30. tammikuuta 2004

viikko pakettiin

Neljältä Pendoliinoon ja Pohjois-Haagaan moikkaamaan Lahden tarkkisluokkaa.

Tilastoja vilkaisin ja vaikka ylläpito onkin leikkinyt kiireistä, kävijävirta on pysynyt tasaisena. Välitassut Shineworldin sivupalkille, joka näyttää ohjanneen monta monituista ihmispoloa perimmäisten kysymysten ääreen. Terve vaan.

jutun sepitti ansik kello 1516 | vastapalloa (0)

CTRL-ALT-DEL

Minähän en enää nykyisin ole suurkuluttaja, mutta on tämä 'maailman surullisen kuuluisin' näppäinyhdistelmä silti tullut tutuksi. Ctrl-Alt-Delin keksijän haastattelu. (via QuickBits)

jutun sepitti ansik kello 0844 | vastapalloa (0)

23. tammikuuta 2004

musiikkivideoista

Olen nyt nähnyt Crashin Still alive -videon muutamaan kertaan. Radiosoitossa sietokyky alkoi olla rajoilla, mutta kun kuvamausteet heitettiin soppaan olin myyty. Van Halen -urkujen ärsyttävyyskin katosi johonkin.

Kiitti Tommi Pietiläinen, kiitti Woodpecker ja kiitti (the) Crashin pojat. Pisteet myös subtv:lle joka täyttää ohjelma-aukkojaan kotimaisilla musiikkivideoilla. Listaohjelma ja Levyraati menevät likipitäen aina ohi, joten videoiden tarkkailu on viime aikoina ollut hieman heikoissa kantimissa. Saapa nähdä mitä uudesta Sessionsista tulee.

Aiheeseen liittyen; Kasassa pohditaan musiikkivideoiden nykytilaa.

jutun sepitti ansik kello 1555 | vastapalloa (0)

22. tammikuuta 2004

Pantteri, Panther, 10.3, G5 +/-

Irrallisia havaintoja uudesta työympäristöstä.

+ Tämä hiljaisuus (muiden koneiden sammuttua) on kyllä omituista, sitä on tottunut työskentelemään ainaisessa huminassa.

+ Johtosolmuston merkittävä harveneminen lattialla (oheislaitteiden väheneminen) miellyttää paitsi siivoojaa niin myös käyttäjää itseään. Kotona tämä olisi vielä suuurempi plussa.

- Funktionäppäimet ovat uudessa näppiksessä tiiviisti toisissaan kiinni, vanhassa mallissa näppäimet olivat neljän ryhmissä, jolloin hapuilemansa namiskan löysi katsomatta. Nyt tulee hutikuteja.

Ja sarjassamme 'hölmö ominaisuus, mutta tulipahan tehtyä':
hidasta Exposé-efektejä pitämällä shift pohjassa funktionäppäintä painettaessa. Toimii myös pienennettäessä ikkunoita.
(via Forwarding Address: OS X)

jutun sepitti ansik kello 0947 | vastapalloa (0)

21. tammikuuta 2004

kierrätyselektroniikkaa

Hienoa retroelektroniikkaa 'päivitetyillä' sisuskaluilla, Bootleg Objects.

jutun sepitti ansik kello 1308 | vastapalloa (0)

sanoja välimuistista

Jos ne vaikka poistuisivat sieltä pyörimästä.

Sisäsuksivirhe
Hässäkkä (tämä alkaa saavuttaa spam-volyymin ja suodatin on rikki)
Antibiootti
Selektiivinen totuus
Ruuhkatukka

Tai ehkä nämä ovat ensi viikon blogilistauutuudet, jos näin niin puolet mulle.

Viikon korvamadoksi valitsen jo tässä vaiheessa Kill Bill -ääniraidan 'Twisted Nerve' -vislauskoukun.

Ja kaupan päälle vielä pingviinin ballistiset seikkailut. 588,3 metriä.

jutun sepitti ansik kello 1127 | vastapalloa (0)

20. tammikuuta 2004

pantteri, vihdoinkin

g3g4.JPGEilen iltapäivästä pyörähti viimein liikkeelle hartaasti odottelemani koneenvaihto ja siinä sivussa työkaveriksini ilmoittautui myös käyttöjärjestelmän viimeisin versio - se mac-piireissä hysteriaa lietsonut Panther. Vauhtisokeuttahan tästä seuraa, viikon päästä olen jo tottunut viiveiden puutteeseen ja kahden viikon kuluttua saattaa jo tuttu konekiukkukohtaus iskeä, mutta toistaiseksi singahtelen ohjelmasta toiseen kuin sähköjänis.

Mukana tuli myös kaksi valkoista ompputarraa, jotka pöllin hyvällä omallatunnolla itselleni. Mihinköhän ne liimaisi?

jutun sepitti ansik kello 1630 | vastapalloa (4)

15. tammikuuta 2004

päiväni anssina

Tänään minä olin Avokatsomon vieraileva informer, lisäsin kuukauden tauon jälkeen kuvalokiin muutaman kuvan, tallensin tämän jutun ja lähdin kotiin.

jutun sepitti ansik kello 1711 | vastapalloa (0)

14. tammikuuta 2004

oh Canada

Satuimme viikonloppuna (perjantai tai lauantai) sattumalta oikealle kanavalle oikeaan aikaan ja juuri siten Talking to Americans oli parhaimmillaan.

Hetken luulin, että kadulla mikrofoneineen heiluu Sacha Baron-Cohenin (Ali G) Borat, mutta asialla olikin toinen kikkarapää, kanadalainen Rick Mercer. Mies kyselee mielipiteitä Kanadasta Yhdysvaltain kaduntallaajilta ja onnistuu jujuttamaan kameralle lämpimiä onnentoivotuksia naapurimaan kansalaisille esim. uuden kansallisruuan, majavanpallien johdosta.

Voiko ne tosiaan sanoa noin. Eivätkö ne tiedä Kanadasta mitään? Eivät edes Detroitissa (Kanada vastarannalla)? No, mönkään menneitä 'haastatteluita' ei ohjelmassa näytetty kuin muutama ja leikkaustakin käytettiin yhdistelemään mielikuvia, mutta silti. Kelpo viihdettä.

Toisesta kanadalaisesta huumorihelmestä, The Newsroomista onnistuin taannoin näkemään kaksoisjakson ensimmäisen osan. Sekin oli kelpo tavaraa ja uusia jaksoja on YLEn mukaan tulossa.

jutun sepitti ansik kello 1651 | vastapalloa (0)

Siivekäs muutto

Käsiteltäköön lyhyesti elokuva Siivekäs muutto alkuperäiseltä nimeltään Winged Migration. Rekon ja muutaman muun suosittelemana, startti sunnuntaipäivälle löytyi luontodokkarista. Yleensähän luontodokkarit ovat startteja (tai kohokohtia) lauantai-illoille.

Jälki oli komeaa ja todisti havainnollisesti mikä ero syntyy kuvattaessa kohteita peruslintukuvaajamaisesti kaukaa teleputkella tai läheltä laajakulmalla. Läheltä tavoitetaan etelään/pohjoiseen lomalle läpyttelevän hanhen päättäväinen asenne hommaansa. Enää 3200 kilsaa ja sitten tuosta vierellä häiriköivästä lennokista on pakko loppua löpö...

Pituutta oli tämäntyyppiseen kerrontaan aavistuksen liikaa, mutta toisaalta puolitoista tuntia jää kauas esimerkiksi samaan aikaan pyörivästä Gladiaattori merihädässä -mammutista. Tuosta leffan trailerista tulikin mieleeni, että en ole tainnut nähdä tekijöiden aiempaa Microcosmosta.

jutun sepitti ansik kello 1615 | vastapalloa (0)

13. tammikuuta 2004

haluatko tekniseksi kirjoittajaksi?

Pinseri kertoo Nokian ohjekirjojen pääsiäismunista. Munia voi hautoa niin monin tavoin.

Japan Victor Company haluaa varoittaa kaikkia kotiteatteriaan taputellen säätäviä (se on ominaisuus) viihde-elektroniikan alistamia marakatteja:

"Älä taputa käsiäsi niin voimakkaasti, että satutat itseäsi."

Taputukset tälle. Kannattaa lukea myös varoitustekstit.

jutun sepitti ansik kello 1554 | vastapalloa (0)

minun radioni

Radio City voi olla vain haamu alkuperäisestä (en minä tiedä kun en ole tsadista päinkään), mutta siellä sentään kehdataan soittaa muutamia ihan eri biisejä kuin muilla varhais- ja myöhäisnuorisoasemilla. Tähän on menty, soittolistakin voi olla piristävä kun se uskaltaa erottautua muiden kanavien yhteisestä listasta...

Ainoa päivittäiskäytössä häiritsevä ominaisuus on, että tämä nykyinen valtakunnallinen City on ymmärtääkseni Sport FM:n toimiluvalla pyörivä asema, josta syystä sporttia on pakko puskea aalloille tietty määrä päivässä.

Radio Helsinkiin voin myös aina luottaa, mutta sen virittäminen kaiutintoistoon vaatii hieman liikaa johtohommia.

jutun sepitti ansik kello 0823 | vastapalloa (0)

9. tammikuuta 2004

ruskeita sävyjä ja kolisevaa metallia

Kovasti hieno ja tyylillään vakuuttava traileri, Sky Captain and the World of Tomorrow.

jutun sepitti ansik kello 1343 | vastapalloa (1)

yrjöllä ei ole ystävää

Aiemmin tällä viikolla Henri vinkkasi näistä yrjöpuska-aiheisista propagandavideoista ja arveli ettei laajempaa levitystä taida olla luvassa, mutta ainakin eiliset ruotsinkieliset uutiset (laajaa levitystä kerrakseen..) käyttivät pätkää 'Polygraph'-videosta. Varsinaisena uutisaiheena oli asetarkastajien saapumistaan vähäeleisempi poistuminen Irakista.

jutun sepitti ansik kello 0957 | vastapalloa (0)

mistä nimi Safari

On se jotenkin kumma että päivitysbonukset laahavat ihan pohjalukemissa. Pitäisikö sitä muka julkaista jotain? Tai tehdä edes jotain tällä humisevalla laatikolla? Joululoman aiheuttama katkonaisen epämääräinen ja jollain tavalla ihan piristävä päivärytmi sai jatkoa sairastelun myötä, mutta jospa tämä tästä selkenisi.

Lähdetään viime aikoina blogiympyröissä yllättävän laajaa jutustelua herättäneeseen Apple-maailmaan, siellä asustaa selain nimeltä Safari, mutta miksi ihmeessä juuri nimi Safari? Katson löytäneeni jonkinmoisen perustelun tuolle nimelle.

Sunnuntaina alkaneen Nelosen Beach Boys -minisarjan mukaan poikain ensimmäinen levytys olisi nimeltään Surfin' Safari ja All Music Guide vahvistaa tiedon. Samaa nimeä kantaa myös Dave Hyattin blogi.

Ja kun aiheessa ollaan niin Myrskyn Janne raportoi siirtymisestä windowsista mac-maailmaan. Jutun lukijoiden kommenteista löytyy myös mainio lisäpalikka kymppijärjestelmään, hiirielkeitä, viuh vauh.

Apple jatkaa vankkoja perinteitään hyperaktiivisten/-raukeiden hahmojen esiintymisestä mainoksissaan. iLife '04 ja Ian Robinson.

jutun sepitti ansik kello 0938 | vastapalloa (0)

2. tammikuuta 2004

hunajaa henkitorvessa

Onko kahvisokerit lopussa, täällä ois. Pyhä imelyys! Tämä löytyi jostain blogilistan uutuudesta.

Näinä hysterian aikoina vanhan kotikuntani urheiluseuraylpeyden kannattaisi mielestäni satsata verkkari- ja t-paitabisnekseen.

Perjantain kunniaksi lainaan vielä ii-dolls -juontajapoikaa: "Jos te tykkäätte kaikista ehdokkaista niin äänestäkää kaikkia!" Tai siis jos teillä sattuu olemaan ylimääräistä valuuttaa siellä sohvatyynyjen välissä niin lähettäkää ne tänne KalmaMedian sedille ja tädeille. Vastineeksi saatte jatkossakin tekstiviestejä lukevia puhesyntikoita (tässä on pieni mahdollisuus erehtyä syyllisestä mediakorporaatiosta) ja epämääräisiä, manuaalisesti kohdistettavia laajakuvalähetyksiä.

jutun sepitti ansik kello 1522 | vastapalloa (0)

for your enjoyment and education

Pakattuun musiikkiin viittaaminen voidaan toki tulkita pahuudeksi, mutta koska pölyfunkki-tuukka onnistui piristämään päivääni kepeällä 47 megan megamiksillään niin miksipä en sinne suuntaan osoittaisi. Sisällysluettelo täällä.

(pingstatesta tämä.)

jutun sepitti ansik kello 1347 | vastapalloa (0)

nollaneljä

Ensinnäkin, minä en luvannut mitään.

Viikon vetelehtiminen maistui, eikä se ollut lainkaan sellaista subtv-vetelehtimistä. Kirjoja, pleikkarin säätöä ja 'testausta', parit juhlat ja talven pakollinen flunssa.

Töissä odotti kohtuullinen kasa postia, josta löytyi yllättäen hippunen asiaakin.

Ajokortti pitäisi uusia, vanha on aika pirstaleina.

jutun sepitti ansik kello 1001 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen