23. joulukuuta 2003

vuonna 2003

Eli katsaus kuluneeseen vuoteen.

stats2003.gifTänne lappaa väkeä yhä vain kiihtyvään tahtiin vaikka päivän pamaus -porukka näyttäisi pysyvän kooltaan jokseenkin samana. Lokakuussa kilautettiin huippulukemat - 3423 yksittäistä kävijää viime kuussa, tarkemmat tiedot tässä ja tietysti kiitos kaikille asiakkaille.

Muutamat ihan asiaa sisältävät jutut vetävät kävijöitä muilta sivuilta ja sitten on tietysti tämä googlettajien valtaisa armeija. Virran mukana ajelehtii aina myös roskaa, kuten tämä Antti 'aikamme lapsi' Möhkäle. Toisto hieman vaivaa, mutta taiteen tunnusmerkit täyttyvät. Älä lopeta kirjoittamista Antti.

Toinen asiakas nimimerkillä Simo kommentoi taannoista Hymypojan ensi-ilta -arvostelua seuraavasti:

Kyllä huomaa, että on ammatti arvostelija kyseessä...kaikki hyvä(hymypoika, ripsipiirakka, Jaajo) arvosteltiin huonoksi ja kaikki huono(Killer, versus) hyväksi...ei näin ketä killerin tapanen "hissimusiikki" jaksaa liikuttaa!!

Pysyn mielipiteissäni. Eihän se Killer muuten isommin säväytä, mutta tuona iltana muu viihdetarjonta laahasi sen verran syvällä, että vaikeuksia pisteytyksessä ei syntynyt. Mistäköhän kuva ammattiarvostelijasta on syntynyt?

Lukijapalautteesta vuoden valintoihin.
Turun kauhein kahvi: Amarillon erikoinen. Kylmänä se kuulemma kaunistaa, mutta tämä on välillä suorastaan elimistön kangistavaa. Vaikka sattuisi olemaan kuumaakin.

Levy: Ei piru vie pysty tiivistämään vain yhteen lättyyn vaan joudun jakamaan kunnian kotimaisen ja ulkomaisen tuotoksen kesken.
Viikate: Surut pois ja kukka rintaan
Muse: Absolution

Verkkoloki, blogi, nettipäiväkirja, Best of Blogoslavia: Tämä se vasta paha onkin, joten kaksi kunniamainintaa:
Ikuinen kahvitauko (se on ruma ja se on blogspot-asukki, mutta se on kahvitauko)
Etsin (raikkaan ulkonäon ja pirteän sisällön yhdistelmä)

Näihin tunnelmiin, ylläpito avaa kahleen jalastaan ja poistuu syömään lunta, leikkimään joulupöydän antimilla ja avaamaan muiden lahjoja. Tallennusnamiskaa tapaillaan seuraavan kerran uuden vuoden puolella.

Vielä yksi juttu niksikiksi-osastolle. Joulutunnelman lässähtämisen uhatessa vihreistä kuulista saa hienoja koristeita avaamalla ne siitä saumastaan ja liimaamalla puolikkaat esimerkiksi omaan otsaan. Makiata joulua.

jutun sepitti ansik kello 1428 | vastapalloa (0)

22. joulukuuta 2003

leizer-sneaker

Koko vuoden laadukasta juttua leluista, lenkkareista ja ison omenan kulttuurista tuottanut Freshness esittelee Niken laserkoristeltuja lenkkareita.

jutun sepitti ansik kello 1512 | vastapalloa (0)

pimeyden päivä

Talvipäivänseisaus sanoo kalenteri ja tarkoittaa sitä, että ei tämä päivä enää pimeämmäksi muutu vaan lähtee tästä hyvään suuntaan.

Kelissä oli aamutuimaan ihmettelemistä, eikä se oikeastaan edes kiristänyt vieteriä, sillä suomalainenhan saa voimaa muiden vastoinkäymisistä. Ensimmäisen kahden korttelin kävelymatkalla kohtasin viitisen kappaletta erilaisiin tilanteisiin jumittuneita autoja, joista viimeistä uskaltauduin lämpimikseni avustamaan. Ensin olin toki arvioinut 'teiden ritari' -suorituspaikan optimaaliseksi, loivaan alamäkeen pieni japanilainen auto irtoaa kevyenkin miehen voimilla - eikä tarvinnut loppumatkasta palella. Kuinka kätevää!

jutun sepitti ansik kello 1329 | vastapalloa (0)

19. joulukuuta 2003

metsiemme karvainen kuningas

Välitassut Helsinkiin, sinne ojan penkalle, Rare Exports Inc. kosketti koko henkilökuntaamme (3 glögimarinoitua taistelijaa) syvästi.

jutun sepitti ansik kello 1632 | vastapalloa (0)

tiedoksi sille pullealle partakaverille

Jos et niinku tajuu tuoda vähintään pakettiautollista loistokkaita lahjoja tuossa ens viikolla niin meikäläinen lähtee välittömästi toimistolle halimaan uutta omenaa. Tai sitten en.

Lähetti siis rullasi paikalle odotetun laatikon ja nyt vain pitäisi löytää aikaa virittää kaikki kuntoon. Töitäkin kuitenkin pitäisi ehtiä tekemään. Menee aika vahvasti ensi vuodelle ja sekös syö miestä.

jutun sepitti ansik kello 1423 | vastapalloa (0)

liimaa sormissa

Siitä onkin jo muutamia vuosia aikaa kun viimeksi kokosin pienoismalleja joulunpyhinä. Nyt Boingboing vinkkaa Yamahan paperiprätkien pariin. Valikoimista löytyy myös paperielukoita. Tulosta, leikkaa ja liimaa.

jutun sepitti ansik kello 1040 | vastapalloa (0)

18. joulukuuta 2003

puhelu herra Hornille maalitolpalla

Mitäs peliä tämä on? Jenkkifutisjoukkue New Orleans Saintsin Joe Horn nappasi 30 kilodollarin sakot tuuletuksesta NFL-ottelussa. Horn juhli touchdownia vastaamalla maalitolppaan kätkettyyn kännykkään. Omaperäinen, mutta melko kallis tuuletus ja setämäisen jäykkää menoa soikiopalloliigalta.

Sama mies ESPN:n haastattelussa. Sakkoja näyttää ropisevan vähän kaikesta mahdollisesta.

jutun sepitti ansik kello 1402 | vastapalloa (1)

17. joulukuuta 2003

ovikoriste

Poistimme taannoin ovestamme koristeen, mutta jätimme naulan. Tässä olisi tilalle pirteän jouluinen sommitelma, mutta tuote näytti olevan loppuunmyyty. Linkki saattaa järkyttää joulupukin ystäviä.

jutun sepitti ansik kello 1628 | vastapalloa (2)

reksa

Tiedättehän kuinka kauppojen lehtihyllyiltä voi yllättää ihmisiä selailemasta materiaalia, jota kyseinen henkilö ei kuitenkaan halua näkyvämmin tutkia jolloin hän tilanteen korjaamiseksi poistuu nopeasti paikalta.

No, akateemisessa poiketessa näin kuvaillun kaltaisen poistumisen ihan normaalin kirjahyllyn luota. Ihmetytti noin sekunnin ajan kunnes näin hyllyyn lennähtäneen paikallisen dekkarikirjailijan teoksen ja yhdistin sen paikalta takinhelmat liehuen poistuneeseen hahmoon. Oliko menossa kenties itse teoksen vai teoksien joulusijoittelun tarkastuskierros?

Joululomalla voisin vaikka lukea jonkun Vareksen seikkailuista, jotka ovat minulle toistaiseksi vieraita. Itse kirjailijaa kyllä näkee harva se viikko Apteekin ikkunassa tai kadulla viilettämässä.

jutun sepitti ansik kello 1611 | vastapalloa (0)

Turus palo

Samuli julkaisee Mikko Mentulan kuvan liekkien värittämästä taivaasta. Töissä havaittiin ensin ihmeellisen iso ja nopealiikkeinen pilvi, joka sittemmin todettiin tulipaloksi.

jutun sepitti ansik kello 0852 | vastapalloa (0)

16. joulukuuta 2003

mullistava innovaatio lämpöenergian ohjailusta

Kuuma ja notkea (taittuu keskeltä) sylitanssijani (joka on ikävä kyllä heikosti tanssiva ja muovinen) olisi astetta parempi värkki jos reisiä polttelevat lämmöt saisi ohjattua varpaisiin, jotka kolisevat jääpuikkoina lattialla. USB-villasukat kuulostaisi varmalta hitiltä joulumarkkinoille. Vaikka tarkemmin ajatellen, lämmön johtaminen USB-väylässä ei ehkä kuitenkaan onnistuisi.

Siivosin pikaisesti arkistojani ja havaitsin julkaisukynnyksellä makailevan useita musiikkiarvosteluja. Itsekritiikkiä? Ei hitto, jemmailun on loputtava. Pyrin tekemään asialle jotain.

Lisäksi kohotan hattuani melankolian Mikolle aamun kulttuuripaukusta, näin se Google oppii.

jutun sepitti ansik kello 1102 | vastapalloa (0)

12. joulukuuta 2003

ikkuna maailmaan

Teknisesti erittäin mielenkiintoinen ja visuaalisestikin pirteä oikeaa maailmaa toistava blogikuvitus 1976design.comissa. Sivuilla on myös tarkempi selvitys panoraman tekniikasta. Hieno, hieno, hieno ja kuin ihmeen kaupalla Turkuakin valaistaan auringolla. Kai se pian menee ohi.

(via SimpleBits)

jutun sepitti ansik kello 1248 | vastapalloa (0)

11. joulukuuta 2003

"Dance my heart away"

Multsarikonsulentit ohjaavat minut odottaviin tunnelmiin, Suomen Euroviisuehdokkaita tiirailemaan. En voi kuin kiittää sitä tahoa, joka sai läpi nämä englanninkieliset veisut. Huikeaa sanailua luvassa jos biisien nimistä jotain ennustaa saa.

Niistähän saa yhdistelemällä mainioita mietelauseita. Se arkadianmäen jörrikkäkin kalpenee: "You don't need to go, I don't need to say"

YLEn euroviisusivut.

jutun sepitti ansik kello 1419 | vastapalloa (0)

patapata

Joulupata kolisee linjoilla. Minäkin mukana ja bloggaajat hyvissä asemissa TOP-20:ssä.

jutun sepitti ansik kello 1047 | vastapalloa (2)

10. joulukuuta 2003

pimijä

Autoilemme pimeässä töihin. Autoilemme pimeässä töistä kotiin. Liekö siinä sitten eroa asuuko pimeässä maalla vai kaupungissa. Aamulla tosin tuli mieleen, että pihalla saattaisi maata vaikka kaatunut puu ja sitä ei välttämättä huomaisi. Eilisiltaisista pakkaskuvista tuli ihan kelpoja.

Jäässä niin jäässä
on sydämet jäässä
ja jäärailon päässä
on jäärailo uus

CMX: Palvelemaan konetta

jutun sepitti ansik kello 1611 | vastapalloa (0)

9. joulukuuta 2003

nuorison rappio

Tällä viikolla aikomuksenamme oli asustella väljästi maalaiskartanossamme, nauttia konjakkia ja pohtia seuraavan brittimaasturimme värisävyä, mutta ei. Jouduimme kohtaamaan todellisuuden ja osallistumaan kaupunkiasuntomme yhtiökokoukseen. No, eihän kenenkään ole pakko raahautua kuuntelemaan talousarviota ja peruskinastelua, mutta kuten vaaleissakin, turha ruikuttaa ellei äänestä.

Saimme kuulla talousarvion, digiboksiesittelyn, aiemmilta kerroiltakin tutun kinastelutuokion ja havaitsimme myös hallitusta vähemmän kiinnostavien asioiden ripeän sivuuttamisen, jotta turhanpäiväiselle väittelylle ja pätemiselle jää enemmän aikaa. Nuorta väkeä oli vuoden aikana joko muuttanut tai muuten vain löytänyt paikalle tilannetta ihmettelemään, enkä kyllä ihmettelisi jos vaikka hallituksen nuorennusleikkaus häämöttäisi vuoden päässä. Siihen asti voimme vain surkutella tehottomuuttamme.

Nuorisossa on tosin sellaisia paheksuttavia piirteitä, kuten mehujen, hillojen ja perunoiden turhan nopea popsiminen (ei siis vuosien säilömistä kylmäkellarissa), ovien paiskominen ja tietysti yletön juhliminen, jota eivät hillitse edes hallituksen tutkaparin tekemät öiset käynnit.

Hyvä meininki.

jutun sepitti ansik kello 1504 | vastapalloa (2)

5. joulukuuta 2003

huulisynkkaa

Eilen SVT:ltä bongattu hupaisa musiikkivideo johti huulisynkan aarreaittaan. Kobra-makasiinin 'Read my lips'-videomanipulaatioita, jotka eivät tosin toimi suoraan ainakaan safarissa ja jotain kitisee myös XP.

SVT:llä näyttää olevan myös oma karamellinsa.

jutun sepitti ansik kello 1421 | vastapalloa (0)

pikkujoulut, nollakohta

Aivan näillä hetkillä työtehot putoavat pakkaselle ja siirrän itseni tonttumoodiin. Tähän tilanteeseen sopii mitä mainioimmin paperiteollisuuden suunnasta pudonnut perin opettavainen flash-harjoite - promillelukko.

(Piru vie, panomeussi ehti ensin.)

jutun sepitti ansik kello 1152 | vastapalloa (0)

3. joulukuuta 2003

sivua ei löytynyt, mutta älä luovuta

Hymyn aiheuttavat virheilmoitukset eivät voi olla pahoja. Kotimainen nettilevykauppa platta tarjoaa U2:sta esimerkiksi näin. Lempeää opastusta. Platta on hyvä kauppa.

jutun sepitti ansik kello 1023 | vastapalloa (0)

2. joulukuuta 2003

vitsi vitsi

Miksi ulkona ei ole lunta? Lumiukot ovat vieneet sen mukanaan tehtaaseen. Kesän jäätelösatoa katsokaas kypsytellään jo.

ice-creamcones.jpg

Vuosi sitten karamelliin ruuvattiin Movable Type ja sen alaisuudessa on vuoden aikana julkaistu 245 aivastusta, joiden lisäksi onnistuin pidättämään 26 täysin kelvotonta yksilöä.

jutun sepitti ansik kello 0807 | vastapalloa (3)
proud member of underachievers international - anssi koskinen