27. kesäkuuta 2003

haluanko todella sammuttaa koneen?

Nonni. Neljä viikkoa lomahessuilua alkaen nyt.

Pienikin päivitys olisi ihme, mutta eihän tuota koskaan tiedä. Sille varalle, että ihme jäisi kokematta, suosittelen seuraavia kenties paremmin päivittyviä julkaisuja.

kategoria graffaa putkeen:
* kaliber kymppitonnin newsfeed
* stylewar of sweden. hiton hienoa liikkuvaa kuvaa ja hiton hidasta fläsäilyä navigoinnissa, mutta kesällähän on aikaa...
* wulff & morgenthaler. ennenkin mainittu, mutta strippi päivässä pitää pään löysänä.

kategoria suomiverkkolokit:
* kirjeitä paratiisista
* Valkoinen tausta, mustat kirjaimet

Aamulla ajellessamme varpajaisreissulta kotiin päin ylex tarjoili Verenpisaran uuden singlen 'Me tapoimme tunteen'. Tuntui mukavalta biisiltä ja sopi tunnelmaan. Kuten myös tämä nyt junttaava Mokoman 'Takatalvi'.

jutun sepitti ansik kello 1309 | vastapalloa (3)

25. kesäkuuta 2003

Pieni askel ihmiskunnalle...

...mutta suuri minulle. Poltin juuri ensimmäisen DVD-levyni. Työtoverin koneella ja silkkaa työmateriaalin varmistelua, mutta silti.

Samalla havaitsin ulkoisella kovalevyllä lokoilevan musiikkikokoelmani turvonneen lähemmäs seitsemää gigaa ja sieltäkin puuttuu paljon oleellista korvakäytävän täytettä. Joskus vuosi sitten taisin poistaa lähes kaiken mp3-materiaalin ja aloitin ns. puhtaalta pöydältä. Pitäisiköhän nytkin?

jutun sepitti ansik kello 1140 | vastapalloa (0)

Tipuja tirkistelijöille

pönttökameralle kilpailija norjasta. live piip show.

Kaupungissa linnut laulavat kovempaa kuin maalla. Laulujänteet ovat ilmeisesti kehittyneet taustamelun myötä.

jutun sepitti ansik kello 0904 | vastapalloa (0)

23. kesäkuuta 2003

Multimedia message

Unirytmin palautumista odotellessa voi vaikka nakutella 1000 merkkiä tekstiä MMS-viestiin. Otteita viime yöltä (01:04) mausteilla tästä aamupäivästä:

Juhannuksen vieton paluumatkalla istuin sitloodassa ja raapustelin lokikirjaan. Mietin että tämänkin voisi tehdä jotenkin 'mopiilisti'. Aika säälittävää, mutta käsi vaan tahtoi väsyä manuaalikirjoittamiseen.

Naamaa kuumottaa ja suihkukoppikin tuntui keinuvan. Nyt keinuu toimistopöytä. Viimeiseen kolmeen vuorokauteen ei montaa sisällä vietettyä tuntia mahdu ja koko aamuyön kuuntelin makuuhuoneen ikkunan tuntumassa asustelevan linnun laulua. Ei se kamalalta kuulostanut, mutta uni kävi pätkimään.

Viikon kuluttua olenkin jo kuumeisissa odotustunnelmissa, kun Rauta Neitoset saarivaltakunnasta saapuvat visiitille Helsinkiin. Pitäähän Iron Maiden kerran elämässä nähdä, vaikka mielummin ehkä jo kauan sitten. Eddien megastore näyttää tarjoavan ainakin hilpeää 664-paitaa. Kukkaroni ja minä tulemme käymään vielä kovaa vääntöä.

1000 merkkiä jäi kaukaiseksi haaveeksi, nukkumatti mäjäytti hiekkasäkillään.

jutun sepitti ansik kello 1029 | vastapalloa (0)

19. kesäkuuta 2003

Sana jussiksi

Tämä pullahti postilootaan. viinan varoituksia vuodelta 1644:

Enämbi viina saattaa ihmisen tompelixi,
wiisaat willidze ja hullut teke vielä hullummax,
turmele taidon, sytyttä hecuman, saatta capinan ja punaiset silmät:
teke köyhäxi ja kiwuloisexi, ilmoitta salaisuudet,
kohoitta Jumalan wihan, ja saattaa cadotuxen.

Sen tähden ei yxikän pidä juoman enä cuin tarpeexi ja terweydexi.
Juoda myös ilo picarit, eli iloxi ystäwällises cocouxis ei ole kielty,
cosca ylönpaltisus estetyxi tule, ja taito, tieto ja ymmärrys talles on,
ja wircans töihin sovelias.
Pitä siis waari otettaman, ettei yxikän määrä mital ja ylönpaltisudel pacota ja yllytä toistans (erinomaisesti Nuorucaisia ja waimo wäke, ja ei yhtäkän)
ylidze sen Jumalisen tahdon, woiman, terweyden ja cunniallisuuden.

Laurentius Petrin saarnakokoelmasta Selityxet Joca-Päiväisten Huomen-Ehto- ja Ruocalucuin eli Siunausten yxinkertasil Saamoil edespannut Laurentius Petri Aboico Minist. Verbi Dei in Loimi-Joki. A. 1644.

kiitokset materiaalista laitilaan/köyliöön

jutun sepitti ansik kello 1200 | vastapalloa (0)

18. kesäkuuta 2003

hoidin itseni kuntoon

toimitin itseni elämäni ensimmäiselle työpaikkalääkärikäynnille. maanantai-illan urheilun tiimellyksessä vaurioitunut kylki kun vaati ainakin tarkastusta ennen juhannusrientoja ja urheilulääkärille ei päässyt mitenkään ennen tätä keskikesän juhlaa. purjeveneeseen ei mennä puolikuntoisena.

tilanne oli tänä aamuna loppujen lopuksi se, että kylki ei enää haitannut perusliikehdintää (sängystä pääsi ylös), lääkärin vastaanottoaikataulu venyi ja puoliltaöin aloitettu paasto alkoi painaa mahassa. lääkäri jäi väliin ja siirryin suoraan työhönottotarkastukseen - pari vuotta töiden aloittamisen jälkeen. seurasi keskustelua mahdollisista vaanivista sairauksista, pituus ja paino omatuntopohjalta ja kuulonmittaus. oli kuulemma hyvä.

mitkä ovat suurimmat vaaratekijät työssäsi?
ravintolaruoka ja monitorien nostelu

kolesterolikin mitattiin, tulokset myöhemmin. yhtä lukuunottamatta kaikki työterveyskeskukseen saapuneet ihmiset yskähtivät ovella. jos sitä sairaslomaa saisi.

jutun sepitti ansik kello 1620 | vastapalloa (0)

16. kesäkuuta 2003

viikonlopun tulokset

ennusteet valehtelevat aina - ei pisaraakaan vettä sen jälkeen kun turun rautatieasemalta päästiin liikkeelle. ei varsinaista hellettäkään, mutta aurinkoa reiluna annoksena. lauantaina kävimme kirkossa, joka täyttyi noin kymmenestä ihmisestä. illemmalla saunassa kiersi minttu-pullo, joka sai hengityksen salpautumaan. talviturkki jäi iso-haiduksen laiturille. urheilulajeina lentopalloilu, ryhmätrapetsikävely (ja -putoilu) sekä aamuyöhön venynyt pöytäfutis (sellainen frendien fussball.)

yksi julkinen kuva

jutun sepitti ansik kello 1033 | vastapalloa (0)

13. kesäkuuta 2003

ennuste viikonlopuksi

päätellen viime tuntien 'sataa-paistaa-sataa oikein urakalla-paistaa taas vähän' -rytmistä, pitänee varautua ajoittaiseen kastumiseen myös merellä. 15 hengen sekava miehistö on kuitenkin valmis valloittamaan pari saarta ja troolarin alakerran.

muutama vakiomatkustaja ikävästi missaa tämänvuotisen reissun, mutta ainakin yhdellä on ISO syy. lämpimät onnittelut Sallalle & Ollille ja merkintä tähänkin lokiin, poika päätti tulla maailmaan 13. päivän ensimmäisellä tunnilla.

lopuksi todettakoon, että sääennusteet erehtyvät aina. riemukasta viikonloppua myös kaikille provinssiin suuntaville.

jutun sepitti ansik kello 1510 | vastapalloa (0)

ostin pitkän eläimen

vielä eilen luulin, että viime kesinä kehittyneet lempinimet olutpakkauksille olisivat vain myyttisiä hahmoja suomen janoisen kansan mökkikeskusteluissa. (mökki = 12 pulloa 3×4-muodostelmassa)

tämä luulo sai kuitenkin jäädä unholaan prisman kassakuitin sanoessa "1kpl karhu mäyräkoira". panimoille ilmainen vinkki. viritelkääpä kaksi neljän annospakkauksen riviä V8-hengessä sopivaan vinkkeliin ja kaupan päälle joku imusarja. se olisi motti se.

töiden jälkeen minä, vaimo, mäyräkoira ja kasa kavereita suuntaamme uuteenkaupunkiin, josta starttaa vuotuinen troolarivetoinen viihderisteily. neljättä kertaa. 'suuri kutistaja' taitaa olla yhä voimissaan, mutta lauantai-illaksi varattu sauna saattaa pakottaa uimareissulle.

ja yhdeksän kokonaista työpäivää kesälomaan. pystyisiköhän tästä olemaan hiljaa ne yhdeksän päivää?

jutun sepitti ansik kello 0858 | vastapalloa (0)

ohjeita toimistorotalle. itse itseäni käskien.

tämä meinasi jäädä lojumaan, mutta päästettäköön se ilmoille perjantain (13.) kunniaksi.

  1. istu suorassa. onko se joku ihme että selkään/hartioihin sattuu.
  2. anna sen itunesin/winampin olla. siellä on kuitenkin tuhantisen kappaletta, että jos vaikka laittaisit random-soiton päälle.
  3. anna sen sähköpostin olla. kaverit ne siellä vaan postittelee eikä niillä mikään kiire ole. soittavat jos on. korvaava tehtävä: venyttele.
  4. anna sen selaimen olla. vaikka kuinka tekisi mieli tonkia musiikkiuutisia / verkkolokeja / sarjakuvia...
  5. et sinä tarvitse lisää kahvia. etkä teetä. pari kuppia päivässä on ihan tarpeeksi ja niistäkin toisen voisit juoda kotonasi.
  6. vettäkin voisit lipitellä hieman vähemmän. jos vaikka vessaralli vähän rauhottuisi.

jos päivänkin selviät, voit palkita itsesi vapaavalintaisella kohdalla listasta.

tampereen bloggaajatapaamisessa on näemmä keskusteltu mm. mahdollisista anonyymeista sivupersoonista näissä piireissä, enkä kyllä varsinaisesti hämmästyisi jos vaikka näin olisikin. enkä asiaa sen kummemmin pahaksikaan leimaisi.

jos joltakulta tekstiä irtoaa ja katsoo kaipaavansa nimettömyyspanssaria niin siitä vaan. kyllä minä luen jos juttu luistaa. ja kuten kahvitauon pojat, en minäkään koko nimelläni ja yhteystiedoillani sinänsä hyviä juttuja allekirjoittaisi. netillä on pitkä muisti ja maailman saattaa osoittaa pienuuttaan yllättävissä tilanteissa.

joskus kielikuva on niin naseva, että se jää päähän kummittelemaan pariksi päiväksi. yllämainitussa lokissa itseään ilmaisevan Penan droidi-vertaus on jotenkin juuri sellainen tarttuva ja hiljaa itsekseen hymyilyttävä.

jutun sepitti ansik kello 0835 | vastapalloa (0)

11. kesäkuuta 2003

classic sport logos

urheiluseurojen logoja ameriikan ihmemaasta ja ihan viime vuosisadan alkupuolelta asti. tarkkaan ottaen homman nimi on logojen painattaminen t-paitoihin, joten venytyskelpoiset vektorilogot jäävät saamatta, mutta niitähän löytyy täältä.

aika hulvattomia urheiluporukoita. los angeles strings

lähteenä toimi ketju duudlek10k

jutun sepitti ansik kello 1646 | vastapalloa (0)

turhuuden ylistys

turhia pikkusoftia macille: PerversionTracker, pitääpä vähitellen harkita kymppikäyttikseen siirtymistä kun kaikki turhuuskin siirtyy jo sinne. projekti saattaisi sopia esimerkiksi kesäloman jälkeiseen vaikeaan elokuuhun.

jutun sepitti ansik kello 0929 | vastapalloa (1)

rokkipolliisista päivää

uudessa imagessa on juttu killeristä, tuosta suomalaisten lupausten yhdestä pikku veturista. jutussa samuli knuuti pohtii jonkin verran bändin ulkomusiikillisia arvoja, joilla onkin toki kiistämätön arvo nykymarkkinoilla. milloinpa asiat eivät olisi näin olleet.

mieleeni vain palautuu näkemäni pätkä nelosen filmitähtiskaban finaalilähetyksestä. mainitun bändin herra bassotaiteilija näytti ajautuvan perusteellisiin ongelmiin valittuaan soittoasusteeksi pitkänpuoleisen kaulaliinan (muutakin oli päällä, vaikka flea-fani onkin). se kun tuppasi roikkumaan bassonkielien joukossa ja kun soppaan vielä lisätään haara-asento, joka mataluudessaan sai soittimen liki viistelemään studion lattiaa, voidaan puhua tyyliseikkojen kiilaamisesta soitannollisen annin edelle.

kaikesta huolimatta tämä uutuussingle 'nooti boi' on jotenkin ihan kelpo. ikävä vaan, että siihen ehtii mitä ilmeisimmin kyllästyä tässä kuukauden sisään vaikka radionkuuntelua kuinka säännöstelisi.

jutun sepitti ansik kello 0837 | vastapalloa (0)

6. kesäkuuta 2003

live-musiikista tulee iso jano

ensinnäkin, egotripin mikki.
mikki.jpg

toiseksi, hirvittävän hajuinen otus saapui toimistolle ekana. sankari.
sankari.jpg

jutun sepitti ansik kello 1049 | vastapalloa (0)

5. kesäkuuta 2003

call me when you try to wake her up

kaupunkifestivaali starttasi ja iltaa kohti aurinkoiseksi kääntynyt sää herätteli festivaalieläimet puskista. viimeisten (kenties) kesäsarjapalloilujen välissä ehdimme poiketa tutun ja turvallisen terveellisen mantun grillin kautta tuopillisella ja kuuntelemassa muutaman biisin don johnson big bandia, joka eittämättä oli suurin syyllinen ihmismassojen runsaaseen määrään. emma salokoski kuului (ja vähän näkyikin) olevan bändin mukana ja 'penguinin' keikkaversio kulki ajoittain levyä villimpään tahtiin. ponttoonin väkeä ilmeisesti myös kyykytettiin flaming sideburns -malliin, mutta taktisesti parkkeerattu asuntoauto esti varmistavan näköhavainnon.

soimassa r.e.m.in automatic for the people. loistava levy iltayhdentoista jälkeen soiteltavaksi. tästä tulee aina mieleen se, kun kaverini kanssa yritimme melkoisella vimmalla selvittää mitä hittoa the sidewinder sleeps tonite:n kertosäkeessä lauletaan. kas kun silloin ei paljoa googlailtu.

tänne päätyy muuten hakufraasilla "anssi voi onneton peli menetetty on" - hienoja nämä hakukoneet. riimi on peräisin kaupunginorkesterin tuotannosta, menkää siis sinne.

jutun sepitti ansik kello 1027 | vastapalloa (0)

4. kesäkuuta 2003

toimistoelämää ruutuun

nöjesguidenin mukaan bbc:n the office rantautuu suomeen ensi sunnuntaina 15.6. nimellä 'Konttori' ja kanava on tv1.

sarjaa oli kuulemma näytetty taannoin ylen toisten tv:ssä (onko sen nimistä ohjelmaa?) ja voisinpa melkein vannoa pitäväni tästä sarjasta jo nyt, mutta katsotaan kuitenkin ensin.

jutun sepitti ansik kello 1204 | vastapalloa (1)

mo'blog softaa

mobiilibloggaussoftaa new bay softwarelta irlannista - FoneBlog. softaa ei ole ilmeisesti vielä virallisesti julkaistu, mutta demopalvelu foneblog pyörii jo.

(via BrainHeart magazine)

ja kun aiheeseen päästiin niin vastaan tuli vielä hiptop (hiplogeineen), joka perustuu nähdäkseni rapakon takaa ponnistavaan tekstailulaitteeseen, t-mobileen

saa nähdä mihin tämä kannettavien viestimien ja verkkolokien lähentyminen johtaa, tuhnuisista kamerakännykkälokeista (joita nuo yllämainitutkin pursuavat) en ole isommin jaksanut innostua.

jutun sepitti ansik kello 0825 | vastapalloa (0)

2. kesäkuuta 2003

pornoa ja toimistohommia

Ikuinen kahvitauko on perimmäisten kysymysten äärellä. miten niin firman juhlissa pitäisi olla hauskaa? asia käy ajankohtaiseksi loppuviikosta, raportointia kenties viikonloppuna kunhan saan hauskanpidon loppumaan.

vuosimittarini pyörähtämisen kunniaksi tahdon onnitella itseäni asiaankuuluvalla materiaalilla: ilmaisia porno kuvia. piti ihan aamupäivästä asti pohtia, miten sijoittaa tämä visan testi muuten niin asialliseen sisältöön, mutta löytyihän se aasinsilta. kahdeskymmeneskuudes vuosi lähti liikenteeseen, eikä koneessa vielä tunnu isompia vikoja.

heiii, itunes syöttää minulle aiheeseen osuvan lainauksen:

täytyis varmaan nousta ja jotain järkevää
tehdä ennen kuin kolmekymmentä
putoo mittariin, putoo mittariin, putoo mittariin

täytyis varmaan nousta ja jotain tärkeetä
sanoo näille ihmisille tässä pöydässä
ennen kuin putoo mittariin kolmekymmentä, putoo mittariin

egotrippi: krapularakkautta

jutun sepitti ansik kello 1601 | vastapalloa (2)
proud member of underachievers international - anssi koskinen