29. toukokuuta 2003

sana vapaapäiväksi

vetoomus auttaa aina. aiheena julmahuvi-DVD.

ja ulkona on todellakin lämmin. sinnepä siis.

jutun sepitti ansik kello 1447 | vastapalloa (2)

28. toukokuuta 2003

mmobiilimmatskua

nokialaiseen siirryttyäni on tullut tehtailtua taustatapetteja pikkuruudun täytteeksi, joten lisättäköön ne tuonne suurempien taustojen rinnalle. lisääkin olisi, mutta yritän kunnioittaa tekijänoikeuksia edes hitusen.

midi-ääniäkin linjoilta löytyy runsain mitoin ja noksun muunnossofta on toistaiseksi vääntänyt löydöistä ihan kelvollisia melodioita. kaikki biisit eivät kyllä löydä itseään midi-instrumenteista ja tehostetyyppisiä lyhyitä ääniä saisi olla enemmän, mutta eiköhän niitäkin jossain vaiheessa pullahda vastaan. tai sitten täytyy vääntää itse.

Moukarimiehen teemaa etsin samoihin aikoihin jarin kanssa ja kun sain ilmoituksen tunnarin ilmestymisestä cityn listoille (kiitos siitä), löysin sen myös midinä vapailta markkinoilta.

loppuun muutama nurkissa kierinyt linkki:

silloin tällöin täällä mainitsemani pikselitoimisto eboyn kuvituksia on saatavilla yakutasta.

taikkilaisten saunabussi.

jutun sepitti ansik kello 1429 | vastapalloa (0)

äänimaailman muotoilua

tästä piti mainita jo kauan sitten, mutta nyt vasta muistan. hienoin 'suunnittelun pikku kukkanen' vähään aikaan: citroën c3:n vilkkuääni. en voi esittää audiotiedostoa, mutta simuloidaanpa hieman. kaikki mukaan.

normaali auton vilkkuhan sanoo jokseenkin että tik-tak-tik-tak tai vastaavaa. vaan voi sitä riemua, kun pikkuranskis ensi kertaa kävi ääntelehtimään. korviin kantautui nintendon vanhoista elektroniikkapeleistä muistuttava piippailuefekti; blip-blip blip-blip. yksityiskohta sopii tähän pyöreään pikkuautoon kuin kaatunut kaksoispiste e:n päälle.

toivomuslistalla: ladattavat merkkiäänet uusiin autoihin!

jutun sepitti ansik kello 1421 | vastapalloa (0)

notkea keltainen hirviö

maanantai-iltaista matrixia myötäillen:

"kuuleeko emäalus. tarttis ladata nivelohjatun ruohonleikkurin ohjelma. juu, on mulla jo ne muut nelipyöräohjelmat, mutta tää on ihan mahoton (salovaara™) laite. ei saa ollenkaan haltuun, pyörii vaan holtittomasti, katokin että siinä on se peruutusmoodi kans."

ei hiustenleikkuuta vaan ehtaa ruohonleikkuuta, joka ei sentään loppujen lopuksi noin vaikeaa ollut, vaikka pientä selkäydinpäivitystä kaipasikin.

näin kesäaikaan voisin helposti vaihtaa viikon toimistonökötystä stiga-pilotin hommiin (sateellahan homma ei luista:). työn jälki näkyy heti eikä jännitystäkään puutu: ajetaanko karille (kipinöitä!), kaadutaanko ojaan vai juututaanko peräti paikalleen toinen takapyörä sentin ilmassa?

arviolta puolentoista tunnin päristelyn aikana mielessä kävi lukuisia timanttisia turboplatinajuttuja tänne tuutattavaksi, mutta niin vain oli nollaavaa hommaa etten muista enää mitään. ja hyvä niin. kaikkien kannalta.

tuosta keltaisesta ruotsalaisesta laitteesta oli joskus sellainen kärpäspaperin lailla tarttuva kesäinen mainosralli. "stiga kun ruohoa leikkaa vaan.. ..ajetaan me pojat stigalla vaan." en muista enempää. joka tapauksessa siitäkin tulee kesä mieleen.

jutun sepitti ansik kello 1401 | vastapalloa (0)

26. toukokuuta 2003

lapsi rauhottui saatuaan uuden helistimen

lauantaiaamuna aika oli koittanut. hyvästelin uskollisen ystäväni ja kannoin sen liikkeeseen. kaveri hengitti viimeiseen asti, kunnes akku oli pakko irrottaa. suhteemme kesti liki kolme vuotta kunnes houkutus vaihtaa nuorempaan ja hoikempaan vei voiton sitkeästä kärvistelystä. nyt taskussa tärisee ja vilkkuu ensimmäinen nokialaiseni. herkkää.

levottomia ei oikein jaksanut seurata. mieleen jäikin vain piinaamaan mainoskatkolla ohimennen kuultu närästyslääke rennien lyömätön iskurepliikki: "olisiko meillä jotain muutakin yhteistä kuin närästys?" jos ei tuosta lähde juttu kulkemaan, niin ei sitten millään...

renniestä tulikin mieleeni, tämän uutisportaalin eka ja vika rap-laina.

mahas haava, mut en ala polttaa naamaani siit tänään
hyväks havaittu kaava on levy renniee ja känään

pietari : tilannekatsaus

mielessä juuri nyt: thunderstruck (live in turku)

jutun sepitti ansik kello 1442 | vastapalloa (0)

23. toukokuuta 2003

perjantain päätös

turhanpäiväisiä uutisia juuri tähän hetkeen:
nälkäinen linkkisivu haukkasi turhat pois tuosta oikealta ja ikioma hakumopedikin puhuu nyt suomea.

kävin poimimassa tiketin kahden suosikkipoikabändini (v-miehet & mokomokoma) yhteiskeikalle illemmalla. samalla tahdon esittää paheksuntani kotiteollisuuden ylipapistolle börsin keikan perumisesta. levyntekoa mukamas. se keikka olisi viimeistellyt tämänvuotiset laiturit.

ai niin, linnunradan käsikirjaa vanhana kunnon tekstiseikkailuna! don't panic!

jutun sepitti ansik kello 1604 | vastapalloa (0)

rajaton rakkaus

aina löytyy joku, joka minua arvostaa :)

kiitos vesa

jutun sepitti ansik kello 0851 | vastapalloa (0)

22. toukokuuta 2003

laituriuutissi

tutkin kiireideni keskellä dbtl:n ohjelmaa ja kauhukseni havaitsin esteitä ilmaantuneen aiemmin havaitsemani egotrippi-lemonator -yhdistelmän tielle. nimittäin, voi veenus ja titanik, club feenix torstaina 5.6., kikka ja frederik. hiljaiseksi vetää. eihän sinne muuten voisi mitenkään eksyä, mutta 'joukossa tyhmyys timantiksi muuttuu' -ilmiö saattaa tehdä kepposet.

vaan ei niin pahaa, etteikö jotain hyvyyttäkin. djbb näyttäisi esiintyvän ponttoonilla (eli ilmeisesti vetten päällä) heti avaispäivänä keskiviikkona ja vieläpä ihan ilmaiseksi!

tuo edellinen sepustus näytti muuten olevan movable typen juttu numero 200. luku tosin muodostuu kolmen verkkohöpötyksen yhteispostauksista (ja julkaisemattomista helmistä) mutta SILTI.

jutun sepitti ansik kello 1648 | vastapalloa (2)

"edes vähän isiensä ja setiensä kaltainen äijä"

pinserin BlogiWiki näyttää paisuvan hyvää tahtia ja se sallittakoon, hyvä systeemi. historia on mielestäni ihan kohtuullista kirjoittaa JO nyt. vuosikin näillä 'puhelinlangoilla' on niin pitkä aika, että yksityiskohtien muistaminen on jo hankalaa. oikeasti hehkutan tätä historiankirjoitusta vain siksi, että kuulun jo TurunRomantiikkaan ja BlogiÄijiin. röh.

parturiin (haircut!) pyöräilessä saatoin vain todeta, että kaikki kaupungin kadut näyttivät olevan auki jostain kohtaa - selvä kesän merkki. naapuripuistossa vihertää kuitenkin vain yksi puu.

pohjalaisia sanontoja lauri tähkän & elonkerjuu-orkesterin sivuilta.

Mikä ristus ny o, ku ei aharista

jutun sepitti ansik kello 1113 | vastapalloa (0)

20. toukokuuta 2003

terveisiä kaikille!

oho! vanha luokkakaverini pylkön tommi aka tommi pylkkö julkaisi kirjan! tai no, julkaisija näyttää olevan nemo ja aiheena kotimaiset postikortit.

näitä kuvia taisi olla myös uusimmassa imagessa ja ainakin sen näytteen perusteella materiaali on hulvatonta.

(tiedon toimitti luksus)

jutun sepitti ansik kello 1207 | vastapalloa (0)

kultaisia prinsiippejä

kiitokset samulille tämän kiertokirjeen julkaisusta. tämä helpottaa jopa siihen tuskaan, joka syntyy kahden hävityn kesäsählyn ja vielä hävitymmän lätkäplätkyttelyn yhdistelmästä silloin pari viikkoa sitten. eilen tiimi löysi jo voittojen tien.

jutun sepitti ansik kello 0849 | vastapalloa (0)

enter the matrix

tällä viikolla teattereihin vyöryvän matrixin kakkososan kunniaksi. huomatkaa bussiyhtiö. näitä wulffin ja morgenthalerin 1-3 -ruutuisia on viime aikoina tullut tihrusteltua yhden jos toisenkin työpäivän lomassa.

eilinen leffapläjäys ei ollut kolme kuningasta vaan kaverilta pikalainassa käynyt medusan verkko, joka sisälsi yhden mallikkaan takaa-ajon, tyylikkäät lopputekstit ja herätti kysymyksen "eikö tätä olisi mitenkään pystynyt ilmaisemaan lyhyemmin?"

jutun sepitti ansik kello 0815 | vastapalloa (0)

15. toukokuuta 2003

sinisiä koiria

osmo - suuri sininen lienee suomen oliver. hienon näköinen koira, rotu lienee molemmilla weimarinseisoja ja värikin vain joku harmaan sävy, eihän ne sinisiä oikeasti ole.

iltapäivän vireystilaa kuvailisin näin

jutun sepitti ansik kello 1449 | vastapalloa (1)

pari ruutua internetin ihanuudesta

Chris Bishopin her!-sarjakuvan strippi osuu asiaan. Päähenkilöinä tuttu yhdistelmä: tyttö ja sika, mutta en anna sen haitata.

jutun sepitti ansik kello 1100 | vastapalloa (0)

14. toukokuuta 2003

livetrippejä

egotrippi näyttää tarjoilevan mittavaa annosta näytteitä ja livevetoja mp3-muodossa. korvatkoon tämä jotain missatusta keikasta. egot näyttäisivät tulevan laitureihin sopivasti samana iltana, jolloin firma viettää kesäpäivää.

jutun sepitti ansik kello 1232 | vastapalloa (0)

13. toukokuuta 2003

tough eye

huomenna alkaa elokuvafestari

vesisateessa fillari kulkee kovempaa. kauden kärkiaika reitillä 'kotipiha-työpaikan takapiha': 2.26, yksillä liikennevaloilla.

jutun sepitti ansik kello 0755 | vastapalloa (3)

12. toukokuuta 2003

making of kenkä

kicksology.net esittelee niken foamposite-koriskanootin suunnitteluprosessin valaisevien kuvituksien kera. hyvältähän tuo lopputuote näyttää, mutta niin näytti sekin hopeanhohtoinen swoosh-firman sisätossupari, jota taannoin sovitin. lisäherkkuna reilunpuoleisesti puristusta aivan väärissä paikoissa jalkaterää, joten hyllyyn jäivät. ostin asicsit, jotka näyttivätkin huomattavasti enemmän sisätossuilta.

jutun sepitti ansik kello 1605 | vastapalloa (0)

lätkäunettomuutta

mitä tehdä kun uni ei tule hyvin torkutun (ratkaisun kuitenkin näin) lätkäfinaalin seurauksena? maataan sohvalla ja luetaan lyriikoita cd-vihkosista musiikkia kuunnellen. uni ei tule vielä sängyssäkään, jolloin siivotaan kännykän puhelinluetteloa / tekstiviestejä. poistettuani reilut parikymmentä numeroa uni alkoi viimein hiipimään kuvioihin. siinäpä teknolapsen vastine lampaiden laskemiselle.

vastarannalla näyttäisi jälkilöylyä kiakosta vielä riittävän, finlands 'revansch' :)

jutun sepitti ansik kello 1329 | vastapalloa (0)

9. toukokuuta 2003

pitkäsoitto ja jäädykebaari

uusi love metaliksi ristitty himmeli digipack-versiona saapui alkuviikosta cdonin tarjousversiona ilman postikuluja. kuinka kilttiä heiltä.

hienot koristeellisiin mittoihin yltävät mustanpuhuvat kannet näkymättömällä musteella painetuin lyriikoin (lakkaa, luulisin) miellyttävät silmää. him on tainnut julkaista kaikista levyistään pahvi-muovisen digipack-version, joka on kyllä tyylikäs vaihtoehto vaikka kuluukin hieman herkemmin kuin perusmuovipakkaus. itse musiikissa ville tuntuisi saaneen hengityshäiriönsä kuriin (ei siis läähätystä / vinkuvia sisäänhengityksiä) ja siinä sivussa bändin soittokin kulkee. levy ei ole edes kopiorunneltu, joten työpaikkakuuntelukin onnistuu.

kesän merkeistä mainittakoon työpaikan alakertaan avautuva jäätelöbaari, joka tulee mitä varmimmin aiheuttamaan näppiksen tahmaantumista / vohvelimurujen kertymistä ympäri työpistettä. hyväksyn tulokkaan kuitenkin aavistuksen vähemmän turmiolliseksi vaihtoehdoksi työmatkalle niin ikään osuvalle mahdollisuudelle poiketa terassikaljalle.

ja tänään kaupoissa djbb:n 'breaking daylight', jota näytettiin täällä vanhassa pääkaupungissa tarjottavan parissakin levyliikkeessä poikkeavan järkevään hintaan uutuuslevyksi. noin 17 ee-rahaa.

jutun sepitti ansik kello 0839 | vastapalloa (0)

8. toukokuuta 2003

kisu sanoo miu

just sopivasti tarjoaa satsin eilisillan tapahtumista kumpuavaa materiaalia. leijona.jpg

jutun sepitti ansik kello 0817 | vastapalloa (0)

6. toukokuuta 2003

ajanlaskua

viime viikkojen "kuuma juttu" blogipiireissä eli synttärit iskevät tännekin. tänään näyttäisi päivämäärä täsmäävän, vuosi sitten julkaisukynnys ylittyi ensimmäisen kerran. siitä eteenpäin juttuja tipahteli harvakseltaan aina elokuulle asti, jolloin pinserin blogilista pukkasi silloiset kävijätilastot hillittömään piikkiin ja sai kirjoittajan innostumaan :) eka sisäpiirin maininta (kävijäpiikki siitäkin) suodattimessa asettuu päivämäärään 27.6.

pyhä blogger, jota käyttäjänsä usein niin karkein sanoin kuvailevat on täälläkin jossain asennettuna, mutta käyttöä kyseiselle viritykselle kertyi kokonaiset kaksi postausta.

jutun sepitti ansik kello 0830 | vastapalloa (0)

5. toukokuuta 2003

merkinrakentaja

symbolik.giftänään sanon lyhyesti. olenhan kiireinen. tee oma varoituskylttisi (pdf), safety sign builder

vapunpäivän servomatinea tampereen yo-talolla oli mainio veto keskellä sateista kaupunkia.

juhannus on jo ensi kuussa. kuten myös kesäloman alku.

jutun sepitti ansik kello 1157 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen