31. maaliskuuta 2004

Kviklink

Aamun uutisvirtakatsauksesta poimittua. Google News varsin kauniisti esitettynä ja orava*ornoa.

(lähteet What do I know - Enjoying ja 1976design blogmarks)

jutun sepitti ansik kello 0851 | vastapalloa (0)

30. maaliskuuta 2004

Taas se kirjoittaa lenkkareista

Kai tämän saa Turustakin sanoa. Radical Sports on rantautunut Suomeen ja Helsinkiin, sinne Nilsonin kenkäkaupan tienoille. Myyvät sellaisia lenkkareita. Maaliskuun Aktivist... siis Nöjesguiden toimi lähteenä.

Aiemmin täällä mainitsemani Karhu Originals -malliston ilmoitetaan saapuvan kaupan hyllyille huhtikuun alussa ja kovasti ihmiset niitä jo googlettelevatkin. Karhu Harlem Air on muuten aika tehokkaasti kieliä ja kulttuureita sekoittava nimi kengälle. Näissä uudiskarhuissa oli muistaakseni sellainenkin 'ominaisuus', että ainakin osa malleista valmistetaan Suomessa. Se on omaperäistä.

jutun sepitti ansik kello 1611 | vastapalloa (2)

Säteilevä aavekaupunki

Hylättyjä rakennuksia olen täällä linkkaillut aiemminkin, mutta nyt tuli vastaan kokonainen hylätty kaupunki vuonna 1986 poksahtaneen Tsernobylin ydinvoimalan naapurista. Aavemainen eikä mitenkään erityisen terveellinen paikka moottoripyöräretkelle.

Some tourists companies have been trying to arrange extrim tours in this town, but people- their customers scared and complaining about silence which is hard to stand in empty town. They charged 1200 hryvnas for 2 hours excursion and town guard says, they all were leaving in some 15 mins, complaining that silense is tremendous as if one got deaf and it ring them in ears and place is bad...

(lähde mm-konsultit)

jutun sepitti ansik kello 1530 | vastapalloa (0)

29. maaliskuuta 2004

lista

Maanantailista on aivan eri asia kuin sunnuntai-lista. (kyllä, väliviivalla) Kuukkelivoittajalle kohteliaasti hattua nostaen viikonloppu pakettiiin.

  • Kummittelua 1 aamupäivä
  • Yksittäisen räystäännurkan laudoituksen sovitusyrityksiä 5 kpl
  • Elokuvia teatterissa 1 kpl
  • Vuokraelokuvia 1 kpl
  • Kadonneita fillarinlamppuja 1 kpl
  • Kadonneita verkkatakkeja 1 kpl (näillä kahdella saattaa olla yhteys toisiinsa, kadonneiden liikkeistä voi ilmoittaa karamellin toimitukseen)
  • Saunanjälkeistä jäähdyttelyä kevätauringossa 1 kpl
  • Digitaalisia valokuvia 63 kpl
jutun sepitti ansik kello 1013 | vastapalloa (0)

24. maaliskuuta 2004

Aamun Pesusieni

Jokseenkin luotettava taho vinkkaa Nelosen torstaiaamun piirrettyyn. Paavo Pesusieni saattaa kuulemma tarjota vanhemmille enemmän kuin lapsille. Torstaiaamuna klo 07:45. Kassotaan jos vaikka saisi itsensä ylös, viime aamut ovat kuluneet herätyskellon uhmaamiseen.

→ lisäys 22.10.: Paavo Pesusieni, pelejä sisältävä peliohjain)

→ lisäys 17.12.: Mainio Flaming Lips esiintyy SpongeBob SquarePants -soundtrackilla kappaleella SpongeBob & Patrick Confront The Psychic Wall Of Energy.

jutun sepitti ansik kello 1249 | vastapalloa (47)

23. maaliskuuta 2004

Kevytiltapäivälehti

Vautsi, todella kevyt ja vähän ärsyttävä iltapäivälehti. Siinä ei ole edes keltaista. Ehkä tämä on pimentynyt tai muuten vain salainen palvelu, en tiedä kun luen verkosta vain sitä toista. Ivailuni perustuu keltaisessa lehdistössä yleisesti käytettyyn mitäpä tässä miettimään, julkaisuun vaan -periaateeseen.

jutun sepitti ansik kello 1520 | vastapalloa (0)

Tussi koeajoon

Kävin pitkästä aikaa Turun värissä ja mukaan tarttui pääostosten lisäksi myös Copicin kaksipäinen tussi, joka muistuttaa kovasti vanhoja suosikkejani - Twin Tippejä. Pikakokeilulla myös jälki näyttää tutulta. Saisivatkohan uudet välineet piirtelyinnostuksen heräämään?

Harmaista olen normaalisti aloittanut, mutta koska vanhat ovat vielä käyttökelpoisia niin väriksi valikoitui Begonia Pink. Palettia jäi vielä reilun 300 värin verran ja valikoimassa on myös vaihtopäitä sekä täyttöpatruunoita.

(edit: Turun Väri linkitetty ja poistettu jutun otsikosta ettei isommin eksytetä surffailijoita)

jutun sepitti ansik kello 1235 | vastapalloa (0)

22. maaliskuuta 2004

kuvamaraton

Rob Galbraithin mielenkiintoinen juttu massiivisesta kuvatoimitusurakasta taannoisessa Superbowlissa, Sports Illustrated's digital workflow.

Steve Finen työnä oli käydä läpi kepeät 16183 kuvaa. Jollain kierolla tavalla suomalaista mieltä lämmittää kun muillakin homma takkuaa, vaikka kuinka olisi tehoja pellin alla. "I'd be going faster if this shitty computer wasn't so slow."

(via xBlog)

jutun sepitti ansik kello 1137 | vastapalloa (0)

19. maaliskuuta 2004

mopolla puuhun

Hyvästi hyötyohjelmat ja tehokkuus. Elastomania pyörii nyt selaimessa ja on jopa hieman kehittyneempi kuin se versio jota joskus pc:llä hakkasin. (pingstaten vika.)

jutun sepitti ansik kello 1059 | vastapalloa (0)

18. maaliskuuta 2004

Holding Jim / Loving him

En katsele vaan kuuntelen taaksepäin. Hänen Liekehtivän Majesteettinsa soittolistoille vetämä Solitary Man tarjoaa hienon aikamatkan kun kuuntelee Neil Diamondin alkuperäisen äänityksen vuodelta 1966, Johnny Cashin tulkinnan ja tämän uusimman yhteen soittoon. Voittajaksi julistan alkuperäisen. Puhallinsoittimen mitalla.

(lisäys: Cover-versioiden tonkiminen on kyllä hubaa puuhaa kun biisi on hyvä. Aikamatkaa täydentää Chris Isaak.)

jutun sepitti ansik kello 1424 | vastapalloa (0)

17. maaliskuuta 2004

Orientaatiopäivä

Olen nyt nähnyt ihan oikeita vetelehtijöitä, ne mongertavat käsittämättömän mutkaista englantia ja tuuppaavat flyeria kouraan.

Reilussa viikossa päivitysbonukset putoavat 86 prosenttiin. Suomessakin paistaa aurinko, mutta niin jalkakäytävät kuin tietkin olivat rasittavan liukkaita.

East of Sweden näyttää muuttuneen julkiseksi. Go Finland! Team-17 otti ja voitti lohkonsa, paluu kolmosdivariin näyttäisi toteutuvan. Sehän on jo melkein urheilua.

jutun sepitti ansik kello 1033 | vastapalloa (2)

4. maaliskuuta 2004

blogilista taskussa

Propellipäähöpinää.

Reqwireless tarjoaa WebViewer-miniselaimen nyt myös vaatimattomampiin java-kännyköihin, kuten tähän omaan 6100:een. Kyseessä on ehta html-selain, joka ainakin testikäytössä availee sivuja pikkuruiselle ruudulle ihan sujuvasti. Niin sujuvasti kuin 128×128 pikselin näytölle saattaa odottaa.

jutun sepitti ansik kello 1537 | vastapalloa (0)

fotomeemi

Hei hei vaan ja terveiset työpisteeltä. Aistikkaasti valaistua kuvaa kotitoimipisteestä lavastetaan parhaillaan. Tänään ei ole muuten ollut tarvetta keinovalojen kytkemiseen, luonnonvaloa riittää virastoajaksi ja lämmityskin hoituu näin iltapäivän puolella samasta lähteestä.

Ruutujen äärelle kurkistelun aloitti Räpyläpölkky.

jutun sepitti ansik kello 1420 | vastapalloa (1)

2. maaliskuuta 2004

kaksi levyä, joista tulee mieleen kevät

Limonadi Elohopean Halaus ja Egotripin Matkustaja. Molemmat julkaistiin viime keväänä ja se niistä molemmista myös tulee mieleen. Kansista ja musiikista. Suuntakin näyttää olevan sama, oikealta vasemmalle. Toimitus suosittelee.

jutun sepitti ansik kello 1313 | vastapalloa (0)

1. maaliskuuta 2004

linkki kertaa kaks

1. Black Peider

2. Pikselifonttilafka, jolla on kiva navigointi. Nopea, looginen ja nätti. Kaikkea mitä en ole tänään ollut. Logout.

jutun sepitti ansik kello 1700 | vastapalloa (0)

miten asioiden piti mennä

Perjantai. Piti poiketa kaupungilla syömässä, mutta Itävallan kuningattaren yllättävän visiitin myötä päädyimme myös Klubille katsastamaan Kaupunkiasennon. Bändi svengasi, mutta tupakansavu ottaa koville jos jostain syystä ei litki rokkilimsaa suositeltavaan livemusiikkitahtiin.

Siitä jostain syystä sitten lauantaiaamusta hallille.

Piti voittaa pari peliä ja nousta kolmoseen. Ei se ihan mennyt putkeen. Tai meni, mutta lähinnä pysty- ja vaakaputkeen ja vastavuoroisesti oman pään punaputkien sisään. Pelaaminen sentään maistui pitkän paussin jälkeen vaikka kävely vielä tänäänkin muistuttaa ankkataaperrusta.

Piti vain käydä maaseudulla visiitillä, mutta pääsinkin latukoneeksi. Umpihankihiihto ei kuitenkaan ollut sitä mitä se armeijassa olisi voinut olla jos olisi hölmöillyt itsensä Lappiin ja hiihtovarustukseen. Hanki kantoi kiitettävästi ja tekniikka oli vielä motorisessa lähimuistissa viime vuodenvaihteesta. Kevätkeleillä ulkoilu toimii.

jutun sepitti ansik kello 1652
proud member of underachievers international - anssi koskinen