27. helmikuuta 2004

Sankariteot kutsuvat

kuvassa tuntematon esine nilkan seuduilla Tuossa puolentoista tunnin päästä lähden hakemaan tuntumaa sählypalloiluun seuran kotisalilta. Tämän vuoden palloilusaldo näyttää kahta harjoituskertaa, joten on jo aikakin. Tarkoitus olisi, että huomenna kello 11 en istukaan katsomossa vaan joko pureskelen grippiä vaihtopenkillä tai hölkkäilen hermostuneesti kaukalon sisäpuolella. Ennakoitu vähäinen vaihtopelaajien määrä aavistuksen pelottaa, liike täytynee korvata sijoittumisella.

Loukkaantuminen on usein kivuliaampi kuin sairastuminen, mutta lähes pelikuntoisena lomailu sairastelun jälkeen se vasta kipua tuottaakin - sitä henkistä laatua. Voin vain kuvitella miltä vastaava tyhjäkäynti tuntuu ammattilaisurheilijasta, kuten lähes ikiloukkaantuneesta Hitti-Litistä.

Ehkä meillä on kyseessä vain kuntourheilu naamioituna kilpaurheilun kulisseihin, mutta pelaamme kuitenkin noususta maksimitasollemme kolmosdivariin, joten mahdollisuus suureen urheilujuhlaan roikkuu ilmassa.

Ja oikeasti pelataan vain henkilökohtaisista pisteistä...

jutun sepitti ansik kello 1540 | vastapalloa (1)

26. helmikuuta 2004

Nosturia matalaksi

Eiköhän pojat laiteta rälläkkä laulamaan! Ai ei saa purkaa? No mutta jos me ihan vähän vaan...

Maanomistaja Wärtsilä kerää irtopisteitä ja lisähuomiota tiedotusvälineissä käskyttämällä korjaustelakan purkamaan jokirannan nosturit. Tehtaan lopettamispäätös ja siitä kummunnut ProMoottori -liike ovat pitäneet ison W:n otsikoissa ja näillä harkitsemattomilla liikkeillä palstamillimetrit ja -pikselit eivät äkkiä lopu.

Ilmeisesti kaupunkikin haluaisi säilyttää rautajätit, jotka itsekin tallensin filmille arviolta nelisen talvea sitten. Yksi on ilmeisesti jo maan tasalla, mutta ne muut voisi kyllä säästää. Vanha romu on mukavan näköistä.

Lisää aiheesta Turkulaisessa ja muutama kuva täälläkin.

jutun sepitti ansik kello 1653

24. helmikuuta 2004

harmaa tiistai

Liittyen etäisesti viime viikon mielipiteeseeni levy-yhtiöiden takapajuisuudesta netin suhteen, tänään vietetään DJ Danger Mousen Grey Albumin mukaan nimettyä harmaata tiistaita (Grey Tuesday). Grey Album yhdistää Jay-Z:n The Black Albumin ja the Beatlesin White Albumin.

jutun sepitti ansik kello 0856 | vastapalloa (1)

23. helmikuuta 2004

elävän musiikin kohteita

Bongauksia kevään keikkatarjonnasta Auran rantain tuntumassa. Varsin lupaavaa, varsin mukavaa.

  • 16/04, Caribia: Mokoma, Viikate & Kotiteollisuus.
  • 22/04, Klubi: Weeping Willows. Ruotsin poikien kohdalla täytyy myös jotenkin kiertää henkilökohtainen levynostoboikotti...
  • 01/05, Klubi: Martti-setä Napandereineen. Viime vuonna samaan aikaan Tampereella. Täytyykö tänä vuonna viettää vappu Turussa?
jutun sepitti ansik kello 1152 | vastapalloa (0)

20. helmikuuta 2004

asiapitoinen lähtemisilmoitus

Kuukkelit! Ehdokasdeadline lähestyy, joten ehdotuksia menemään sunnuntai-iltaan mennessä jos näitä julkaisuja seuraatte.

Lainaan tuolta kuukkelisivujen FAQista eli UKK:sta poimittua kuukkelimääritelmää, koska se nyt vaan osuu ja uppoaa:

Kuukkeli on sosiaalinen erämaalintu: Metsästä voi kuulua esimerkiksi närhimäistä naukunaa, kitinää tai rupattelua.

Minä lähden nyt Tampereelle. Tai ainakin muutaman tunnin sisään.

jutun sepitti ansik kello 1531 | vastapalloa (0)

vastinetta rahalle

Tutkiessani tätä Luksuksen linkittämää Nokian luksuspuhelimen, Vertun uutta mallia tuli mieleeni, että toimiiko se? Onko näitä testattu jossain?

Erinäisiä lehdistötiedotteen tyyppisiä juttuja tuli äkkiseltään vastaan, mutta ei varsinaisia 'TM testaa' -artikkeleita. Saako reilulla 3500 eurolla puhelimen, joka ei bugaa vai tullaanko sitä elvyttämään kahden silkkihanskoihin pukeutuneen huoltomiehen voimin jos softa kaatuu?

jutun sepitti ansik kello 1507

19. helmikuuta 2004

flash-kojelauta

Dubatulla partakonemainosäänellä:

Kun mä haluan täyden kontrollin ja viileän (vai pitäisikö sanoa kolean) uusmediatunteen, mä käytän Flash MX Zboardia ™.

(via What do I know)

jutun sepitti ansik kello 1548 | vastapalloa (0)

ansaintalogiikka

Miten levykauppoja ahkerasti koluava kuluttaja vähentää ostoksiaan ja jostain kumman syystä kopioi levyjä kavereiltaan tai imee niitä vertaisverkoista?

Lätkäistään bonus-dvd:n sisältävän uutuuslevyn hinnaksi rempseät 25 euroa. Onko se bonusta, että jo muutenkin ylihintaiseen tuotteeseen isketään arviolta viiden euron lisähinta levystä, jonka alkuperäinen tarkoitus on kannustaa ihmisiä ostamaan alkuperäinen tuote? Olenko ymmärtänyt jotain väärin? Enpä huomannut katsoa olisiko pakettiin kuulunut varsinainen äänilevy ollut vielä kopiorampautettukin.

Lämpimät tunteeni levy-yhtiöiden liiketoimintaa kohtaan luonnollisesti vain kasvavat kun miettii miten hyvällä mallilla toimivien sähköisessä muodossa musiikkia myyvien levykauppojen kehitys Suomessa ja Euroopassa yleensä on. Taidan jäädä odottelemaan parempia aikoja ja kuunnella vain nykyisiä kokoelmiani.

jutun sepitti ansik kello 0843 | vastapalloa (2)

17. helmikuuta 2004

blogiplugi

Yksinkertainen ja juuri siksi niin kätevä movable type -plugi rinnakkaisten blogien yhteenliittämiseen, MTOther. Heittämällä kiinni järjestelmään ja tuloksena kuvalokin sekä musiikki-/elokuva-/kirjalistan fiksumpi päivittyminen tuohon sivuun. Mukana ovat nyt myös päivämäärät ja johonkin serverin kätköihin tallentuva historia.

(Yön yli asiaa mietittyäni poistin kuumien karkkien päivämäärät näkyvistä, ne kuitenkin tallentuvat ja tulevat näkymään aikanaan. Tärkeitä juttuja.)

jutun sepitti ansik kello 1707 | vastapalloa (1)

13. helmikuuta 2004

minun kamerani?

Heijastuksien Mikko ajaa juuri kamerakuumeesta toipuneen ostosharkitsijan uuteen kierteeseen vinkkaamalla Canonin uutuudesta: PowerShot Pro1. Testituloksia odotellaan mielenkiinnolla. Listatut ominaisuudet ovat kohdallaan, mutta kuvanlaatu ja hinta (tietysti) arveluttavat.

Musiikkilopetus. Incubus -merkkisen orkesterin solisti Brandon Boyd onnistuu uudella albumillaan kuulostamaan muutamaan otteeseen Mike Pattonilta, Placebon Brian Molkolta ja vieläpä itseltään - samassa kappaleessa. A Crow Left of Murder sisältää muutaman mieleenpainuvan kohdan ja tuntuisi paranevan kuuntelun myötä.

jutun sepitti ansik kello 1419 | vastapalloa (1)

12. helmikuuta 2004

kävelin minäkin

Tänään useammastakin lähteestä silmille osunut Erkki Lampénin kävelypäiväkirja kaappaa kummasti otteeseensa. Jostain muistin takamailta tulee sellainen viesti, että olisin lukenut tämän ennenkin, mutta en kyllä ole yhtään varma. Täytyy ehkä kuitenkin varata hieman aikaa ja tutustua tähän tarkemmin.

Itsekin kävelin ruokatunnilta takaisin toimistolle seuranani ohi valuvat abiautot. Karkkia ei herunut. Huudot olivat vähän vaisuja, liekö pakkanen hyydyttänyt nuorison. Oli sitä pakkasta silloinkin kun setä siellä lavalla melskasi...

jutun sepitti ansik kello 1646 | vastapalloa (0)

pari blogia ja paikallislehdet

Lähdetään liikkeelle verkkojulkaisuista. Heijastuksia ansaitsee maininnan. Lupaava alku valokuva-aiheisen kirjoittelun ja tietysti kuvien esittelyn saralla. Tampereen suunnalla (ilmeisesti) menopaussin muutto melankolisiin maisemiin pelasti jälleen yhden julkaisun blogspotin kuraämpäristä. Ulkoasulla on merkitystä.

Palloseura varmisti sarjapaikkansa voittamalla hämeenlinnalaisen Trackersin, joka viime keväänä pudotti turkulaiset hetkeksi kakkosdivariin. Ihme laji. Paikallislehdetkin huomioivat divaripalloilun kertarysäyksellä kun samana päivänä lajista kirjoittavat sekä Aamuset että Turkulainen.

Ilmaveiviä googlellaan etsiville lavanhinkkaajille välitän Ray Backmanin terveiset Aamusetin jutusta:

Taitoa on se, että laitetaan pallo nopeasti liikkeelle ja ykkösellä kaverille. En osaa arvostaa sitä, että ensin väännetään lapaa käyräksi puolitoista tuntia ja sitten opetellaan puoli tuntia pitämään palloa paikallaan. Toki joka lajissa on uranuurtajansa ja paras on aina paras, mutta pelillinen osaaminen on tärkeämpää.

Ihan hyvä haastattelu muutenkin, luetaan netistä postiluukkujakelun ontuessa.

jutun sepitti ansik kello 1153 | vastapalloa (2)

9. helmikuuta 2004

katkoksia urheilulähetyksessä

Seurasin palloiluhistoriaan päätynyttä jääpallofinaalia iltapäivätirsojen lomassa ja satunnainen torkahtelu-heräily -yhdistelmä kieltämättä aiheutti pieniä aukkoja tarinaan. Jatkoajalle siirtymisen rekisteröin hämärästi, seuraavaksi havaitsin tilanteen nollaantuneen 0-0:aan ja kolmannella heräämisellä huomasin kentän pienentyneen ja laitojen kasvaneen. Vähitellen selkesi, että SVT oli kierosti siirtynyt jääkiekkoon, mutta käytti edelleen samoja tv-grafiikoita.

Oranssia palloa ei kyllä hetkittäin erottanut lumisateiselta kentältä millään ilveellä, mutta muuten jääpalloa oli mielenkiintoista nähdä kerrankin hieman monipuolisemmin kuin satunnaisena maalikoosteena, joista ei niistäkään erota kuin maaliverkon heilahduksen.

Myös Avokatsomo raportoi aiheesta.

Toisaalla, ennen näitä sekavia päiväunia, istuin katsomon puolella ihmettelemässä yksilöurheilun (lue: päättömän sooloilun) nimeen vannovan oranssin joukkueen esityksiä divariturnauksessa. Tuloksena kaksi voittoa, joista ensimmäinen tämän kauden patenttimenetelmällä; kolmannen erän kirillä, tällä kertaa kolmen maalin takaa. Samalla tuli piikkipaikka sarjassa ja neljä peliä pelaamatta. Tuleeko tässä vielä paluu kolmoseen...

Niin hauskaa kuin 'katsomoagenttina' onkin kuunnella muiden joukkueiden (ja jopa satunnaisten katsojien!) kommentteja pelistä ja pelaajista niin kyllä tässä reilun kuukauden sairastelun jälkeen alkaa jo tositoimiin kaivata. Uusi mailakin odottaa tulikastettaan ja millainen keppi tuo onkaan. Exel 440V R-7003944, UL carbon shaft, 23 mm/300N, Metal GTM grip, E-Plus left HDPE. Onko autoissakaan yhtä paljon ominaisuuksia?

jutun sepitti ansik kello 1107 | vastapalloa (1)

5. helmikuuta 2004

aivastusta

Pidättämään aivastusta, sillä lailla lausuu muutamakin hakukoneen eksyttämä ihmispolo. No tunnustetaan, yhdessä jutussa kyllä esiintyvät nuo sanat.

Ihmisen undo-toiminto tuolle kiusalliselle ruumista vavahduttavalle bakteerilingolle sijaitsee pikkusormen viimeisessä niveltaipeessa. Sinne kun peukalonsa painaa saattaa jopa onnistua perumaan jostain lähteneen käskyn aivastaa. Kannattaa kokeilla. (Toimitus ei vastaa karkuun päässeistä pärskeistä, eikä tule pyyhkimään monitoriasi.)

jutun sepitti ansik kello 1509 | vastapalloa (0)

schabloon

Katutöhertelyn nimeen en lähde vannomaan, mutta jos haluaa suttailla vaikkapa omia paitojaan niin Stencil revolution kertoo miten toimia Rebel Training Manuals -osastollaan. Sivuilta löytyy myös asianmukaisia fontteja, muutamia uusia tuttavuuksia jopa.

Nyt on aika suunnitella kesäpaita, muuten se valmistuu vasta elokuussa...

(via xBlog)

jutun sepitti ansik kello 1104 | vastapalloa (0)

ps2 = c64

net.nytin retroilujutusta ja kuusnepan latausajoista tulee mieleen kotona mököttävä PS2, joka kyllä toimii varsin vinhasti kunhan vain saa lämmetä arviolta vartin verran ja päkiä lukuvirheitä ruudulle. Olen kyllä selvittänyt huoltohinnan & -menettelyn ja sen jälkeen päätynyt itse avaamaan koneen päästäkseni vääntelemään sitä ainoaa säätöruuvia. Huolto maksaisi joka tapauksessa miltei uuden konepaketin verran ja huollosta palaisi sisuksiltaan vaihdettu tai uusi kone. Sonyn ansaintalogiikka pistää kieltämättä sapen sihahtelemaan.

net.nytin (ja mikrobitin) ulkoasusta sellainen havainto, että päädyttyäni juuri tuolle retroilujutun sivulle, en millään löytänyt net.nytin etusivulle vievää nappia. Miksi? Koska se on bannerin kokoinen ja näköinen, jolloin silmä jätti sen huomioimatta. Sisäänrakennettu mainosfiltteri.

Pitkäaikainen MikroBitin tilaukseni loppuu muistaakseni tähän kuuhun ja lehden 20-vuotisjuhlaan. Kyllä tuon uusimmankin lehden vielä lukaisi, mutta PC-kiinnostuksen yleisen lopahtamisen myötä myös MB saa jäädä. Vaikka onhan se säätäminen joskus kivaa.

jutun sepitti ansik kello 0944 | vastapalloa (0)

3. helmikuuta 2004

pixelpalooza 2004

pp2004.gifIconfactoryn vuotuinen ikonikilpailu Pixelpalooza lainaa bannerissaan Kill Billin visua. Vielä pari vuotta sitten vihasin silloin julkistettuja OS X:n siloiteltuja jätti-ikoneita, nyt olen niiden kanssa siinä määrin kaveri, että voisin jopa harkita moisten väsäämistä.

Freshness on uudistunut. Lisääntynyt tavaran määrä häiritsee ainakin aluksi, vanha leiska oli mukavan rauhallinen ja luettava.

jutun sepitti ansik kello 1542 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen