31. heinäkuuta 2003

Kesämusiikista

Hyvä kesähitti on purkkaa ja pönttöä, mutta tämä 'biitit ja tyylit' dynamite-renkutus on vain käsittämättömän ärsyttävä. Mikä onni, että se on soittolistan kirkkaimmassa kärjessä kun ainesta olisi ehkä yhteen soittoon päivässä.

Onneksi löysin tänään uudestaan itunesin random-nappulan.

Samaiselta soittolistalta poimittu Jonna Tervomaan tulkitsema 'Rakkauden haudalla' ei käy ollenkaan niin pahasti korvaan. Tampereelta taannoin saadun vinkin perusteella suoritin lyhytmuotoisen tutkimuksen, joka vahvisti vinkin. Juicen biisi, aiempana esittäjänään Sakari 'niittiä pyllyyn' Kuosmanen. (näyttää tämä järisyttävä tieto löytyvän Jonnan sivuiltakin)

Lopuksi yleks määrittelee itsensä:
'me uskotaan uuteen musiikkiin - ehkä me ollaan hyväuskoisia'

jutun sepitti ansik kello 1030 | vastapalloa (0)

Purjelaivaralli

sedovkoysi_p.jpg Tall Ships Race saapui kaupunkiin. Kävimme iltalenkillä suurten ja pienten purjelaivojen köysiä ja mastoja ihmettelemässä. Auringon laskiessa eteneminen itärannalla sujui mainiosti ja laivat olivat vaikuttavan näköisiä. Joen länsirannalla meno näytti olevan ruuhkaisempaa, joten jätimme tutustumisen johonkin toiseen päivään vaikka tungoksen vähentymistä saattaa olla turha odottaa.

Kuvassa oikealla venäläinen Sedov.

jutun sepitti ansik kello 0956 | vastapalloa (0)

30. heinäkuuta 2003

Mielenilmaus

Kaikki tehtaamme neljä työntekijää suoritti kello kahdelta ulosmarssin. Kohteena oli alakerran jäätelöbaari ja jogurttivadelmajäätelö maistui kerrassaan makoisalta, vaikkei sitä tarjoiltukaan vohvelituutista vaan pikku pikarista (ei kuulemma pysy näillä keleillä kasassa.) Mielenilmauksen laatua kuvatakseni myös pomo sai suklaajäätelönsä, joten ei tässä aivan barrikaadeille vielä nousta.

Kahvitauon kisa tuntuisi kilauttavan kelloa useammankin koneen äärellä. Niin myös täällä ja aikaakin on vielä vaikka kuinka.

jutun sepitti ansik kello 1501 | vastapalloa (0)

29. heinäkuuta 2003

Kesänaru - oranssi luikero

Terveisiä Taivaasta™ tai sitten vaan purkkahenkistä promoa, samapa tuo. Naru mikä naru. Kesänaru.

okko.it vinkkasi.

jutun sepitti ansik kello 0823 | vastapalloa (0)

28. heinäkuuta 2003

Starttimoottori hirttää

'Ei se tästä', taitaa kuulua sen yhden pohjoisen metalliporukan motto ja onhan tuo aika nasevasti muotoiltu mietelause. Jotenkin siihen malliin nämä työt starttaavat. Pohjoisen pojista poiketen ei isommin ahista, asiat eivät vain etene. Eivät oikeastaan edes liikahda.

Kännykkä lähti reilun kahden kuukauden huoltoon eli softan päivitykseen. Autoissa ymmärrän ensimmäisten huoltojen merkityksen, puhelimissa en. Reipas yksilöni herätteli yksikseen haluamaansa aikaan, mutta sovittuun aikaan ei inahtanutkaan. Olisiko tuo sitten sitä 'yksinkertaista neroutta', että ei herättele lomailijaa? No, tilapäisluuri käteen, virrat päälle, koodi sisään ja hetken kuluttua hämmentävä ilmoitus 'I love päivi:)' Sillä lailla.

Ilosaarirock näyttää pyörähtäneen läpi loman aikana. Aivotohtori Hynysen mietelmät ovat onnekseni yhä paikoillaan. Uudesta levystä ja naisista

jutun sepitti ansik kello 1324 | vastapalloa (1)

Lomanne on käytetty, olkaa hyvä ja palatkaa töihin

Sunnuntai-iltana taitaa olla paikallaan verestää kuukauden melko hyvin lepäillyttä 'kahdesta kymmeneen sormen tekniikkaa' ja starttailla toista kirjoitteluvuotta ihan tosissaan.

Viimeisellä lomaviikollani otin ihan vaan äkkijyrkän ruutulukemispiikin tasoittamiseksi noin tunnin verran pientä tuntumaa näihin tuttuihin pienjulkaisijapiireihin. Muutama uutuus näytti ilmaantuneen, mutta muuten ei mitään isompata. Absum näyttää irtisanoneen vanhan leiskansa Asennon! tilitellessä intin hauskuudesta.

Tämän viikon tavoitteena olkoon ainakin koneen päivitys tähän päivään (tai päivityksen valmistelu) ja suurensuurten purjepaattien ihmettely, sekä niiden sivuvaikutuksena erinäisten toverien ilmaantuminen maisemiin ja heidän vastaanottamisensa. Coursen lopputuloskin kiinnostaa toki, sen verran korkealle ovat odotukset nousseet tuossa äsken vastaanotetun väliraportin jälkeen. S/Y Kerö oli napannut jälleen ykkössijan jopa varamiehistölläkin omistajien starttaillessa kummitaivaltaan tukevalla maalla. Sijoitus on siis kirkas ykkönen kahta etappia vaille maalissa. Kari T:kin taitaa seilailla samoilla vesillä ja reiteillä.

Yritän muuten ihan tosissani päästä eroon tästä useamman vuoden jatkuneesta pienellä kirjoittelusta. Pahe mikä pahe. Häiriöitä oikeinkirjoituksessa saattaa siis edelleen ilmetä, mutta suunta on parempaan päin. oikke lämpössi terveissi kaikil mun äikän opettajil :)

Pelikonsolissa loman aikana pyörivat enimmäkseen Burnout 2 ja Klonoa 2. Siis sikäli kun pleikkarin sininen valo yleensä paloi, eli lähinnä viimeisellä viikolla helteen näännyttämänä kissoja vahtiessa.

Kaikenlaista lomaseikkailua tuli harrastettua ja Ruisrockin jo summasinkin heti siinä jälkihöyryissä. Muista tilaisuuksista voisin yrittää jotain tekstiä nakutella tässä lähiaikoina. Listalla ainakin Iron Maiden ja Tammerfest, jossa emme nähneet ainoatakaan artistia.

Siskon Kypros-keikan johdosta hylätyllä ja CD-taskun verran tyhjennyllä levyhyllylläkin kävin huostaanottokeikalla ja niinpä kotitorneihin muutti vajaat parikymmentä musiikkipakkausta. Don Huonojen ja Apulannan kokoelmat ja Ismon Hallanvaara olivat tosin itse levyjä vailla, joten kuuntelenpa sitten esimerkiksi P. Hanhiniemen tuotantoa.

jutun sepitti ansik kello 1024 | vastapalloa (0)

23. heinäkuuta 2003

katei ja kontei

niin on lämmin, että kissanpennuistakin loppuu vieteri.

veltot.jpg

jep, kaksi kappaletta karvapalloa muutti nurkkiin. niin ovat pieniä ja kilttejä kun nukkuvat ja niin suloisasti purevat toisiaan kaulaan/häntään/jalkaan kun ovat hereillä. niin ja juoksevat siinä sivussa.

ansa.jpg

oiva.jpg

jutun sepitti ansik kello 1256 | vastapalloa (0)

8. heinäkuuta 2003

Ruisrosk 2003

Ruisrock 2003 paketissa ja maanantain lepäilyn jälkeen on pienimuotoisen raportoinnin paikka. Kahdesti suoritettu muistikortin tyhjäys tuotti kovalevylle reilut 200 pysäytettyä hetkeä. Muitakin muistikuvia on, katsellaan niitä kuvia joskus paremmalla ajalla...

Lauantain aloitti grillipohjainen tankkaus ennen kuurosateista siirtymätaivalta kohti festivaalialuetta. Siirtymään sisältyi 'oikoreitti' junarataa myötäillen ja ihmispujottelua julmetun tukkoisella ja ainoalla virallisella kulkureitillä. Myöhemmin havaitsimme jonotuksemme sujuneen jopa varsin vikkelästi.

Lippujonossa armeijasta vapautuneen oloinen heppu ei jaksanut etsiä vessaa vaan merkitsi kavereitaan - päätyen hylätyksi. Miten urpo pitää olla, että päätyy osalliseksi kaikkiin päivän aikana todistamiini kahakoihin?

Artistilista lyhyin kommentein:

→ sonata arctica: harmitonta heviä sateen sekaan.
→ nylon beat: harmiton meininki jatkuu.
→ kotiteollisuus: kaksi uutta biisiä ja ainakin kolme satua peikoille. jouni tuntui olevan vireessä ja levy vissiin purkissa. pahuuden poikakuoro sai auringonkin lähes paistamaan.
→ don huonot: väkimäärä alkaa paljastua ja bändikin kuulostaa paremmalta kuin levyllä aikoihin.
→ rantaköllöttelyä - hiki nousee pintaan. odottelemme ukkosta.
→ 69eyes jää vilaukseksi, koska ruuhka nostaa jalat ilmaan, tyhjentää keuhkot ja vie mukanaan.
→ danko jonesin viimeinen biisi ja loppupuheenvuoro rock'n'roll vuoresta. (jälkeenpäin tajuan barry whiten menehtyneen perjantaina ihan tosissaan.) terävän tuntuista tykitystä, kuten olin aiemmin luotettavista lähteistä kuullut vakuuteltavan. en sitten vaan vaivautunut paikalle asti.
→ timppa niskavilloineen junttailee suomi-heviään ja seurueemme ihmettelee pyörivää ääntä hiekkarannalla istuskellen.
→ stratovarius & amorphis putoavat molemmat hieman heikosti, mutta onneksi muutakin ajanvietettä keksitään.
→ hellakopterit: hieman etäiseksi jäi sekä metreissä, että fiilispohjalta mittaillen. talven klubikeikka toimi huomattavasti tehokkaammin.
→ lordi: on heillä paukut ja pommit, mutta biisit ehkä aavistuksen valjuja. joka tapauksessa hatunnosto kunnon show-meiningistä.
→ lopuksi pikavisiitit kolmikkoon him, eläkeläiset ja djbb.

Kotimatka ei tahdo mitenkään taittua. Aikaisempina vuosina polkupyörällä on kuitenkin pystynyt ajamaan koko matkan. Että pitikö meidät kaikki ohjata sille samalle tielle. Manaamme Merimaata ja juonimme uusia reittejä sunnuntaille.

sunnuntai: Eilisestä poikkeava reitinvalinta, fillarit omaan jemmaan metsän suojiin ja päivä käyntiin kotimaisella kevyellä rockilla. Ennen alueelle siirtymistä havaitsemme peltokasvillisuuden seassa jokakesäisen otuksen ojentelemassa raajojaan. Festarimyyrähän se siellä möyri.

→ egotripin ja lemonaattorien välissä laulahti vilkkumainen maija. en saa sanoista selvää sen enempää livenä kuin levyltäkään.
→ 'mänikstrprrsh': loistavaan ajankohtaan sijoitettu riittävän pitkä setti
→ mew, musiikissa ei sinänsä mitään vikaa, mutta vaikea sitä on sijoittaa festivaaliympäristöön.
→ dio: ne soolopelleilyt (vai lepotauot?) johonkin muualle kuin tunnin keikkaan ja mitään rutistavaa ei olisi.
→ turbonegro: samaan aikaan kun norjan lehdistö jahtaa kuvia mette-maritin 'somasti pyöristyneestä masusta' hank von helvete esittelee omaa kumpuaan pyytämättäkin. vetoavaa menoa :)
→ apocalyptica: niillä oli linda ruotsista, mutta ei onneksi sitä väsähtänyttä suomalaista kelmuun käärittynä.
→ martti-setä ja napanderit. martti muni demokasetin ja humppajuna kiersi lavan edustaa. alushousujakin lenteli. täsmälopetus tämänvuotisille juhlille.

hevisedät top3:
-jouni hynynen (seuraavaksi satu peikoista)
-ronnie james dio
-hank von helvete

bubblin' under
-jon bon monron (loppuunmyyty ensijulkaisu)

rantakyntäjät
-hanoi rocks (voitaisiin siirtää esiintymään aamun alkajaisiksi)
-ville valon livesoundi (ei parane edes aistien kemiallisella korjailulla, kerran kokeiltu, tällä kertaa skarpimmin)

jutun sepitti ansik kello 1314 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen