31. lokakuuta 2003

työseisaus

Minut pyydettiin naapuritoimiston puolelle 'katsomaan jotain'. No helkkari, sinnepä siis, ei tässä nyt niin kiirusta pitele.

Astun sisään ja mitä näenkään, joku pitkätukka siellä istuu tietokoneen ääressä. Mitäs ihmeellistä tässä on? Onko se joku Kotiteollisuuden (tänään iltaohjelmassa) roudari? Musta tukka ja musta paita, jossa on... omenan kuva. Sehän on omenan asentaja! Hepun takaa pilkottaa se oleellinen, harmaa laatikko, joka on lähemmällä tarkastelulla aika muikean näköinen ja vähän isompi kuin mitä nettikuvista voisi päätellä. Kylkipaneeliakin voi aika surutta pitää auki, sisäkalut ovat pelkistettyjä ja peiteltyjä kuin nykyauton konehuone.

Odottavan aika on pitkä.

jutun sepitti ansik kello 1237 | vastapalloa (0)

28. lokakuuta 2003

niks!

Poiminta uusimmasta Niksi-Pirkasta. Vaimo löysi, luki ääneen, mutta oli pakko lukea uudelleen ihan omin silmin. Niksi suorastaan ponnahtaa muiden ankeiden vinkkien joukosta. Eikä tarvita edes sukkahousuja!

Saat hauskat kahvikestit, kun lirautat kahviin hieman vodkaa.

Tämän on pakko toimia! Pirkan väki, kiitokset teille suoraselkäisestä ja rohkeasta julkaisupolitiikasta, seuraava piinaavan vaivaantunut kahvittelutilaisuus on pelastettu.

jutun sepitti ansik kello 1315 | vastapalloa (0)

24. lokakuuta 2003

ja tuomariston pisteet

Maanantain Hymypoikailta kouluarvosanoin.

Hymypoika: 7 (leffa)
Ristiriitaisia ajatuksia, tunnelmaltaan ajoittain lähellä Lilja 4-everiä, tummia sävyjä. Irrallisia kevennyspätkiä, joista muutama sentään aidosti huvitti. Useita hienoja kuvia, paljon DJBB:n musiikkia, mutta mitä se Kerkko tähän oli tehnyt? Äänimaisemaa? Minulta ainakin meni ohi.

Killer: 8 (illan tähtibändi)
Siiri Nordinin laulua kuuntelee mielellään, livenäkin. Lyhyt keikka ja esiintyminen ensimmäisenä hieman ihmetyttivät, mutta muuten ei mitään valittamista.

Jaajo Linnanmaa: 4
Illan "isäntä" ei millään kyennyt olemaan kysymättä jokaiselta haastattelemaltaan näyttelijältä jotain niistä seksikohtauksista. Oikeastaan herra ei muusta puhunutkaan. Paitsi juomatarjoilusta. Sanavalmis ja persoonallinen juontaja, ei, ei, ei. Myötähäpeämme oli suurta ja haastateltavatkin vaivaantuneita. Kiertueväsymystä?

Ripsipiirakka: 5 (pim**ipunkpändi)
Arvosana nousee vitoseen ainoastaan siksi, että keikka alkoi käännöscoverilla Take on me, alkuperäisesittäjänään A-Ha.

Versus: 7 (tulokas)
Ehkä näistä vielä tulee jotain, hittibiisi Hymypoika kuulosti ylivoimaisesti parhaalta, mutta eivät ne loput biisit mitenkään kelvottomia olleet. Kahden laulajan hyödyntämistä lisää niin hyvää tulee.

Amarillo: 5 (juhlapaikka)
Suomen huonointa musiikkia ja kaupan päälle vielä kohtuuttoman lujaa. Ennen tätä iltaa luulin, että lounastuntien soittolista on hirveyden huippu. Eipä ollutkaan.

jutun sepitti ansik kello 0925 | vastapalloa (0)

23. lokakuuta 2003

voitto kotiin

Sehän lähti kuin mummo peltikatolta. Nimittäin lyhyt, mutta oikea vastaus Benropen eilisaamun kysymykseen.

Itsekin olen tuota radiosta nauhoittelua harrastanut vaikka 80-luvun puolivälissä olinkin vasta ala-asteen alimmilla portailla. Siihen aikaan jotain hittibiisiä sai oikein tosissaan vaania ennen onnistunutta pyydystämistä magneettidataksi. Noita kasetteja voisikin siivouspäivän ratoksi kuunnella, jossain kaapinnurkassa ne uskoakseni nököttävät. Ainakin muutama yksilö lienee säilynyt alkuperäisasussaan. Päällepuhuvat juontajat tai myöhässä käynnistyvä nauhoitus vähän joka biisissä.

jutun sepitti ansik kello 1536 | vastapalloa (1)

salipallopörssi

Ilta-Sanomien salibandypörssi taisi pyöriä viime kaudellakin, mutta nyt mukana olen myös minä - managerien manageri. Joukkueen kokosin tiukasti tunnepohjalta, tuttuja 'uran' varrelta poimien, yksi yllätysliigapelurikin tuli vastaan. Ensimmäinen kolmesta pelijaksosta käynnistyy lauantaina, joten vielä ehtii.

jutun sepitti ansik kello 1423 | vastapalloa (0)

22. lokakuuta 2003

päivän huonot uutiset

Tuossa sivupalkissani viime viikkoina majaillut laulaja-lauluntekijä Elliot Smith näyttäisi fanisaitin ja Radio Helsingin keskustelupalstan tietojen perusteella siirtyneen täältä ikuisuuteen. Kova paikka monelle fanille, joita Suomessakin kourallinen on.

jutun sepitti ansik kello 1704 | vastapalloa (0)

21. lokakuuta 2003

pari pikaista musapoimintaa

Kohde yksi: Avoliitto, sanoisiko tätä vaikka parisuhdehiphopiksi. Muutama aika sympaattinen biisi.
(via hymypoika)

Kohde kaksi: Iron Maiden elektrotribuutti Powerslaves kuuntelumahdollisuudella. Mukana suomalaisista Imatran Voima ja Mr. Velcro Fastener.
(via tyhjiö)

jutun sepitti ansik kello 1516 | vastapalloa (0)

Therapy?

Aivan loistava viiden biisin putki Troublegum-levyltä. Jo 9 vuotta vanha levy.

Screamager → Hellbelly → Stop It You're Killing Me → Nowhere → Die Laughing.

jutun sepitti ansik kello 1419 | vastapalloa (0)

feel good hit of the day

Posivil, Buracaps, Finnrexin, kuuma tee, ka-ka-ka-ka-ka-kankkunen.

Paitsi että kankkusta ei ole, flunssanpoikanen ilmeisesti nujersi sen. Kyllä minä siitä Hymypojastakin jotain vielä sanon, kunhan saan jäsenneltyä.

jutun sepitti ansik kello 1050 | vastapalloa (0)

20. lokakuuta 2003

yhtä hymyä

Tänään töiden jälkeen olisi tarkoitus mennä Hymypojan ennakkonäytökseen. (Päivän IS näyttää muuten 'mainostavan' leffaa kotimaan uutisissaan.) Kutsussa kehotetaan jättämään kamera kotiin, kuinka tylsää. Onko siellä iltakemuissa jotain julkkuja ryystämässä vai yksinoikeus paikallisen kaupunkilehden käsittämättömällä jetset-palstalla? Kyllä ihan leffan hengessä (sen mitä tiedän) jonkun pitäisi kuvata juhlia salaa.

Ala-asteellahan noita leffan logotekstissäkin näkyviä pystejä jaettiin, mutta meidän luokan kipsipää meni aina samalle kaverille, joten jouduin tyytymään siskon patsaan sabotointiin. Nenää ehdin muotoilla jonkin matkaa ennen käryämistä tihutöistä.

Ennakon jatkopippaloissa myöhemmin illalla on luvassa musisointia yhtyeiltä Killer, Ripsipiirakka ja Versus. Viimeksi mainittu on itselleni täysi tuntemattomuus, Ripsipiirakka jotenkin surullisen kuuluisa ja Killer tuttu vain radiosta ja töllöstä, joten miksipä en menisi paikalle. Huomenna luvassa jälkihuuruista raportointia.

jutun sepitti ansik kello 1521 | vastapalloa (0)

17. lokakuuta 2003

iPod-kokemuksia

Vajaa kuukausi sitten iloksemme ilmaantunutta iPodia on tullut käytettyä sen verran, että jotain sanottavaakin löytyy.

iTunesistakin löytyvät älykkäät soittolistat ovat aika hieno juttu. Voin esimerkiksi valita soitettavaksi vain aiemmin soittamattomia kappaleita tai poimia valikoiman musiikista, jota ei ole soitettu pariin viikkoon. Huono puoli näissä listoissa on niiden editointi ainoastaan pöytäkoneella. Joka tapauksessa, näinkin pienellä tekoälyllä ja parintuhannen kappaleen kirjastolla voittaa jo valtaosan valtakunnan formaattiradioista.

Miinuspuolia. Lataus/-firewire-kaapelia ei saa irti telakasta äänipiuhan ollessa kiinni, toinen lukitusnappi on liian pienessä välissä. Kappaleita ei pysty poistamaan lennosta (tapauksiin 'ei enää ikinä tätä'), tai ainakin tuo toiminto on hyvin piilotettu. Jos laitetta käyttäisi enemmän kannettavana soittimena, metallisen taustalevyn kiillottamisesta kehittyisi epäilemättä kännykän näytön pyyhkimistä vastaava pakkoliike, vähän työläämpi sellainen.

Aiheeseen liittyen, Visa raportoi iPodin uusista lisävarusteista (mikrofoni ja muistikortinlukija) ja iTunesin Windows-versiosta.

jutun sepitti ansik kello 0820 | vastapalloa (0)

16. lokakuuta 2003

tommipommi väreissä

Työkaverin venäjäntuliaisia, oli muuten ihan hyvä. Näistäkö herra Perkola ammentaa?

tommipommi.jpg

jutun sepitti ansik kello 1634

Arvi pysäytti liikkeen

Missä olin kun jämpti jätkä Arvi veti viimeisen virkatehtävänsä? Pitkästä aikaa hikoilemassa salilla, mutta sehän ei estänyt television katselua, ääni tosin uupui. Huomasin lukevani pokerinaaman huulilta "viimeinen lähetys" ja "tahdon kiittää...". Ehkä mies tosiaan sanoi niin. Se kävely valoon oli aika scifi.

Lainaan tähän mm-konsulttien listaviestiä:
Arvi oli mukava mies. Jaksoi moikata Ylessä kaikkia. Jopa osa-aikaiset,
tuntityöläiset yms. rupusakki sai osansa Arvin tervehdyksistä, jos kohdalle sattui.

Arvin kävi kerran sääli paria YLE24:n mediatoimittajaa, kun heitä masensi epävarmuus työsuhteen jatkumisesta.

Hän tarjosi heille kaffet, pullat ja lohdutti. Arvi oli duunarin puolella.

Ehkä se kuului työsuhde-etuihin. Jaksaa painaa ilman sopimusta, kunhan Arvi vain moikkailee. Miten käy nyt, kun Arvi on lähtenyt?

Kotimatkalla alkoi pipoilukausi. Muutamat sukupolveni nerokkaimmat yksilöthän tehostavat jopa saliharjoitteitaan pipolla - ympäri vuoden. Trendilammastelun huippu.

Taistelutovereissakin oli talvi, hienosti kuvattu talvi, jossa oli luntakin. Lumihiutaleet putoilivat yhtä kauniisti kuin laskuvarjot joka jakson alkuteksteissä. Ovatko HBO:n alkutekstit kauttaaltaan normaalia pidempiä? Hienoja ne ainakin ovat, vaikka sitten tuntuisivatkin pitkiltä - terveisiä vaan rouvalle.

jutun sepitti ansik kello 1424 | vastapalloa (0)

silmät selässä

Tekniikan Maailman välistä pudonneesta mainoslehtisestä osui silmiin mielenkiintoinen innovaatio. Kypärävalmistaja Reevu on integroinut fillarikypärään peilikäytävän, jota pitkin silmien yläpuolella olevaan lippaan heijastetaan kuva takamaaston tapahtumista (infosivu tekniikasta ja esimerkkikuvia). Hinta näyttäisi olevan alkaen 116 euroa ja edustaja suomessa Nexet.

Harva se päivä takaa lähestyviä autoja kuunnellen ja väistellen, tätä tahtoisin kokeilla. Kun se kypäränkäyttökin on vähän heikoissa kantimissa.

jutun sepitti ansik kello 1324 | vastapalloa (0)

14. lokakuuta 2003

näppituntumaa 'pikseleihin'

Ei tämä Eric Harshbarger maailman ainoa legoihin kajahtanut ole, mutta kun nyt tuli vastaan niin hiljaiseksi vetää. 60000:n legopikselin New York -maisema ja vielä suurempi mosaiikki San Franciscosta.

Imagine trying to create an image in your favorite art application, but instead of handy shape tools, and image manipulation gadgets, consider if you had to explicitly click each pixel to its correct color with the mouse.

jutun sepitti ansik kello 1525 | vastapalloa (0)

13. lokakuuta 2003

maanantaina voi puhua vaikka urheilusta

Aki Riihilahden kirjoitukset näkyvät blogilistallakin, vaan nytpä muistinkin kirjanmerkeissäni lojuneen päiväkirjailevan jääkiekkoilijan, Tuomo Ruutu of the Chicago Blackhawks. Päivitystahti näyttäisi olevan aavistuksen Akin vastaavaa tiiviimpi, mutta katsotaan miten pitkä ja paljon lentämistä sisältävä NHL-kausi vaikuttaa. Juttua kumpuaa mukavasti myös kaukalon ulkopuolelta, toivottavasti jatkossakin.

ESPN:n scoreboardiakin tiirailen taas silloin tällöin. Joskus NHL-tulokset katsoi joka aamu teksti-TV:stä.

jutun sepitti ansik kello 1257 | vastapalloa (1)

9. lokakuuta 2003

ei saa pelata pasianssia

Sopivan kevyt korttipeli tyylikkäillä kuvituksilla. RSPV. Voi vaikka napata koukkuunsa, että olkaahan tarkkana. (via st1.net ja toimiva linkki ruosteesta)

jutun sepitti ansik kello 1313 | vastapalloa (0)

pantteri

Myönnä pois, Mac OS X on lellinyt sinut piloille. Olet jo niin tottunut sen luotettavuuteen, että et enää epäröi pitää monia ohjelmia auki yhtä aikaa.

No joo, kieltämättä yllättävän hyvin jaksaa vanhankin kone, mutta niin vain sanoi Safari sopimuksensa irti tänä aamuna. Ilmoitti joka kerta kiltisti kaatuvansa, mutta ei kylläkään mitään syytä. Ratkaisuksi ilmestyi kuin tyhjästä käyttispäivitys ja kas, jo toimii taas.

Päiviä pantteriin lasketaan Applen etusivulla jo kovasti, mutta itse kyllä lasken päiviä uuteen työkoneeseen, sellaiseen alumiinigrilliin. Tulee siinä sitten mukana uusin versio käyttiksestä tai ei.

jutun sepitti ansik kello 1053 | vastapalloa (2)

7. lokakuuta 2003

graafikonretaleet

Stephen Bliss on mm. viimeisimpien Grand Theft Autojen kansitaiteilija.

Aki Scharin (vai oliko se Ari Schjelm) on puolestaan Kotiteollisuuden viimeisimpien julkaisujen kuvittaja.

jutun sepitti ansik kello 0913 | vastapalloa (0)

6. lokakuuta 2003

maanantaimerkintä

Jaa, minä olen näemmä päivittynyt. Sen kunniaksi, Monty Python -leluja.

jutun sepitti ansik kello 1225 | vastapalloa (0)

2. lokakuuta 2003

helsinki

Aikaisin sunnuntaiaamuna asetuin autokyytiin ja nokka kääntyi kohti Helsinkiä. Ensin messukeskukseen ja Habitareen. Kotiteatteriosastoilla Robbie Williamsia enemmän kuin runsain mitoin ja keittiöosastolla mullistava uutuus - lasinen ovi roskakaappiin. Kysyn vaan, että miksi?
Habitare kuvasivu

Yhden ison ja toisen pienemmän hallin jälkeen siirryin Tennispalatsin Game On -näyttelyyn, joka olikin sitten jopa laajempi kuin osasin odottaa. Toki peliprojekteista haalittua materiaalia olisi tutkinut enemmänkin, mutta jo tämä valikoima mm. tutuista pleikkariklassikoista oli erinomaisen kiinnostava kokonaisuus.
Game On -kuvat

jutun sepitti ansik kello 1213 | vastapalloa (0)

vertauskuva

Helkkari että on hersyvästi keksitty/sanottu. Poiminta tyhjiöpostista (alunperin päivän Hesarista).

Jos urheilulajien loputtomasta kirjosta pitäisi poimia joku, joka erityisen hyvin kuvaa työelämää, olisi se korkeushyppy. Siinähän voittajankin viimeinen yritys on aina pudotus.

työterveyslääkäri ja kirjailija Juhani Seppänen

Myös Kahvitauon kapulanvaihto on mukava juttu.

jutun sepitti ansik kello 1138 | vastapalloa (0)

true kings of metal

Tapahtumaketju vailla vertaa:
Kobaïan Santeri linkittää TeräsbetoniinMyrskyn Janne tekee saman Return of the Kingin traileriin. → Anssi ottaa jakosoftan kauniiseen käteen ja kirjoittaa Manowar Blood of the Kings.

Manowar on paras Manowar-parodia. Teräsbetoni ei ole ikuinen. Metallihymiö.

jutun sepitti ansik kello 1103 | vastapalloa (2)

1. lokakuuta 2003

verkkopallo

B-listan sählyporukalla on muuten lupaava tulevaisuus, mutta maalivahteja on ilmeisesti peräti kaksi ja sehän on aivan käsittämättömän paljon. Joudumme ehkä ottamaan toisen juoksuhommiin. Ajatuksen alku rannalta ja jatko Avokatsomossa.

Ja vapise Vasala, katso mikä irtonainen askel ja rento ilme Ruisriikin loppusuoralla. Niillä sitten oli kuin olikin kuvapalvelu...

jutun sepitti ansik kello 1414 | vastapalloa (0)

opiskelemaan!

Lokakuu tervehti kylmällä kädellä, pyöräilijät höyrysivät autojen kanssa kilpaa. Syyskuun mittarilukemat karamellilaskurissa olivat mieluisat, välikättelyt kaikille ahkerille asiakkaille.

Tästä ehkä jo tietävätkin Helsingin yliopiston tarjontaan syvällisesti perehtyneet, mutta täällä Auran rannalla ollaan kyllä aivan uutuuden viehätyksen pauloissa. Salainen tiedekunta.

Muutama lupaavan oloinen kurssi:

Kaiken rakastaminen (5 ov)
Miten rakastan kaikkea eniten?


Karkea logiikka (2 ov)
Logiikan tehostaminen karkeilla ilmauksilla.

Muumit hattivateille (1 ov)
Miten muumia lähestytään? Miksi muumi pelkää?

Kiitokset Apurahahakemusten kehittämiskeskukseen.

jutun sepitti ansik kello 1103 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen