30. syyskuuta 2003

rumat ihmiset

MM-konsulttien tyhjiölista todellakin täyttää sähköpostityhjiötä. Laatulinkkejäkin tipahtelee, esimerkiksi tämä rumien potkupalloilijoiden kerho.

jutun sepitti ansik kello 0814 | vastapalloa (2)

29. syyskuuta 2003

konsulttityhjiö

Multimediakonsulteilla näyttää olevan paitsi levy valmiina ja perinteinen uutiskirjepalvelu niin myös lähes 'chat-tahtiin' toimiva postituslista nimeltään tyhjiö. Hyvää höpinää.

jutun sepitti ansik kello 0813 | vastapalloa (0)

26. syyskuuta 2003

musiikkivideo

Taannoin mainittu Lodgerin Doorsteps-video löytyy, yllätys yllätys, Lodgerin sivuilta! Hieno se on, ei pääse mihinkään.

Että kiitos Echo.

Ja katso, kahdessadas movable type -merkintä. Kokonaisuudessaan kaksisataakaksikymmentä juttua jemmassa, joten julkaisuprosentti pyöri siinä yhdeksänkympin paikkeilla. Paremmin kuin luulin.

jutun sepitti ansik kello 1401 | vastapalloa (0)

ihmisen paras ystävä

Auto on nyt pinnalla. Poikia kautta Blogostanin (merten ja Kobaia) puhuttaa oman kumitassun hankinta. Ollaan tämä viikko körötelty aamuin illoin puolisen tuntia välillä kaupunki-maaseutu, eikä se nyt niin hohdokasta ole, mutta ainoa vaihtoehto jos matkaa on se parikymmentä kilometriä ja julkiset hyvin heikoilla kantimilla.

Sitten ois vielä muutama nurkkiin kertynyt bensankatkuinen linkki:

Pekan parkkivinkit ja sininen autokaramelli, jolla on muuten varsin näyttävät sivut.

Autonäyttelyissä konseptiviritykset ovat SE juttu, ainakin itselleni. Car Design News ja paperiversiona kaksikielinen, lehdeksi tuhti Auto&Design raportoivat.

Kaksipyöräisten puolella Ducati esittelee 999-mallinsa suunnitteluprosessia.

Miksipä et naamioisi autoasi viranomaisautoksi.

jutun sepitti ansik kello 1224 | vastapalloa (0)

ferropolis

Eilen hylättyjä rakennuksia, tänään hylättyjä, mutta sittemmin museoituja kaivoskoneita - Ferropolis.

Kunnon kuvia ei oikein tahdo löytyä, mutta pientä osviittaa laitteiden koosta tässä, tässä ja tässä. Kaikki kuvat ovat itse asiassa peräisin joistakin konserttitapahtumista, joita alueella järjestetään. Jos jossain odotushuoneessa tulee vastaan uusin Moottori-lehti (nro 9-10), kannattaa tutustua tarkemmin. Siellä on juttu kuvineen.

(Oikeastaan Googlen kuvahaku antaa laajimman kuvavalikoiman.)

jutun sepitti ansik kello 0859 | vastapalloa (1)

25. syyskuuta 2003

hylättyjä rakennuksia

Muutamaan vastaavaan sivustoon olen törmännyt aiemminkin, mutta tämä selfdestructista löytynyt abandoned places tekee vaikutuksen aiempia ehdokkaita siistimmällä ulkoasullaan ja erityisesti mustavalkokuvillaan. Aavemaisia tunnelmia.

jutun sepitti ansik kello 1626 | vastapalloa (0)

24. syyskuuta 2003

lives in a house, a very big house in the country

Conanin huulisynkka ei ole ihan kohdallaan, eikä minulla ole aavistustakaan johtuuko se digitaalilähetyksestä, mutta muuten tämä hankinta lisää ainakin meidän sijaisasukkien elämänlaatua. Aluksi kateissa ollut Ylen kanavanippukin löytyi heti kättelyssä heti kun tiesin mistä etsiä.

Näinkin ryhdikkäässä syystuulessa pienet pätkäisyt kuvassa ovat huomattavan paljon siedettävämpiä kuin jatkuvasti rätisevä ääni ja lumisateinen hyppivä kuva. Näköhavainnon perusteella antenni kaipaa kyllä edelleen vakautusta, mutta parempaan päin kuitenkin.

Pihalla oli hiljaista ja pimeää lukuunottamatta horisontissa eri suunnilla hohtavia kasvihuoneiden ja kaupungin valoja. Talon kattikin kävi kääntymässä ja otti hieman lungimmin kuin kaksi vierailevaa junioria, joiden nuuskiminen oli suorastaan äänekästä ja tuntui pieneltä tuulelta.

Kaksi kuvaa eilisillalta: Aura ja puukko.

Pari muistiinpanoa:
-My morning jacket (conanista): Asiallista rock-toimintaa. Levyn nimi: 'It still moves'
-YleX tänään n. klo 13:00, juttua nettipäiväkirjoista.

jutun sepitti ansik kello 0943 | vastapalloa (1)

23. syyskuuta 2003

ipodien aika ja pieni digitaalinen laatikko

Voi tätä sähkölelujen tulvaa. Töihin ilmestyi eilen muistamaani pienempi iPod, joka ensisijaisesti viihdyttää jukeboksina ja toissijaisesti kahvitaukonäpräilyn kohteena.

Ennen siirtymistä maaseudulle talonvahdiksi kävin poimimassa Gigantista halvimman mahdollisen digiboksin. Antennin välittämä analogikuva kun on jo useamman vuoden heilunut surkean ja hirveän välimaastossa. Ensivirityksellä ruudulle putkahtikin maikkarin plussakanava vanavedessään ne muutamat muut mullistavat digikanavat, vain ohjelmanippu A, eli Ylen kanavat jäivät puuttumaan. Niitä yritetään taikoa esille tänään tarkempien ohjeiden opastamana. Tänään myös tuuli tuntuisi tarjoavan testiä häiriönkestolle.

Idle Words -weblogista löytyi vinkeä tarina rock-jumalan laskeutumisesta fanien joukkoon. Itse keskusteluketju löytyy Frank Blackin foorumilta.
(via kottke.org)

And if Frank Black has this much trouble, imagine how hard it would be for poor Britney if she ever decided to head over to IRC chat. Or for good old Jesus to send a mass e-mail, announcing his return.

jutun sepitti ansik kello 1557 | vastapalloa (0)

22. syyskuuta 2003

animoimaan

Pixoffin ja Animatricksin järjestämä Flash-animaatiokilpailu.

Kisa tuli sattumoisin vastaan etsiessäni lisätietoja lauantaina bongatusta musiikkivideosta, Lodgerin Doorstepsistä, ohjaajanaan Hannes Häyhä. Video palkittiin taannoin Oulun musiikkivideofestivaaleilla ja tuolta sivuilta löytyy muutama still-kuvakin kyseisestä teoksesta.

(edit: täältä se video löytyy)

jutun sepitti ansik kello 1427 | vastapalloa (0)

kipujen alkamista odotellessa

Historiani toinen ruisriikki meni kunnialla läpi ja aikakin parani n. minuutilla. Hieman vähemmän kuin muistin, mutta kuitenkin. Jos vielä aion parantaa pitää vissiin aloittaa harjoittelu, hyi olkoon. Kyllä kympin harjoitteluksi pitää riittää muutama tunnontuskissaan vetäisty urheilupuistokierros.

Maalialueella liikkui huhu, jonka mukaan maalikameran naamakuvia laitettaisiin jakoon. Olisivat ne varmasti näkemisen arvoisia, mutta epäilyni on suurta. Tänä vuonna kukaan ei juossut kainalosauvoilla.

jutun sepitti ansik kello 1004 | vastapalloa (0)

19. syyskuuta 2003

limonaadia risteyksessä

Jos elävän musiikin alkamisaika ilmoitetaan kerrankin etukäteen ja se sattuu vielä olemaan reilusti ennen puolta yötä, on vaikea olla lähtemättä paikalle. Etenkin kun (kosketintaiteilija Petteri Eevaa lainaten) "keikkamatka on 100 metriä eikä tuhatta kilometriä johonkin Ouluun ihan samankokoisen yleisön eteen." Itselleni matkaa kertyi jopa 500 metriä suuntaansa, mutta ilman normaaliin kaupunkireissuun kuuluvaa ylä-&alamäki-osuutta.

Limonadi Elohopea siis esiintyi ravintola Hugossa, joka olikin varsin mukava baari. Isot ikkunat, mutta kaukana lattekahvilatunnelmista. Liikenteen valot toimivat hienona taustana (kameran kotiin jättäminen harmitti tosissaan) pysäyttäen välillä orkesterinkin ihmettelemään - kesken kertosäkeen.

Tunnelma oli erinomaisen leppoisa ja materiaali voittopuolisesti uusimmalta albumilta: Matta, Oranki, Mahlainen jarruton, Kesänaama ja Lumi ei peitä jälkiä tarkempaa settilistaa muistamatta. Vanhemmista soitettiin mm. väliajan lopettanut Neiti nahkahansikas, Pahat housut, Ollaan kaheleita ja tietysti Hallitus! Keikka päätettiin Tupakkapäivään itsensä Speden vahtiessa touhua baarin katossa roikkuneessa Tupakkalakko-leffajulisteessa.

"Tietty tahaton sympaattisuus yhdistettynä huumoriin", määrittelee basisti Raine Hynninen bändiään ja osuu aika nappiin. Solisti Suovanen innostuu tanssahtelemaan ja on kompastua johtoihinsa, välillä sama mies unohtaa sanoituksiansa, välillä taas paikkaa unohduksiaan improvisoinnilla, joka tosin aiheuttaa naurunremakan yleisössä ja yhtyeessä. Yhtä kaikki, ensimmäinen todistamani live-vetäisy limukoilta jätti rennon vaikutelman. Hugoonkin voisi poiketa toistamiseen.

Hylji tuskaa vaihtelulla
Kosken rantaan ajelulla
Mene oman autos takapenkille
Katso miltä elämäs näyttää

Limonadi Elohopea: Harhaileva ajatus

jutun sepitti ansik kello 1403 | vastapalloa (0)

16. syyskuuta 2003

eläviä kuvia

Flash-piristettyä valokuvaesittelyä. Jonathan Clark: Afterlife

(via styleboost)

jutun sepitti ansik kello 1310 | vastapalloa (0)

kaljakuvastoa

Hei kaikki pjornokuvien metsästäjät, tässä teille suomalaista mieskuvaa Olvin suuresta valokuvauskilpailusta.

Ylituomari Markku Pölösen mainio kommentti hopealle yltäneestä otoksesta:

Karu maa, ankarat olosuhteet ja tietoisuus siitä, että huomattavalle osalle köyhää kansaamme ainoa kotoa saatu hyvä on ollut sadan metrin etumatka.

jutun sepitti ansik kello 1136 | vastapalloa (0)

vauhdin pysäyttämistä

Kahta kissaa kaksiossa on huomattavan paljon vaikeampi saada osumaan kameran kennoon kuin reilua kymmentä divaritasoista palloilijaa 800 neliön kaukalossa. Otin tuntumaa digikameran nippeleihin tämän viikon joukkuekuvausta ja tulevan salibandykauden ottelukuvauksia ennakoiden. (noita viime kauden palloilukuvia täällä)

Kyseisen fotoaparaatin laukaisuviive on jo siinä määrin pieni, ettei se haittaa urheilun kuvauksessa, mutta riehuva katti katoaa etsimestä kuin teksti tästä editorista sen saman katin steppaillessa näppiksellä...

Ruokaillessa meno pysähtyy hetkeksi
Juostessakin pitää näyttää ovelalta

jutun sepitti ansik kello 1120 | vastapalloa (0)

15. syyskuuta 2003

silmäkalibrointia, osa 2

Akiyoshi Kitaokan optisia illuusioita ja varsin päheä zoomausefektivinkki os x:n käyttäjille. Enkä minä näitä mistään metsästänyt, SimpleBits vinkkasi.

Lisäksi on mietityttänyt sanonta 'pun intended', en nyt juuri tarvitse, mutta usein mietin miten sanoisin sen sujuvasti suomeksi? Pelkkä sanaleikki sulkeissa tietysti toimii jotenkin, mutta parempaa on hakusessa.

jutun sepitti ansik kello 1505 | vastapalloa (0)

+/- 0

Hyvältä näyttää:

 • Taistelutoverit, toisella startilla mukaan.
 • Kotiteollisuus, Helvetistä itään. Minä olen. Tuonen joutsen. Yö päivää keinuttaa. Hienoja riimejä. Penis Minores.
 • Team-17. Runsaasti pelaajia ja hämmästyttävän vähän kesäteräisyyttä.

Heikompaa hiihtokeliä:

 • Krisse & W-tyyli. Lavalla hervottomia, ruudussa hämmentävää kankeutta. Formaatin formatointi saattaisi auttaa, mutta annan vielä mahdollisuuden.
 • Johnny Cash, 26.2.1932 - 12.9.2003. Minäkin vasta tutustuin.
jutun sepitti ansik kello 1017 | vastapalloa (0)

9. syyskuuta 2003

burn baby burn

Kaiket päivät istun tulpat päässä aavistamatta lainkaan mitä selkäni takana touhutaan. Stealth Disco!

(via kompassi)

jutun sepitti ansik kello 1550 | vastapalloa (0)

8. syyskuuta 2003

päivän sana, pirta

Pirta on kangaspuiden kaide, osa jonka läpi loimilangat kulkevat.

Sana joka melkein kävi vaivaamaan siitä lähtien kun erotin tuon sanan Tervomaan Leskinen/Kuosmanen versioinnista. Tämän niminen venekin taitaa olla olemassa, vai muistanko täysin väärin?

jutun sepitti ansik kello 1343 | vastapalloa (9)

5. syyskuuta 2003

vastauksia lukijoille ja hakijoille

Viime kuu oli sitten vilkkaampi kuin koskaan, jos saan kävijätilastoista jälkikäteen ennustaa. Sivuille enemmän tai vähemmän eksyneiden hakulausekkeet jatkoivat viihdyttävää linjaansa. Käsittelen asiaa muutamin lausein:

Viikatteen 'Surut pois ja kukka rintaan' on menevää iskelmäheviä, jota tässä viimeisen viikon sisällä on tullut kuunneltua aimo annos. Eikä edes puuduta.

Kuulokemalli Sony MDR-EX70LP on oiva valinta jos haluaa eroon (työpaikan) taustahälystä ja hyvän bassotoiston. Istuvatkin ilmeisen hyvin koska eivät ole puolen vuoden testiperioodilla vaivanneet.

Kylmä rinki (Oz) jatkuu maanantaina 8.9. uusin jaksoin, joten tarkkana kotikatsomoissa. Kuvalokissa vankilameininkiä kissojen tapaan.

Toki haettiin myös sitä ihteään eli p***oa, mm. etuliitteillä 'teini', 'mummo'(!), 'macille' ja tietysti 'ilmaista'... Toivottavasti löysitte.

jutun sepitti ansik kello 1520 | vastapalloa (0)

4. syyskuuta 2003

kaksintaisteluita

Tarrat taistelevat, pääpalkintona autorata.

jutun sepitti ansik kello 1500 | vastapalloa (0)

kuka täällä

Merten ja muut, täältä pesee. Kotimaista / ulkomaista.

 1. Are you male or female?
  Aikuinen mies / My name is Jonas
 2. Describe yourself
  Rakkauden ajopuu / Possibilities
 3. How do some people feel about you?
  Kuka siellä / Why bother
 4. How do you feel about yourself
  Mikä on kun ei taidot riitä / Slave
 5. Describe your boy/girlfriend
  Kissanainen / Butterfly
 6. Where would you rather be?
  Viikonloppu / Island in the Sun
 7. Describe what you want to be
  Hoidin itseni kuntoon / No other one
 8. Describe how you live
  Hyvältä näyttää! / The Good Life
 9. Describe how you love
  Miksi mies käpälöi / Love explosion
 10. Share a few words of wisdom
  Onko saunassa puita / Keep fishin'

  Martti / Rivers

Selvennetään vielä, että idea on vastata jokaiseen kysymykseen yhden tai useamman kappaleen nimellä, mutta vitsi on se että kaikkien vastausten kaikkiin kysymyksiin pitää olla samalta artistilta.

jutun sepitti ansik kello 0954 | vastapalloa (1)

3. syyskuuta 2003

noksu-blogsu

Pitäähän tätä testata. Raportti kaukana kiinteästä netistä, kännykän jättiruudulta, näyttihän tuo toimivan. Apurina Azure.

jutun sepitti ansik kello 2040 | vastapalloa (0)

lenkkarimaalauksia

Dave White nimisen artistin lenkkarimaalauksia.

(Tämä ja paljon muuta via freshnessmag)

jutun sepitti ansik kello 1524 | vastapalloa (0)

2. syyskuuta 2003

joo! kymmenen levyä autiolle saarelle.

Ei niin minkäänlaisessa järjestyksessä, miten sellaiseen muka pystyisi.

 • Queen: Greatest Hits II
 • Queens of the Stone Age: Songs for the Deaf
 • System of a Down: Toxicity
 • satunnainen huoltiskasetti tyyliin Kuumimmat Kesähitit (niin täynnä kaksimielisiä sanoituksia, että kestää loputtoman määrän kuunteluita)
 • Iron Maiden: Eddie's Archive (sehän ei ole autiolle saarelle joutuvan huoli, miten ne levyt sinne saadaan, hehee)
 • Martti Servo & Napander: Hyvältä näyttää!
 • Weezer: Pinkerton
 • Mokoma: Kurimus (fyysisen kunnon ylläpitoon)

Ja lisäksi minua on jo pitkään huolestuttanut se seikka, että ennen (ja jälkeen) syntymääni on tehty paljon hyvää musiikkia, jota en millään ehdi kuunnella. Joten...

 • yksi kappale maailman parasta musiikkia 50-80-luvulta (eikä minkäänlaista viitettä kissäffämmään!)

Siinä olis yhdeksän. Näkymä rannalta pelastaa ja muistuttaa kympin täyteen:

 • CMX: Cloaca Maxima

Siinäpä ne, huomenna lista voisi olla kovastikin erilainen, mutta kyllä näilläkin pärjäisi.

jutun sepitti ansik kello 1543 | vastapalloa (0)

naulan kantaan

Tämän voin vahvistaa, kerrostalotiirailijoiden ilkikurisen äänitorven arvostelu Kaskenkatu 8:sta, erityisesti pahamaineisesta A-rapusta. Talon olisi voinut hyvällä syyllä merkitä Luostarinkadun Siwan kera DBTL:n ohjelmakarttaan. Lentävä joulukuusi kesäkuussa ja sitä rataa... Eikä meitä kyllä haitannut. Vuosi muuttopäätöksestä eli asuntokaupoista taitaa muuten tulla juuri tällä viikolla täyteen.

jutun sepitti ansik kello 1415 | vastapalloa (0)

1. syyskuuta 2003

rauta neitsyt ja viikate

pingstate vinkkaa, kaista linkkaa - Iron Maiden: Wildest dreams -video. Real-formaatissa tihrusteltuna ihan kelvollinen pätkä, mutta sen tulevan levyn kansi näyttää aika karmivalta Poser -kollaasilta. Ei sillä etteikö kyseiselläkin softalla saisi ihan kelpoa jälkeä aikaiseksi, mutta tässä tapauksessa se vain paistaa turhan paljon läpi.

Viikatteen uutuus on puolestaan todettu toimivaksi niin kansiltaan kuin musiikilliselta sisällöltään. Meneviä ralleja.

jutun sepitti ansik kello 1304 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen