31. toukokuuta 2004

Epäilyttävä asennus

Tätä en uskonut kokevani: Windows-pohjainen nettiasennus, joka toimii kertayrittämällä. HomePNA-palikka kiinni koneeseen ja seinään, ajurit ja asetukset kuntoon ohjeiden mukaan (ohjeiden noudattaminenkin saattoi vaikuttaa onnistumiseen) ja täysin varoittamatta Firefox tuuppaa ruudulle Mozilla-sivut. Käyttämättä jäi paljon alkukantaista vihaa.

Kiitos Kobaian Juliuksen suuntaan, koottu turvallisuuspaketti ainakin rauhoitti mieltä ja noiden etsimisessä olisi mennyt tovi jos toinenkin.

jutun sepitti ansik kello 0957 | vastapalloa (1)

28. toukokuuta 2004

Eläimen mentävä silta

Kahdelta viimeisimmältä levyhyllyn täytteeltä löytyi yhteinen tekijä, Janne Saksa. Levyt ovat Mokoman Tämän maailman ruhtinaan hovi ja Ultramariinin Juuri ja juuri olemassa. Saksa on miksannut molemmat albumit ja Mokoman osalta kantaa myös tuottajan & äänittäjän vastuuta. Hyvää jälkeä molemmissa tapauksissa.

Silta ei ole vahva, mutta kantaa, sanoi radiomainos taannoin.

Mokomasta oli tarkoitus sanoa pidemminkin, mutta suosittelenpa näin lyhyemmin sanankääntein jos rytinä kiinnostaa. Herrojen sivuille näytti myös ilmestyneen kansistakin löytyvät komiat artistikuvat Ville Pirisen näkemyksinä. Muistaakseni kuvien rajaus on kansissa hieman avarampi.

jutun sepitti ansik kello 0958 | vastapalloa (0)

19. toukokuuta 2004

Kolmikko

Toukokuun herkkukarkit verkkoloksuttajien alati paisuvasta joukosta, rankattuna virkaiän mukaan:

  • Kuutio
    Veteraani ei suolla tekstiä joka päivä, mutta sisältö on taattua laatutavaraa.
  • Peter Elk
    Näkökulmaa New Yorkista.
  • Mielettömän syvyystasot
    Herra pnukin taattua kädenjälkeä yhdistettynä herra zeron valokuviin. Toimii. Ei paljo pysty olemaan synkkä ja mystinen jos vaatteet on kissankarvoissa.
jutun sepitti ansik kello 1607 | vastapalloa (2)

18. toukokuuta 2004

Asioita listamuodossa

Järjestelemättömiä kirjanmerkkejä:

(korjattu oikeastaan kokonaan hatusta vetäisty pelin nimi)

(kello puoli viiden lisäys: Nähtyäni nuo kirjavaliot Lingossa (onko Linkossa oikea taivutus?) muistin, että minä sain ne tietooni paikallisten konsulttien postituslistalta. Kunnia virtaa hiljalleen oikeille lähteilleen...)

jutun sepitti ansik kello 1146 | vastapalloa (0)

17. toukokuuta 2004

Simpanssi kameran kahvassa

Digicamera.netin uutiset opettivat minulle juuri uuden digikuvaustermin, 'simppauksen' (Chimping). Ilmiö oli kyllä tuttu entuudestaan, mutta nyt se sai osuvan nimen. Simppausta esiintyy havaintojeni mukaan kaikilla digikuvaajilla, etenkin juuri kameran hankkineilla. Ohessa kuva nuoresta yksilöstä.

Chimp-verbi (tai substantiivi chimping) on englannin kieltä ja tarkoittaa (pakonomaista) kuvan katsomista lcd-näytöltä heti kuvanoton jälkeen. Termi lienee peräisin uutistoimisto AP:n kuvaajalta, joka huvittuneena seurasi kollegojensa käytöstä uusien järjestelmädigien tultua taloon.

Kyllä vain, päästellään apinamaisia ääniä ja esitellään otoksia lajitovereille.

Urheilukuvaajat kertovat, videokamera pyörii.

jutun sepitti ansik kello 1440 | vastapalloa (0)

12. toukokuuta 2004

Esineiden ihmeellinen maailma

MoCoLoco esittelee ne viileistä viileimmät tuotteet, kuten Romeon & Julian varsin mielenkiintoisessa formaatissa.

jutun sepitti ansik kello 1646 | vastapalloa (0)

11. toukokuuta 2004

Vapun tähti

Aivan oli hilkulla unohtua maininta mainiosta vappuseuralaisestamme - Roombasta, mutta onneksi robon ylpeä isäntä muisti vinkata. Ladattava sisäkkö hääri lattialla juhlakansaa ilahduttamassa ja vain ihmeen kaupalla sitä ei missään vaiheessa avattu tarkempia tutkimuksia varten. Paikalla oli kuitenkin siinä määrin insinööripitoista joukkoa. Laitteeseen tutustumista voi suositella ainakin karvaa kylvävien elikoiden omistajille.

jutun sepitti ansik kello 1237 | vastapalloa (0)

10. toukokuuta 2004

Odottaa vai ostaa

Pitkähkön pähkäilyn, kaupoissa pyörimisen, netin selailun ja kameroiden hypistelyn jälkeen tilasin tänään Canonin S50:n. Pari tuntia myöhemmin huomaan dpreviewin kertovan Canonin julkaisseen kyseisestä aparaatista parannellun version, jonka ominaisuudet ovat vieläpä kehittyneet juuri niiltä osin, jotka tuossa viiskymppisessä epäilyttivät. Joustava kauppias lupasi vetää tilauksen takaisin ja tämä kuluttaja miettii vielä hetken kunhan saa tietoonsa julkaisuajan ja lopullisen hinnan Suomessa.

(edit 11/05/: Itsekin S60:n hintaa eilen hieman laskeskelin ja päädyin melko tyydyttäviin lukemiin, mutta aamun diginews arvioi hinnaksi peräti 100 dollaria vähemmän kuin S50. Jos tämä toteutuu niin odotus todellakin kannattaa.)

Säärintamalla julmetun kovaääninen ja näyttävä ukkonen hallitsee jokirantaa.

jutun sepitti ansik kello 1547 | vastapalloa (0)

6. toukokuuta 2004

Juhlapäivä

Eilen kaksivuotisjuhlia vietti Luksus ja Selfdestruct ikääntyi jo kuun alussa. Karkki tässä muodossaan pyörähtää kolmannelle vuodelle tänään ja isäntä ihmettelee, että kuis ny näin? Kauanko tässä tankissa oikein löpöä riittää? Eka blogimuotoinen vai pitäisikö sanoa blogsahtava merkintä irtosi 6.5.2002 Herra Blomqvistin letkeiden lanteiden (se on sitten video) innoittamana.

Itse itseäni matkien, seuraa lainaus:

Do you think I should take a class
To lose my southern accent
Did I make me up, or make the face till it stuck
I do the best imitation of myself

Ben Folds Five: Best imitation of myself

(southern accent on tietysti tämä länsirannikon tosatäsämisä-kieli)

jutun sepitti ansik kello 1521 | vastapalloa (0)

5. toukokuuta 2004

Kilpitarkkailija

Marraskuussa nimesin taudin numerohulluudeksi, mutta kilpitarkkailu on selvästi virallisempi termi. Osoiterivin täyttävä osoitekin näyttää olevan olemassa, www.turunseudunrekisterikilpinumerotarkkailijoidenklubi.com.

Vappuna tapasimme 'myrkyttäjämme' ja teimme yhdessä mahtavia havaintoja Tampereen kaduilla ja poluilla. Hölmöä kuin lintujen bongaus, mutta kesän pitäisi olla tehokasta aikaa, joten ei pidä antaa sivullisten häiritä. 36 hakusessa - 999-nirvanaan on vielä matkaa.

jutun sepitti ansik kello 1355 | vastapalloa (0)

4. toukokuuta 2004

Kenelle kunnia kuuluu

Olen kyllä havainnut viime aikojen merkintöjen taipuneen jotenkin kierosti urheilun suuntaan, mutta minkäs teet, sama linja jatkuu. Khiloun epäsuorasta linkityksestä Happeen sivuille päädyin mielipidekirjoitukseen syöttelyn syvimmästä olemuksesta: Kuka tuulettaa?.

Maalintekijän roolihan on suorastaan mitätön, ei pitäisi olla mitään aihetta riehaantua ja juoksennella ympäri kenttiä ilman paitaa todellisen sankarin jäädessä tyystin ilman kunniaa.

Huomenna pääseekin taas kentälle luutimaan kesäsarjan alkaessa. Meillä on siitä hieno tilastomies, että se laskee myös kakkossyötöt sisäisiin tilastoihin.

1+17. Ehkä niitä maaleja voisi muutaman enemmän tehdä.

jutun sepitti ansik kello 1445 | vastapalloa (2)
proud member of underachievers international - anssi koskinen