29. kesäkuuta 2004

Musiikkivideo

Tämä video koukutti joskus talvella Levyraadissa, Franz Ferdinand: Take me out (25,6 Mt Quicktime). Tekijä Filmtecknarna Tukholmasta.

(via k10k newsfeed)

jutun sepitti ansik kello 0836 | vastapalloa (0)

23. kesäkuuta 2004

Rinnakkainasettelu

Ilta-Sanomat: Pappi ärsytti - rippileiriläiset marssivat ulos

Lehti: Taivas ulkoistaa karsintatoimensa

Jos näitä lähtisi lukemaan kaikki näkökulmat ja ennakkoasenteet nollattuina, saattaisi tulkita molemmat kirjoitukset samaan tyylilajiin. Lainauksissakin IS häviää vain kirosanoissa.

jutun sepitti ansik kello 1033 | vastapalloa (0)

22. kesäkuuta 2004

Musiikin maailma

Killinki vinkkaa aika hienoon visuaaliseen hakukoneeseen musiikin maailmasta, musicplasma.

jutun sepitti ansik kello 1113 | vastapalloa (1)

Musiikkia verkossa

Wilcolla on sivuillaan esikuunteluaparaatti a Ghost is born -albumistaan, joka ainakin jossain päin maailmaa ilmestyy tänään. Tyyli on nykyisellään aika lähellä sitä niin ikään juuri levyn julkaissutta englantilaista pipopäätä.

(via WDIK)

jutun sepitti ansik kello 0829 | vastapalloa (0)

21. kesäkuuta 2004

Uutisten lukija

Seuraa lyhyt tekninen urahdus: RSS-virtoja puhuva softa, NewsAloud. Testiversio näyttäisi olevan tarjolla. Ei tämä ehkä Älyvapaata Blogistania voita, mutta täytyypä kokeilla.

jutun sepitti ansik kello 1044 | vastapalloa (0)

20. kesäkuuta 2004

Siirtouutinen

Urheilujulkaisu Avokatsomo ottaa askeleita kohti suurempia kuvioita siirtymällä omalle serverilleen ja uudelle julkaisualustalle. Samalla remmiin liityn minä, tarkoituksenani purkaa urheilullisia patoutumiani ns. oikeassa paikassa. Karamellistä tulee siis jatkossa vähemmän hieltä tuoksahtava ja siten sivistyneempi (!) kokonaisuus.

Avokatsomossa tarkoitukseni on vakiinnuttaa paikkani avauskokoonpanossa ja kerätä tehomerkintöjä ainakin tasaiseen ellei jopa tiuhaan tahtiin. Tällä hetkellä saldoni on kaksi maalia ja sekalaisia syöttöpisteitä menneen talven ajalta. Ulkoasun uudistus on jo käynnissä ja urheiluun liittyviä valokuviakin yritän ohjailla kirjoitusten lisukkeiksi. Työn alla on vielä kirjoittajaesittelyyn vaadittava pukukuva, tiedän kyllä sellaisia olevan, mutta ne piileskelevät jossain kuva-arkiston uumenissa.

jutun sepitti ansik kello 1842 | vastapalloa (1)

18. kesäkuuta 2004

Surffilauta

Valoa nopeampi linkin edelleenvälitys, surffilauta, jolla voi surffata. Konsulteilta.

jutun sepitti ansik kello 1621 | vastapalloa (1)

17. kesäkuuta 2004

Lyhyet merkinnät ovat mielestäni mahtavia

Matkalta poimitaan lämminhenkinen pakina kesäksi. 11 kokonaista ilon päivää jäljellä.

jutun sepitti ansik kello 1138 | vastapalloa (0)

Selostamot

Katsoin ja kuuntelin eilen jalkapalloa.

B.-E.W.
Ei sitä ehkä uskoisi, mutta ihan jokaiseen pieneenkin lauseeseen saa mahtumaan ihan pienen spekulaation. Tai sitten ei.
H.-P.H.
Portugalin kultainen sukupolvi ja kotimaahan jätetyn toimittajan sivulausekitinää kaukaisesta selostussijainnista Pasilassa, jossa ruuduilta ei erota juuri mitään.

Best of Bubi.
Kun selostus jää pystyyn.
Hannu-Pekka.

(edit 14:37)
Samulin kommentista villiintyneenä, etsiessäni Bubin ryytynyttä hahmoa löysin ne kaikki.

jutun sepitti ansik kello 0839 | vastapalloa (1)

14. kesäkuuta 2004

Listalla summaamme viikonlopun tapahtumat

 • Synttärijuhlia 2 kpl ('sankareita' 3 kpl)
 • Vieraita 29 kpl (ei samanaikaisia)
 • Jääpaloja boolissa 1 kpl
 • Yhteydenottoja naapureilta 0 kpl
 • "Onpas iso kissa!" -hämmästelyjä 15 kpl
 • "Onko se syönyt sen toisen?" -kummasteluja 1 kpl
 • "Missäs ne kissat ovat?" -kyselyitä 5 kpl
 • "Sängyn alla" -vastauksia 5 kpl
 • "Missäs se isompi katti on?" -kyselyitä 3 kpl
 • "En tiedä, mutta ne on aika hyviä piiloutumaan" -vastauksia 3 kpl
 • "Ei se kyllä täällä asunnossa ole" -toteamuksia 1 kpl
 • Kollikatteja rappukäytävässä 1 kpl
 • Kollikatteja takaisin asunnossa 1 kpl
 • Vierailta unohtuneita esineitä 2 kpl
 • Aikamoisia futismatsin loppuja 1 kpl
 • Kuvatodisteita tapahtumista 78 kpl

oiva_2235.jpg
Kolli kenkävahdissa.

jutun sepitti ansik kello 1005 | vastapalloa (0)

Alemmas voi aina vajota

Täällä yhdellä nimeltämainitsemattomalla kotimaisella kanavalla näyttäisi nuori nainen torjuvan tekstarilentopalloja - bikineissään. Kas, tyttö vaihtui ja wordin paperiliitintä muistuttava hahmo 'lukee' viestejä ääneen. Juuri kun luulin, että lauantaina näkemäni tekstaritanssipeli olisi ollut jonkinlainen pohjanoteeraus... Tämä juttu täytyy tallentaa ihan vain senkin vuoksi, että sen voisi lukea aamulla ja epäillä sitä mielikuvituksen tuotteeksi.

jutun sepitti ansik kello 0133 | vastapalloa (0)

11. kesäkuuta 2004

Tuut-tuut-tit-tit-titti-tididei

Pitkästä aikaa RE:n sivuja vilkaistuani havaitsin sieltä ihan mielenkiintoisen tiedonmurusen.

Yomi ryhtyy tarjoamaan suomalaisille operaattoreille muualla maailmassa suurta suosiota saanutta ringback tone -toiminnallisuutta eli puhelimessa hälytysäänen sijaan kuuluvaa hälytysmusiikkia

jutun sepitti ansik kello 1600 | vastapalloa (0)

Kellokortti kädessä

Ei tuo eilinen itselle uhittelu ihan hukkaan mennyt, sillä tuli kuin tulikin lähdettyä musiikin äärelle Haarikan kellariin. Sievästi myöhässä paikalle saapuneena en silti jäänyt paljosta paitsi - Kupittaan ekaa biisiä en ilmeisesti kuullut kokonaan. Seuraa lyhyt katsaus tapahtumiin:

Kupittaata en ollut aiemmin livenä kuullut, mutta soitto maistui kyllä, kiitos vaan. Keikan jälkeen näin vielä vanhan kaverin (joka on kyllä edelleenkin kaveri), joka tunnustautui Kupittaa-asiantuntijaksi. Nyt tiedän paljon enemmän aiheesta.

Limppareita tulin katsomaan ja heidät myös näin. Keikan avasi Tero-Petri Suovasen sooloilema Liekkimaja akustisesti ja päätti perinteinen Tupakkapäivä. Siinä välissä kuultiin tuttuja musiikillisia herkkupaloja, improvisoituja sanoituksia ja leppeitä välispiikkikeskusteluita, jopa tarinointia.

Multimediakonsultit aloittivat Osa-aikaisen videoensi-illalla ja tuotos oli mielestäni varsin onnistunut. Keikkaakin jaksoin jonkin matkaa katsella kunnes oli valittava hana- ja sängynpohjaisten piristeiden vällillä. Sänkyyn päädyin.

Nyt ovi takana kiinni ja synttäripippaloihin!

jutun sepitti ansik kello 1555 | vastapalloa (0)

I hate my homeland too...

Aivan loistavaa, suomalaisten nettiaktiivien 'hyökkäys' Conan O'Brieniin meni läpi. Tai enhän minä tiedä ketä niitä kortteja on oikeasti lähettänyt, mutta epäilykset kohdistuvat näihin piireihin. Ehkä suomalaista on helppo huijata, mutta minusta tuo pätkä vaikutti niin aidolta kuin (amerikkalaisessa) talk showssa voi odottaa. Tämä tarvitsee varmaan nauhoittaa.

jutun sepitti ansik kello 0958 | vastapalloa (0)

10. kesäkuuta 2004

Illansuussa kohtaan äänivallin

Eilen otin tuntumaa festivaaliin proomulla istuen ja Lemonatoria kuunnellen, kotimatkalla jänistä moikaten. Meininki keikalla oli rento, kuten viimeksikin kohdatessamme. Tänään iltakohteena olisi tarkoitus olla Haarikka, jossa veivaavat paikallisorkesterit Kupittaa, Multimediakonsultit ja Limonadi Elohopea.

Multimediakonsultit kertovat asioiden laidan nyt myös nettisinkkuna jaeltavassa kappaleessaan (Joku vitun) mainostoimisto.

Sellaisen loukun tuolta illan ohjelmasta havaitsin, että kotimatkalla voisi käydä ruikuttamassa alennushintaista sisäänpääsyä Kårenille, jossa Mokoma aloittaa aamuherätyksen kannalta ystävälliseen aikaan 01:15.

jutun sepitti ansik kello 1606 | vastapalloa (0)

Azure 0.5

Karamelli otti tänään käyttöön uuden version Azuresta, joka on tämmöinen pikkuinen kännykkäsofta verkkopolkkaamiseen.

jutun sepitti ansik kello 1553 | vastapalloa (0)

9. kesäkuuta 2004

Siisteimmät biisinpätkät

Retrocrush: 50 viileintä biisinkohtaa, kuvin, sanoin ja pakatuin musiikkinäyttein. En tiedä miten nuo tekijänoikeudet on hoidettu, mutta tämmöinen olisi hienoa tehdä itsekin.

(via Itchy Robot)

jutun sepitti ansik kello 1033 | vastapalloa (2)

Kesäisia kuntoilumuotoja, osa 2

Eilen ultimate, tänään lenkkeily ja mäkijuoksu. Kohteenani oli vanha tuttu urheilupuiston lenkki. Uutena mausteena kytkin itseni lainassa olevaan sykemittariin (joku Polarin vanhempi malli), joka kertoikin leposykkeeni nakuttelevan hieman alle 60 lyönnin minuuttitahtiin. Pumppu toimii, siispä polulle.

Kolme kierrosta kulki 170:n keskisykkeellä ja polku oli varsin rauhallinen kansan valmistautuessa kakkosnelosen finaaliin. Mittarista löytyi myös ominaisuus, joka mittasi kuinka paljon syke tasaantui esim. minuutissa. Sain arvokseni nelisenkymmentä ja päätin selvittää onko se paljon vai vähän. (asiaa selvitetään edelleen)

Päätin lenkkini muutamaan ylämäkispurttiin, joiden myötä huomasin että voimien loppuessa sydänkään ei enää saavuta huippulukemia. Kävelin kotiin. Seuraavassa jaksossa kaupunkifestivaaliteutarointia.

jutun sepitti ansik kello 0034 | vastapalloa (0)

8. kesäkuuta 2004

Poiminnat uutuuslistalta

Käytin pitkästä aikaa edes pienen hetken Pinserin listan uutuksien plaraamiseen ja löytyihän sieltä jotain. Oivalluskuviot kiinnitti huomion kaavioillaan ja ei niin vetävästi, mutta kuvaavasti nimetty Mobiili- ja PDA-blogi tuli vastaan jostain jo aiemmin - nyt se sai kylkeensä ruksin. Iso kaarre otetaan myös tarkkailuun.

Lisäksi on ehdottomasti mainittava (toistamiseen) Zeldmanin vinkkaama Authentic Boredom.

jutun sepitti ansik kello 1656 | vastapalloa (1)

Therapy (huutomerkki)

Lyhyesti festivaalirintamalta: Ruisrockin sivut ovat edelleen jotain... pysäyttävää, mutta ne onnistuvat kuitenkin kertomaan lähifestarin uusimman kiinnityksen - Therapy? Yhdessä aiemmin ilmoitetun Monster Magnetin kanssa tämä saa pohtimaan fillarille kätköä Ruissalon metsistä. Korvanappeihin ohjataan uutisen kunniaksi Troublegumin sulosointuja.

jutun sepitti ansik kello 1323 | vastapalloa (0)

Kesäisiä kuntoilumuotoja, osa 1

Lounastunnilla lukkoon lyöty kokoontuminen ultimaten (sitä frisbeen heittelyä) merkeissä onnistui tekstiviesti- ja soittelurumban myötä jopa niin hyvin, että 3 vs. 3 -peli saatiin aikaiseksi. Sade tuli ja pelasti tunnin säntäilyn jälkeen liukastamalla nurmikon ehkä jopa aavistuksen vaaralliseen kuntoon.

Seuraavan kerran tavoitteeksi asetetaan pari peluria lisää ja vähän isompi kenttä. Nappulakengätkin olisivat aika mainio lisävaruste, mutta ehkä jätän ne niille guruille, jotka ovat tulossa kisailemaan tänne suuntaan loppukesästä.

jutun sepitti ansik kello 0114 | vastapalloa (0)

1. kesäkuuta 2004

Komedianpätkiä

Eilen Suomessa lähetetty Conan O'Brienin jakso piristi erityisesti siksi, että kortti Suomesta tosiaan vaikutti aidolta. Välillä ne kaiken maailman välipalat kyseisessä talk showssa eivät oikein tahdo löytää linjaansa totaalisen hölmöilyn ja ns. fiksun huumorin kapealta kaistaleelta. Käsikirjoitus paistaa läpi, tarkoituksellakin. Mutta on se silti ainoa tv-ohjelma, jota seuraan säännöllisesti.

(linkki Pinseristä)

Ameriikasta poimitaan myös Dave Chapellen Black Bush. (Real video)

jutun sepitti ansik kello 1705

Typofiilistelyä

Viime aikoina olen keskittynyt vähän enemmän fontteihin ja vastaan on tullut mm. vajaan 3000 still-ruudun kokoelma leffojen alkutekstejä ja mies, joka tekee feikkilehtiä ja muuta roinaa (props) leffoihin - Andrew Ahleman. Tuo alkutekstikokoelmakin näyttää olleen olemassa jo vuodesta 1997, mutta eipä vain ole tullut aiemmin vastaan.

Myös Underwaren kuvakertomus intialaisesta kylttimaalarista oli jotenkin kiinnostava.

jutun sepitti ansik kello 1644 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen