28. marraskuuta 2003

keskiharmaa

kivakeli.jpgTyöpöydän ei niin tarkka, mutta edes suuntaa antava säätutka heittää kuraa naamalle ties monetta päivää putkeen ja tarjoilee lähipäivien meiningin (ruutukaappaus on alkuviikolta, mutta samalta näyttää edelleenkin.) Missä luuraa scorchio?

Tulimme aamulla siihen tulokseen, että toimiston ikkunat voisi korvata jättimäisillä photoshop-ohjatuilla ruuduilla. Näistä tosimaailmaa välittävistä näytöistä ovat sävyt tukossa pitkin päivää ja tähän aikaan vaaleaa päätä ei ole enää lainkaan.

jutun sepitti ansik kello 1545 | vastapalloa (0)

26. marraskuuta 2003

killbillvol1

Pari sanaa Quentin Tarantinon ohjaamasta Kill Bill vol.1:stä. Paljastuksia saattaa lipsahtaa tahattomasti, että joko back-nappia tai eteenpäin, se on oma valintanne.

Saliin hipsiessä mieltä painoi epäilys. Miekkoja ja verisuihkuja. Ei välttämättä niitä läheisimpiä aiheita ja että vielä kahdessa osassa, tylysti poikki keskeltä vaan, kyllä se yleisö tulee katsomaan sitten kakkosenkin.

No eihän siinä kuitenkaan huonosti käynyt vaan tunnelmat olivat kadulle astellessa oikein mukavat. K-18 on ehkä hyvä ratkaisu, koska sieltä rajan alta saattaa löytyä yksilöitä, jotka ottavat suihkuttelut turhan tosissaan, mutta omasta mielestäni touhu kankaalla oli sopivan tyyliteltyä. Graafista ja napakkaa, eli kohtaukset olivat sopivan pituisia, ja hienon näköisiä saumattomana jatkeenaan vakuuttava ääniraita. Nancy Sinatran 'Bang bang (My baby shot me down)' toimii ilman kuvaakin.

Kakkosta jää ihan odottelemaan, tämä on harvinaista.

jutun sepitti ansik kello 1615 | vastapalloa (2)

25. marraskuuta 2003

myssypäistä

Viikko alkoi eilen siinä määrin hienolla tiivistelmällä tämän yhden läheisen joukkueurheilun nykytilasta, että viisaus tuotakoon julki myös täällä:

Salibandyssa ei ole mitään seksikästä, myssypäät vaan pyörittää palloa

Vanha pelitoveri vinkkasi suunnan, kiitos siitä.

Toiseksi, Nyt-liitteestä vastaan tullut Parkour on jotenkin hupaisan oloinen laji tekstinä ja valokuvina, mutta näyttää varsin hölmöltä liikkuvassa kuvassa. Mikä ei tietenkään tarkoita etteikö se voisi olla hauskaa.

Näyttäisi hämärtävän, siispä koukkaus kotiin, josta leffateatterille ottamaan vastaan mitä Kill Bill vol. 1 tarjoaa.

jutun sepitti ansik kello 1551 | vastapalloa (3)

21. marraskuuta 2003

kun päivä illaksi kääntyy

Hyvätä näyttääTänä iltana me huonon viihteen ystävät kokoonnumme Klubille kuulemaan Martin sanaa ja Napanderin sointia. Samalla tulee tutustuttua tähän Säätämön manttelinperijään ensi kertaa. Hyvältä näytti jo Ruisrockissa.

jutun sepitti ansik kello 1529 | vastapalloa (0)

kissa musiikin maailmassa

Kerrassaan taidokkaita ja hymyn irrottavia animaatioita, jotka mainostavat Napsterin uutta tulemista. No, jos budjetti on 20 miljoonaa dollaria, niin ehkä kampanjan on syytäkin olla vakuuttava. Poiminta RE:Blogista.

jutun sepitti ansik kello 1318 | vastapalloa (0)

19. marraskuuta 2003

palkinto ja käännösvisa

Lunta tuuppaa ja koska tämä on syksyn ensimmäinen lumetettu työpäivä, se tarkoittaa palkintoa minulle työpaikan ensilumiveikkauksessa. Ihan tässä herkistyy.

Poimintaa sähköpostisisällöstä... Alla on lista turkulaisia paikannimiä englanniksi käännettynä. Montako tunnistat? Suomennokset löytyvät viestin lopusta. Kohta 6 pisti pohtimaan.

 1. Hammer Hill
 2. Ball Wax
 3. Your Poem Hill
 4. Crow Swamp
 5. Guard Mountain's Hill
 6. To Have a Couple of Drinks
 7. Twice
 8. Yo Village
 9. Steepville
 10. Sammy Castle's Hill
 11. Port Arthur
 12. Get Wet
 13. Raining
 14. Steelironville
 15. End-of-the-Grass
 16. Minor-Henryville
 17. Major-Henryville
 18. Snout Hill
 19. The North
 20. Tintown
 21. Mudville
 22. Pretty Moor
 23. Stallion Meadow
 24. Horse Gold
 25. Blowjobville
 26. Long Hill
 27. Moose's Forest
 28. Bad Cape

ja seuraavaksi vastaukset...

 1. Hammer Hill = Vasaramäki
 2. Ball Wax = Pallivaha
 3. Your Poem Hill = Runosmäki
 4. Crow Swamp = Varissuo
 5. Guard Mountain's Hill = Vartiovuorenmäki
 6. To Have a Couple of Drinks = Kupittaa
 7. Twice = Kakskerta
 8. Yo Village = YO-kylä
 9. Steepville = Jyrkkälä
 10. Sammy Castle's Hill = Samppalinnanmäki
 11. Port Arthur = Port Arthur = Portsa
 12. Get Wet = Kastu
 13. Raining = Satava
 14. Steelironville = Teräsrautela
 15. End-of-the-Grass = Ruohonpää
 16. Minor-Henryville = Vähä-Heikkilä
 17. Major-Henryville = Iso-Heikkilä
 18. Snout Hill = Kärsämäki
 19. The North = Pohjola
 20. Tintown = Pläkkikaupunki
 21. Mudville = Kurala
 22. Pretty Moor = Nättinummi
 23. Stallion Meadow = Oriketo
 24. Horse Gold = Hepokulta
 25. Blowjobville = Suikkila
 26. Long Hill = Pitkämäki
 27. Moose's Forest = Hirvensalo
 28. Bad Cape = Pahaniemi
jutun sepitti ansik kello 1202 | vastapalloa (1)

numerohulluus

Maanantainen Irtiottoja sivusi ajankohtaista harrastusta - rekkarimaniaa.

Kerää koko sarja! Onks kolmeetoist näkyny? Mikä siinä meni, ei kai se ollut...

Tätä on varmaan harrastettu iät ja ajat, mutta meille tämä 'myrkky' rantautui vasta tuossa keskikesällä, kiitos S&H:n. Ajatuksena on siis kerätä kotimaisia rekisterinumeroita järjestyksessä ykkösestä alkaen, REK-1, YKS-2, JNE-3, jne. Ykkösiähän liikenteessä vilisee siinä määrin, että keräilyyn on pelottavan helppoa ajautua ja ennen kuin huomaakaan silmä on jo herkistynyt maastureille ja jenkkiautoille. Niissä on nähkääs enimmäkseen pieniä numeroita, joita alan aloittelija kaipaa.

Minulle kelpaisi onnennumero 13. Vaimo johtaa muutamalla kilvellä ja Tampereen suunnassa nakutellaan ilmeisesti jo kolmattakymmentä. Joku väittää päässeensä ympärikin. Vain joutuakseen uudestaan samaan koukkuun. Klubikin löytyi.

Ja tässä lajissahan on helppo huijata, mutta siihen taitaa loppua myös löytymisen riemu.

Kuten Samuli sanoo: "Parempi kai kuitenkin tätä kuin kovia huumeita."

jutun sepitti ansik kello 0900 | vastapalloa (0)

katsaus lokikirjaan

Listalle päätyy vanha pelimies Tomikin. Muista viime viikkojen uutuuksista mieleen ovat jääneet myös muoviromu ja Lutkuvasikan teoriat.

Karsin tuossa viime viikolla pamauslistaani isolla kädellä. Nopeilla harkinnoilla, 'jatkoon vai ei'™. Kauankin listalla roikkuneista suosikeista päästin irti. Kyllä ne sinne taas päätyvät jossain vaihessa, mutta välillä on hyvä (edes yrittää) vähentää aktiivisesti seurattujen kirjoittajien määrää.

Kuutio tietää kertoa Ilya of Suodattimen pitävän nykyään weblogia tanskanmaalta.

jutun sepitti ansik kello 0826 | vastapalloa (0)

17. marraskuuta 2003

karhun paluu

Karhu tuo Steinmann klinikin ideoimana markkinoille retrolenkkarimallistonsa nimellä Karhu Originals.

Juttu suomilenkkarien paluusta löytyi yhdestä lukulistani kummallisuuksista - Talouselämästä. Siellä on ilmeisesti yksi tai jopa kaksi hyvää toimittajaa, jotka saavat minut kerta toisensa jälkeen koukkuun kertomalla milloin minkäkin firman touhuista.

Muistan innostuneeni lenkkeilystä ja muusta samankaltaisesta epäilyttävästä toiminnasta joskus 80-luvun loppupuolella saatuani käyttöön äitini vanhat Karhut, joissa ajan hengen mukaisesti muistettiin korostaa 'Air cushion' -ominaisuutta. Se oli tuolta originals-sivuilta löytyvän tiedon mukaan maailman ensimmäinen vaimennusjärjestelmä (kenkiin) ilmaantuessaan vuonna 1976. Tiedä häntä.

Näin vierekkäin katsottuna huomaan karamellini melko läheisen värisukulaisuuden karhun kanssa. Olenkin viime aikoina harkinnut kuvien käytön lisäämistä juttujen yhteydessä. Tuollainen mustavalkomeininki voisi sopia tännekin.

jutun sepitti ansik kello 1335 | vastapalloa (0)

mustan laatikon likaisuus

Kiitos Varaventtiilin pääsen kokeilemaan vaihtoehtoista ps2:n puhdistusta tai siis tarkalleen ottaen säätämistä - pelkkä puhdistus ei juuri auttanut. Likaakin oli paljon vähemmän kuin oletin. Ohjeet Ars Techincassa.

jutun sepitti ansik kello 0911 | vastapalloa (0)

14. marraskuuta 2003

elokuvissa

Matrix Revolutions ryöppysi valkokankaalta silmillemme paikoitellen hyvinkin viihdyttävästi ja vavisutti penkkejä allamme, mutta lopputekstien rullatessa mieleen tuli vain, että tulipahan nähtyä, kaikki kolme.

Mieleen jäivät aivan yhtä hyvin leffan muutamat visuaalisesti komeat kohtaukset kuin alkutrailereista havaittu hollywood-könsikkäiden 'tehdään historiallisen sotasankarin rooli' -villitys. Troy (BP), The Last Samurai (TC) ja Gladiator of the Seas... eiku siis Master and Commander (RC). Krediitit osuvasta lisänimestä Russelin leffalle menevät omakotirakentajalle.

Jään odottamaan piristystä koko perheen animaatioiden kategoriasta. Finding Nemo polskuttelee teattereihin 28.11. ja Shrek 2 näyttää olevan jo trailerivaiheessa.

jutun sepitti ansik kello 1301 | vastapalloa (0)

13. marraskuuta 2003

punainen t-paita

Mastersoft Universe esittelee (valitettavasti loppuunmyydyn) äärettömän katu-uskottavan punapaidan ja paljon muutakin mukavaa grafiikkaa.

Asiaan littyen, viime kuussa tuota paitaherran alaan liittyvää matskua (viisi kirjainta, alkaa p:llä eikä ole puuroa) haettiin taas isoäiti-etuliitteellä, vieläpä usealla eri variaatiolla. Myös lääkäri-variaatio aiheesta kiinnosti jotakuta.

jutun sepitti ansik kello 1539 | vastapalloa (1)

tiesitkö että...

...ensi vuosi 2004 on karkausvuosi?
Siis yksi päivä enemmän töitä.

...ensi vuonna vappu osuu lauantaille?
Siis yksi päivä enemmän töitä.

...ensi vuonna 25./26 joulukuuta osuu lauantaille/sunnuntaille?
Siis kaksi päivää enemmän töitä.

...että 1./2. tammikuuta 2005 osuu lauantaille/sunnuntaille?
Siis kaksi päivää enemmän töitä.

1+1+2+2 = 6 työpäivää lisää!! Mukavaa ylimääräistä työviikkoa ensi vuodelle ja oikein lämpöiset kiitokset tästä päivänavauksesta Tampereen motivaatiotehtaalle...

jutun sepitti ansik kello 0902 | vastapalloa (5)

11. marraskuuta 2003

veivaten ja höyläten

Salibandyliitto keskittyy olennaiseen. Ihan pirteä idea, ainakin noita ilmavetkuttajia luulisi löytyvän. Tuuletetuskilpailussa pitäisi mielestäni järjestää myös erillinen läpsyttelysarja, joka keskittyisi ainoastaan kahden pelaajan näyttävän ja yhdenaikaisen käsien yhteenlyönnin arviointiin.

jutun sepitti ansik kello 1304 | vastapalloa (0)

paluu maan pinnalle

Toimiston väki yrittää asettua normaaliraiteille viime viikon juhlavalmistelujen ja itse perjantairiehan jäljiltä. Tarkemmista yksityiskohdista pidättäytyen mainitsen vain maanalaisessa juhlatilassamme esiintyneen duon Valtteri Lipasti - Severi Pyysalo, jotka olivat itselleni aiemmin tuttuja vain nimiltään. Poikkitaiteellinen maalaus-laulu-vibrafoni -esitys kiihtyi loppua kohden varsin vallattomiin mittoihin piirtäen molempien herrojen nimet tarkasti muistiin. Ymmärtääkseni kyseessä oli ensimmäinen (puoli)julkinen yhteisesiintyminen.

(lisätietoa tulevasta:
15.11. Severi Pyysalo Trio feat. Emma Salokoski Aula Cafessa
26.11. Valtteri Lipasti Show Ribsissä)

Toisaalla syksyn pimeys vaati korjausliikkeitä. SSX 3 laittaa peukalot koville, mutta se on pientä jos muistelee viime talven neitsytmatkaani lumilaudalla. Jos tänä talvena laudan jalkoihini kiinnitän, pidän huolta että rinteeseen nousee tuolihissi... se hissistä putoilu alkoi jossain vaiheessa muistuttaa videopeliä. Vähitellen, nousu nousulta pidemmälle ja lopulta huipulle asti.

jutun sepitti ansik kello 1019 | vastapalloa (0)

5. marraskuuta 2003

pamausbotin piittaamattomuus

Pakko puskea pari riviä tekstiä ihan vain nähdäkseni onko päivän pamaus hyljännyt minut ja miljoonat lukijani. Botti, botti, kiltti botti, tänne tseh, setä antaa uutta dataa..

Koska merkinnän sisältö heiluu jo valmiiksi jossain nollan tietämissä, en katso tekeväni suurtakaan vahinkoa kertomalla tietämättömille mitä hienoimmista levynkansista. Roklintu aloitti ulkomaan otoksella, S-Janne ja Merten valtias jatkoivat kotimaisilla. Kaunis kiitos näistä taidepaukuista kaikille osallistuneille (ja arvatenkin myös tuleville osallistujille.)

jutun sepitti ansik kello 0855 | vastapalloa (0)

4. marraskuuta 2003

Tapsalla on ongelma

Nicklas Koski puffaa, RE: Blogin Jani mainitsee ja minä osallistuin jo. Eniron Tapsa maalausongelmineen on jotenkin sympaattinen suomalaisen remonttimiehen arkkityyppi ja TV-spottien tilannekomiikka toimii aika mukavasti.

Verkkokilpailun toteutus tahmaa aavistuksen verran, mutta plasmatöllöä kun tarvitsen niin läpihän se oli kahlattava.

jutun sepitti ansik kello 0938 | vastapalloa (0)

3. marraskuuta 2003

viikonlopun saldo

Perjantai:
Kollikissan toimitus operointiin, tokkuraisen kollin ohjailua selvemmille vesille ja illan päätteeksi Kårenin trooppisen keikkailmaston toteaminen (remonttia ei siis oltu turhaan ulotettu ilmanvaihdon parantamiseen). Lauteilla paukutti Kotiteollisuus ja kyllähän siinä saunassa vaatteet kastuivat miksauspöydän tienoillakin. Voisin kuvitella, että eturivissä ei ollut helppo hengittää. Korostan vielä, että taloutemme ainoa perjantaista juopunut oli herra Oiva.

Lauantai:
Skarppina divaripalloilun parissa jo ennen kymmentä. Saldona kaksi nousua tappiotilanteesta, toinen tasapeliin (0-2 → 2-2) ja toinen voittoon (0-4 → 8-4!) Myöhemmin lauantaisauna ja juhlat maaseudulla. Paikan ainoassa kaljakuppilassa piti tietysti käydä, mutta meno oli suureksi pettymykseksemme varsin rauhallista.

Sunnuntai:
Vähänkö väsytti, mutta päivä oli syksyisen sumuinen, hieno omalla kostealla tavallaan. Kuviakin räpsin ja kameran akuissa oli kyllä virtaa, mutta henk.koht. virta ei riittänyt edes muistikortin tyhjentämiseen.

Illalla noudimme lankomiehen (onko se vaimon veli?) varastoista pahvilaatikollisen vanhoja lautapelejä, joita on pelaamisen lisäksi ihan pakko kuvata talteen, haalistuneet valokuvat ja ajan patina tekevät peleistä hienon näköisiä. Laatikosta löytyi myös nintendon elektroniikkapelejä ja minikokoinen sisäkroketti. Terveisiä alakerran naapurille, turnaus on tulossa. Testiksi otimme erän Kimbleä ja Cluedoa. Toinenhan vaatii jonkin verran päättelyä, toinen ei. Karvaat tappiot kummassakin.

jutun sepitti ansik kello 1453 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen