestykseen ja myös laskee ne. Minulla tuo 'lisää kirjanmerkki' -nappula naksuu melko tiuhaan kun jotain mielenkiintoista osuu silmiin enkä ole juuri mitään poistanut, joten laskennan tuloksena oli 2489 kirjanmerkkiä (joiden joukossa 104 tuplakappaletta). Siivota pitäis sielläkin suunnalla.

Tuota mittavaa kasaa on muuten kasvatettu muutama vuosi ainakin kolmessa eri ympäristössä. Ensin käsin päivitetyllä linkkisivulla, sitten Macin Internet Explorerissa ja viimeisen vuoden Safarissa.

jutun sepitti ansik kello 1311 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen