28. elokuuta 2003

hämmentävä lyhytelokuva

Matala ja pahimpaan mahdolliseen tapaan sanoja painottava traileriääni, ilmassa roikkuvia taistelijoita, 'kaverukset-kokoontuvat-vielä-kerran' -kuvio, tulipalloja, matka amerikkaan, taustalla soimassa teknopumpattu 'kung-fu fighting' ja pallo keskiympyrään!

Shaolin Soccer. Jep.

Tarkoitus oli kyllä mennä katsomaan vain Kill Billin traileri.

jutun sepitti ansik kello 1132 | vastapalloa (0)

komposti

Hautausmaa näille verkkolokeille jo onkin, mutta kuka perustaisi sisäisissä tarkastuksissa hylätyille ja ala-arvoisille merkinnöille kierrätyspisteen? Mulla ois pari...

Linko tarjoaa hienoja kuvia vanhoista autoista. Esimerkiksi tämän satamaotoksen värit, aijaijaa, nannaa silmille.

jutun sepitti ansik kello 0919 | vastapalloa (1)

22. elokuuta 2003

imaisuvinkki

Yksi biisi Giant Robotin uudelta sinkulta 'Best Match/Breaking Bones I & II' ladattavissa stupidon sivuilta.

jutun sepitti ansik kello 1344 | vastapalloa (0)

21. elokuuta 2003

ruisrock 2003 -kuvia

Näitähän täältä on haettu, mutta tarjolla on ollut vain tekstiä kyseisestä tapahtumasta. Korjasin asian ja sijoitin reilut kymmenen valittua otosta kuvalokiin oikeille päivilleen, sinne kesäloman alkupäiviin. Nyyh. Lauantai ja sunnuntai, olkaa hyvä.

Laadukkaampaa rock-kuvastoa löytyy Rockmusican alla asustelevasta Tomi Palsan galleriasta, joka on saanut mukavasti lisätäytettä kesän mittaan.

jutun sepitti ansik kello 0947 | vastapalloa (0)

20. elokuuta 2003

nga-arg

Jatkan kryptisen/niukasti kuvailevan otsikoinnin tiellä. Tii-tii ti-ti-ti-tii. Urheiluruutu! Kannattaa vaihtaa kanavaa jos kammottaa.

Kun kerran päätin, niin töistä fillarin selkään ja Kupittaan uudistetun futisareenan reunoille lippua kärkkymään. Yhden turhan pystyjuoksun jälkeen jäin vetämään henkeä ja pohtimaan taktiikkaani. Näin vielä toisenkin lippukassan vetävän luukut kiinni. Tarkalla sijoittumisella ja korviani höristellen onnistuin poimimaan viestin: "Viittä yli viis nää ylimääräiset tulee myyntiin." Pehmeä, lähes äänetön siirtyminen tyhjälle lippukassalle ja vajaassa kymmenessä minuutissa olin matkalla katsomoon lippu kädessäni.

Itse ottelu oli kahden teknisen joukkueen tasainen vääntö, jossa ihmetytti etenkin rikkeiden vähäinen määrä. Tämän kesän aiemmat futishavaintoni ovat olleet lenkin lomassa vilkaistuja kakkos-kolmosdivarin matseja. Niissä kentällä on pari teknistä kaveria ja vajaat parikymmentä vähän jyrämäisempää jaapstamia. No, tänään pallo liikkui ja kikka irtosi. Kohtuullisen viihdyttävä peli, eikä lopun pikku sadekaan yltänyt katsomoon asti. Paperisadetta toisaalta piisasi, mutta sehän on sitä tunnelmaa.

Syvemmät analyysit hiiteen ja pari fotoa putkelle. Ottelun ainokainenkin oli tarttua muistikortille, mutta kävi niinkin harvinaisesti, että tuli otettua digikuva liian ajoissa.

Näin aamulla kun Ylenkin jälkilähetys on loppunut, voi vain todeta että 'vintiöiden' otteissa oli sellaista Tervasaaren kesäteatterimaista meininkiä. (Avokatsomo raportoi) Tuollaisessa pelissä minuutit tuntuvat todelta pitkiltä. Onneksi tutun lattiapallon nelosdivarissa peli kestää vain sen kolme varttia.

Niin ja tämän jalkapallo-ottelun voitti Argentiina.

jutun sepitti ansik kello 0946 | vastapalloa (0)

18. elokuuta 2003

yhteensattumia

Lauantai-iltaa istuessamme Mallaskukon kaiuttimista keskustelun lomaan soljuu yksi Leevi and the Leavingsin tunnetuimpia kappaleita ja jostain syystä innostumme kehumaan Maanteiden Kuninkaan sanoituksia. Seuraavana päivänä luen hesarista Gösta Sundqvistin äkillisestä menehtymisestä.

Göstan poistuminen näyttää koskettavan monia. Urheiluruudun vanha tunnari Tuhannen markan seteli (levyltä 'Suuteleminen kielletty') on painunut niin syvälle johonkin muistilokeroon, ettei lähde sieltä ikinä pois. Soitettiinkohan tuota legendaarista kappaletta eilisessä juhlalähetyksessä? (en nähnyt kaikkea)

jutun sepitti ansik kello 1435 | vastapalloa (0)

15. elokuuta 2003

perjantailinkki

Testaa ihmistuntemuksesi. 9/10, olen hieman huolissani.

jutun sepitti ansik kello 1338 | vastapalloa (0)

levyraati

Keskiviikko oli rikas päivä, mitä musiikkiin tulee. Musiikkia(kaan) ei saisi arvostella heti kylmiltään, joten annoin itselleni hetken aikaa ja sanon sanottavani nyt.

Käsiteltävät artistit tällä kertaa Mars Volta, The Darkness, Danko Jones ja Nada Surf.

Sain viimein tutustuttua useissa luotettavissa lähteissä ylistettyyn Mars Voltaan. Kuulokepiuhasta virtasi epäsuoraa ja piristävän kuuloista rokkia sen isommin lokeroimatta. Laulusolistin äänestä sain mieleeni kerran netistä ja kerran lavalta kuulemani Mewin. Levy pääsee harkintalistalle.

Samalla tutustumisretkellä nakuttelin hakuriville siinä pelottavan kuuluisassa ja vaikutusvaltaisessa 'englannin musiikkilehdistössä' viime aikoina hehkutetut sanat: The Darkness.

Still Crazyn taannoin katsoneena, Queenin molemmat kokoelmalevyt siskon hyllystä uudelleen löytäneenä ja useita Aerosmithin levyjä omistavana yksilönä olin silti hieman pihalla - ainakin ensimmäisen biisin verran. Sittemmin hillitön falsettiujellus ja stadionrockasenne alkoi purra. Loistavaa työntekomusiikkia kunhan vain muistaa hypätä seuraavaan raitaan aika ajoin. Ei siis suuria annoksia kerrallaan. Linkki bändin sivuille ja Soundissakin näyttää olevan juttua Pimeydestä.

Poikkesin sitten kotiin ja rullakebab kainalossani uteliasta kissaa jaloista hätistellen poimin kynnykseltä ensimmäisen työviikon terapiaostoksen - kokonaisedullisen kolmen levyn paffipakkauksen. Danko Jones koneeseen ja hulvaton ukkomeininki pärähti päälle kuin vaihde ilman kytkintä.

"If you wanna know how to play the Blues...get yourself a woman!", julistaa herra Jones ja vakuuttaa siinä sivussa myös musiikillaan. En kyllä ihmettele jos näistä lyriikoista vedellään vihreitä kuulia nenään, mutta itse lasken koko homman rok-kliseiden oivaksi kierrätykseksi.

Dankon kaverina paketissa asusteli myös kaksi Nada Surf -nimisen kolmikon albumia, 'The Proximity Effect' ja 'Let Go'. Weezerin (ja heidän esikuviensa) polkuja tallaillaan, mutta kuitenkin omassa haikeankauniissa sävelmaastossaan. Joka toisen radiossa vinkuvan Coldplayn voisi puolestani huoletta korvata millä tahansa näistä biiseistä.

jutun sepitti ansik kello 1123 | vastapalloa (1)

12. elokuuta 2003

musamaailmaa

Onhan se vähän hullua vaahdota rok-albumeista ties montako kuukautta etukäteen, mutta yhdistelmä Rick Rubin & Weezer antaa kyllä aiheen ainakin tällaiseen pieneen kirjoitukseen. Sillä aikaa kun vitos-weezeriä äänitellään, kuunnellaan jotain muuta.

Tulevien aikojen julkaisuja, kategoria 'kepeät kotimaiset':
22.08. Verenpisara : Happosadetta
01.09. Viikate : Surut pois ja kukka rintaan (julkaistaan myös C-kasetilla!)
12.09. Kotiteollisuus : Helvetistä itään

Kevennykseksi Office Building perjantaina Down Townissa. Se edellinen keikka samassa paikassa oli hieno.

jutun sepitti ansik kello 1432 | vastapalloa (0)

11. elokuuta 2003

moponvirityksen alkeet

Konfabulator tuli jostain puskista ja tarjoili työpöydälle jos jonkinmoista härpäkettä. Kaupungin säätila päätyy silmieni eteen jostain päin maailmaa ongittuna (en tiedä mistä, näissä Mac-ympyröissä ei aina asetuksilla mässäillä :), iTunesin ohjailu käy huomattavasti kätevämmin pikkuisesta 'kauko-ohjaimesta' ja mikä pahinta, Lyric Scraper pakottaa ahkeran työläisen aika ajoin tihrustelemaan korvissa pauhaavan musiikin lyriikoita.

desktop.jpg Keskelle ruutua kotiutui vielä herttaisesti nimetty 'Werewolf monitor', josta voi tarkkailla kuun olemusta.

Konfabulatorissa (jota on kyllä nimellä paiskattu) käytetään varsin mallikkaasti hyväksi OS X:n läpinäkyvyysominaisuuksia ja pikkuohjelmat saa naulittua myös työpöytään kiinni, jolloin niihin ei voi tarttua vahingossa. Vaihtoehtona on myös ikkunan määrääminen kaikkien ohjelmien päälle leijumaan. Hieno lelu, josta saattaa olla jopa hyötyä!

jutun sepitti ansik kello 1615 | vastapalloa (1)

pyöriikö silmissäsi

Eikö? Pian pyörii. Olkaa hyvä.

jutun sepitti ansik kello 1233 | vastapalloa (1)

8. elokuuta 2003

pitkää päätyyn

Kun kerran itsekin tähän laariin kuulun, niin pitäähän mainetta pitää yllä ja linkittää Avokatsomoon. Listalle ilmestymistä odotellessa.

Josta tulikin mieleen, että pitäis varmaan selvittää niitä nuorten MM-futiksen peliaikatauluja & -hintoja Turuus.

jutun sepitti ansik kello 1507 | vastapalloa (2)

t-paidoista

Eihän minun pitänyt tänään mitään kirjoittaa, mutta. Meemi mikä meemi.

T-paita-aalto kiertää kirjoittavaa kansaa. Tiramisu, Ojasta Noustaan, Kaffetauko, sinulla, jolla on aika pitkä nimi tähän listaan... näin muutaman mainitakseni. Aalto kiertää.

Aiheeseen hyvin suoraan liittyen käytin juuri vapaamuotoisen ruokatunnin hyväkseni ja kävin paitapainossa. En kuitenkaan karamelli-paitaa tilaamassa (vaikka toki suunnitelmia aina on) vaan huomattavasti mystisemmän salaseuran asioilla. Valmista on odoteltavissa parin viikon sisään, eikä tuollaisen kaksipuolisen ja yksivärisen paidan hinnaksi mitään hirveitä tule jos vain onnistuu haalimaan muutaman kymmentä tilausta.

Pinserin listan kautta kyllä tavoittaisi aimo kasan ihmisiä, joille saattaisi kelvata tyylikäs yhteisöpaita. Paitaan blogilista osoite ja valkoinen lätkä johon saisi kirjoittaa nimensä. 'Hei, minun nimeni olen Anssi ja luen/kirjoitan nettipäiväkirjaa.'

T-paita on yllättävän tehokas viestintäväline tämän tuppisuisen kansan parissa. Etenkin festivaalityyppisissä tapahtumissa. Kannattanee siis sijoittaa jotain ajatuksen herättävää paidan etupuolelle, sillä selkäpuolen jutuista saatava palaute on n. 10% mahaprintin herättämistä keskusteluista.

'Anteeksi, saako sulle vittuilla?', kysyi tuntematon nainen provinssirockissa muutama vuosi sitten niskavillojen yllyttämänä.

Tuon tänään painoon kiikutetun paidan selkään painettava iskulause sopisi kyllä tännekin - alemmas voi aina vajota :).

jutun sepitti ansik kello 1422 | vastapalloa (2)

7. elokuuta 2003

viimeisen tunnin osuma

Merteninketku. Paitsi että tämä koodiavain aiheutti lähes kuvailemasi ilmiön, samasta lähteestä löytyi myös tämä nalle.

jutun sepitti ansik kello 1639 | vastapalloa (1)

6. elokuuta 2003

menkää pois täältä

Linkkiä tulee, ottakaa koppi!

Vessapaperirullaveistoksia tutuistakin hahmoista.

Hassuttelua japanin malliin: Model Pets eli kuinka nöyryyttää lemmikkiään julkisesti ja kuvalokissa puolestaan eilen rokotettu kissaherramme pukeutuneena telttapatjaksi ihan omatoimisesti!

Nämä asiaa tihkuvat linkit irtosivat paperituotteista nimeltä MacFormat & Computer Arts.

jutun sepitti ansik kello 0920 | vastapalloa (0)

5. elokuuta 2003

irtopaloja

Ei voi mitään, tämä opas Suomeen jotenkin viihdytti. In English.

Ja tämän uuden käyttiksen kanssa kaipaisin hieman apua Turlockin kaltaiselta asiantuntijalta.

Hollannista ponnistaa GoodLogo!com. Sisältää mm. hittilistan

jutun sepitti ansik kello 1259 | vastapalloa (0)

päivittelyn päivittelyä

Työpaikan omenamikro sai päivityksessä uuden käyttiksen, joka kyllä näyttää siistiltä (suorastaan kliiniseltä), mutta jonka käynnistyminen kestää nyttemmin noin tripla-ajan. Ulkoinen kovalevykin suhahti tyhjäksi samassa urakassa, mutta kerrankin vahingoilta vältyttiin huolellisen varmuuskopionnin myötä. Musiikkivarastohan siinä tyhjeni samalla, mutta sitä harkitsin muutenkin.

Kännykkä pääsi puolestaan liki viikon kestäneestä päivityshoidostaan (oli varmaan odotushuoneessa jonoa), eikä muistanut palattuaan juuri muuta kuin muutaman syntymäpäivän. Jos puhelimeen on määritelty ja toteutettu sellainen ominaisuus kuin muisti, johon tallentaa enemmän ja vähemmän maksavaa tai muuten tärkeää tietoa, eikö silloin olisi jotenkin kohtuullista pystyä päivittämään laite ilman tietojen holtitonta hävittämistä? Toistaiseksi murisen (hiljaa itsekseni) tasapuolisesti niin sille suurelle kotimaiselle kuin kotikaupunkilaiselle luurihuoltamollekin.

Kas noin, pieni vikinä helpottaa aina. Plussapuolelta mainittakoon kolmosen ja nelosen löytö Suuressa Rekkarikilvassa™. Terveisiä Tampereelle. Myös parikymmentä kierrosta kartingia oli sopivaa ravistelua ja käsijumppaa inhimillisen lämpöiseen kesäiltaan. Hikikituli.

jutun sepitti ansik kello 1029 | vastapalloa (1)

1. elokuuta 2003

asennan ohjelmistoa

Villikissaa koneeseen jos tämä perjantai vaikka etenisi vähän kivuttomammin. Aikaa jäljellä noin 8 minuuttia, jota kyllä hieman epäilen.

(edit: Olihan se 8 minuuttia vain väliaika, mutta alle tunnin uudessa käyttiksessä pyöri jo tuttua softaa ja kiiluvasilmäinen käyttäjä. Tämä kommentti lähtee Safarista, joka tuntuu olevan sitä mitä uhoaa. Nopea.)

Helleällötys no.1: kuumuudesta hikoilevat hiiren kumiset pinnat. Talven aikana varastoinut ihmisrasva kiiltelee ohjausvälineen pinnoilla ja tarttuu iljettävästi käteen.

jutun sepitti ansik kello 1036 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen