30. huhtikuuta 2003

v*ppu

luksus bongaa oivasti servon 'samba kuppi kuumaa' veivauksen real-muodossa. mikä olisikaan oivempi tapa vaihtaa vapaalle. tunti tässä taitaa vielä tuhraantua, sitten kutsuu tammerfors.

kuvapuolelta maininnan saa (täälläkin) tomi palsan rokkikuvasto

ja jotta suora olisi täydellinen, mitvit tiivistää kaiken sen kauheuden mitä vielä niin kaukainen kulta kotikisoista toisi.

jutun sepitti ansik kello 1313 | vastapalloa (0)

29. huhtikuuta 2003

606 otolla mainosta purkkiin

hyvä juttu viime viikolla suomenkin verkkopiuhoilla kiertäneestä hondan mainoksesta, joka puolestaan löytyy täältä (ja vaatii flash 6:n.) tuon jaksoi katsoa toiseenkin kertaan tuhnuisesta kuvasta huolimatta.

jutun sepitti ansik kello 1650 | vastapalloa (1)

ruisrock tiedottaa...

...mutta ei verkossa. nelosen uutiset kertoi eilen (real video, alkaen noin kohdasta 13:00) ruisrockin luottavan vanhoihin tuttuihin kotimaisiin kuten sleepy sleepers, hanoi rocks ja popeda. jutussa mainittiin huomaamattomasti myös manic street preachersin saapuvan kansanpuistoon. tuttu nimi, vissiin joku ruotsalainen autotallipumppu. samalla näytettiin varmuuden vuoksi zwanin videomatskua.

no, aamun turun sanomat kuitenkin kertoo pääesiintyjäksi saapuvan billy corganin zwanin, joka kyllä sinänsä kuulostaa ihan mukavalta, mutta yllättäen manicseista ei tässä jutussa sanota sanaakaan. mitäköhän se nelosen sankaritoimittaja siellä lehdistötilaisuudessa on puuhaillut?

(edit 08.05. ruisrock 2003 -sivusto on saatu auki ja kyllä siellä ne manicsitkin kurkkivat. perun siis pahat puheeni nelosen toimittajista :)

jutun sepitti ansik kello 0842 | vastapalloa (0)

28. huhtikuuta 2003

pehmeät kädet, sulanut lapa

maraton-päivä alkaa olla paketissa, mutta havaitsinpa tänne saapuneen eksyneitä reikäpallon jallittajia 'ilmaveivailua' etsiskellen. ei sitä kuulkaa täältä löydy, meikäläisen patenttikikkoja ovat yllättävät jalkaohjaukset omalle veskarille ja vähän tämäntapaiset putoavat lehdet, ne ovat nimittäin asteen nöyryyttävämpiä kuin joku kömpelö ilmavempsautus.

#ilmaveivi lienee oikeampi osoite jos jannetähkätemput kiinnostavat.

jutun sepitti ansik kello 2034 | vastapalloa (13)

monday bloody monday

tänään on yllättävän tehokas (tai ainakin pitkä) työmaanantai, mutta the monday project täytyy laittaa muistiin tulevia perusviikonaloituksia varten. oikeastaan tuohon kannattaisi ilmoittautua heti. (via luksus)

aikeissa olisi hylätä jääkiekon iltalähetys suurimmalta osaltaan ja tehdä perjantai pakettiin keskiviikkoon mennessä. toimistomarttyyri palaa flashin hurmaavaan maailmaan.

jutun sepitti ansik kello 1730

isoja asioita pikseleissä

pikseliaiheet eivät maailmasta lopu, tällä kertaa tarjolla olisi mittakaavavertailua, 1 pixel per meter.

boingboing tämänkin tietooni toimitti.

jutun sepitti ansik kello 1205 | vastapalloa (0)

25. huhtikuuta 2003

tuhmuus levitköön

jatko eiliseen muusikkoteemaan: 'suomalaisen metallimedian uusi mahti', julistaa imperiumi ja pääsee seurantaan kuten myös tuhma. kovasti tumman(veren!)punaisessa maailmassa näytetään lilluvan. ja mistä näihin päädyttiin? no mokoman sivuiltapa tietysti. töiden jälkeen katsotaan josko löytyisi punaista kukkoa.

jutun sepitti ansik kello 1449 | vastapalloa (0)

24. huhtikuuta 2003

muusikot vaaraksi yhteiskunnalle?

oliko tämä jo jossain bloginretaleessa? ei pysty muistamaan, mutta antaa mennä tämän kerran. ihan vaikka teille, jotka ette näitä enempää kahlaa. muusikkovihaamo. äänestä laahaavin laulaja, hehee...

jutun sepitti ansik kello 1342 | vastapalloa (0)

22. huhtikuuta 2003

ulkoruokailun uuvuttamana

terassilla piristävän pistävä kevätaurinko ja tavallista paremmalta maistunut kormabroileri. nam. tuo blankon terassi taitaa olla kaupungin kuumin paikka. ihan vaan celcius-asteikolla.

ja loma, sehän teki hyvää, vaikka toisaalta, eivät nämä tynkäviikot kiirettä ainakaan vähennä. torstaina smg, perjantaina vuokraleffa poika , lauantaina muuttoavustusta, kyläilyä ja lopulta visiitti yöhön, sunnuntaina sunnuntailöysäilyä ja maanantaina sään armoilla (ah, millaista tuskaa) kavereiden veneen kyljillä roikkumassa.

sunnuntain ohjelmassa oli myös visiitti kukkapuutarhalle, josta parvekekukkien lisäksi kotiutui myös herttainen lihansyöjäkasvi. pakkohan sitä oli yksi peto pelastaa kotiin kun ihmiset tökkivät niitä kitoihin kaikilla käteen sattuneilla aseilla kuten esim. autonavaimilla. tulokas on selkeän toiminnallinen kasvi, joka on nyttemmin saanut loukkunsa auki ja odottelee ensimmäisiä kevätpökkeröisiä siivekkäitä. lempiruuasta ei mainittu hoito-ohjeissa mitään, mutta lihikset.net kertoo että jauhelihaa ei saa syöttää :)

jutun sepitti ansik kello 1310 | vastapalloa (0)

21. huhtikuuta 2003

mukava maanantai

lyhyt vilkutus verkkoon komeiden kelien keskeltä. kuvaloki sen kertoo, terassikausi alkoi eilen. vaan nyt kohti ugandaa ja venerantaa, jotain teippaushommaa kuulemma luvassa.

jutun sepitti ansik kello 1150

17. huhtikuuta 2003

levyhyllyn anatomiaa

levyhyllyssä on aina alahylly. välillä tulee hetkiä jolloin sinnekin kumartuu ja löytää uudelleen vanhoja helmiä. otin ja kummarruin viime viikolla päätyen vaihtamaan nipun loppuun kuluneita helmiä yhteen uuteen, johnny cashin american neloseen: 'man comes around'. rouhea vaari.

samalla kumarruksella löytyi myös teslan (hevii) 'bust a nut', joka toimiikin työpaikkasoitannassa vallan mainiosti. tuo näyttää muuten olevan noiden kalifornian tukkaheppujen toistaiseksi viimeinen studioalbumi. (jonka jälkeen bändi hajosi, mutta on tähän päivään mennessä ehtinyt vetää jo reunion-kiertueenkin...)

levystössä oli laskujeni mukaan ylitetty 300 äänitteen raja, jonka alle ei päässyt edes noiden heikkojen yksilöiden karsinnalla. kuukauden päästä voisi vielä ottaa huostaan siskolta suomeen jääviä pirteitä ääniteyksilöitä. ihan vaan väliaikaisesti.

lähiaikoina hyllyjen yläriviin ovat suurella todennäköisyydellä muuttamassa mokoman kurimus, servon täysosuma (hallus' o!), liekin korppi ja don johnson big bandin kakkoslevy

tarkemmin ajateltuna kaikki levyt voisikin laittaa samaan tasoon vierekkäin, jolloin päästäsiin syrjivästä korkeusluokittelusta (ja pyllistelystä). tilaa tarvittaisiin laajalla matikalla vain reilut kolme metriä. (tiesitkö, että perus cd-kotelo on aika tarkkaan sentin paksuinen.) muistanpa nähneeni jollakin pikselisaitilla ehdotuksen järjestää levykokoelma spektrin väreihin. se olisi tyylikästä se, mitenköhän löytäisin linkin uudelleen?

jutun sepitti ansik kello 1033 | vastapalloa (1)

16. huhtikuuta 2003

kiistaton todiste lahjakkuudesta

sen verran voin valaista, että kuvassa näkyy varhainen kiinnostus autoihin ja informaatiografiikkaan ('taajama päättyy' -merkki) sekä virkavallan vähäinen kunnioitus (autolla yritetään ajaa poliisin päälle)

jutun sepitti ansik kello 0943 | vastapalloa (1)

15. huhtikuuta 2003

valokuvauksesta

mietteitä mettästä kirjoittaa ihmisten 'häiritsevästä' vaikutuksesta valokuviin. itsekin huomaan välillä samaa, juuri tuon sommittelun osalta. muistelenpa muotsikan valokuvausguru (ja etenkin photoshopguru) sakke nenyen aikanaan päivitelleen multimedia- ja valokuvausopiskelijoiden kuvien eroa. meidän multsareiden kuvissa ihmiset olivat pieniä tai vähintäänkin selkä kohden kameraa. fotarit puolestaan kuvasivat itseään ja kavereitaan ilman käskyjäkin.

no, kavereita filmeille ja muistikorteille on tarttunut useastikin, enemmän ja vähemmän kännikamera-vetoisesti, mutta yhtä kaikki, rennolla otteella (kyllähän siihen hissukseen tottuu, että sillä yhdellä kaverilla on aina kameralaitteistoa kainalossa :) vieraat ihmiset saavat omasta puolestani jäädä omaan rauhaansa, kuvauslupaahan siinä pitäisi käydä kyselemään ja sitten saakin jo selostaa kuviensa syvintä tarkoitusta. jota ei aina välttämättä ole.

kuvista puheenollen, kuvaloki on nielaissut jo reilut parikymmentä enemmän ja vähemmän tuoretta otosta. käyttöliittymääkin viritellään pienin askelin parempaan suuntaan. lisäsin lokin myös photoblogs-listalle suomi-kuvaa kohottamaan. kenties.

loppuun viime aikojen tappavin mainoshokema:
"mä haluun kosketella mun hiuksia koko ajan - leikkiä niillä! ihihii."

sillä lailla. tämä on muuten lähes kännipostaus. vanha teekkarieläin oli kaupungissa myyntikeikalla ja kohtaaminen tapahtui tinatuopin peililasien takana. isoja tuoppeja tosiaan.

jutun sepitti ansik kello 2007 | vastapalloa (1)

14. huhtikuuta 2003

jotain muuta...

...kuin radio novaa tai muita väljähtäneitä formaattitorvia. rockklassiker.se. jåå-å! ihan tosi. ruotsalainen rokkiasema, joka viimeisen puolentoista tunnin näytteellä kelpaa vaihtoehdoksi ainakin minulle. täällä ne vanhat klassikotkaan eivät kuulosta niin pirun jankkaavilta kuin näillä kotimaisilla vaihtoehdoilla. vai milloin viimeksi kuulit 'jailbreakin' tai 'sabbath, bloody sabbathin' keskellä kirkasta päivää radiosta?

rockin seassa ajetaan toki ruotsinkielisiä mainoksia ja taannoin spekuloitiin myös ruotsalaisen futiskauden avausta, että urheiluallergikot (minä ymmärrän teitä) olkaapa tarkkana jos kokeilette.

jutun sepitti ansik kello 1502 | vastapalloa (0)

valvonnan alla

ilkka ja toni, te ette ole yksin. äidit valvovat kaikkialla ja kirjoitusvirheestä saattaa tosiaankin tulla huomautus sähköpostiin, vaan ei sentään kommentteihin. sehän olisi kuin ilmestyminen yläasteen limudiskoon hakemaan kakaraa kotiin :) tällä viikolla valvonta on talvilomalla, joten poikahan päästelee suustaan mitä sattuu...

jutun sepitti ansik kello 1007 | vastapalloa (0)

muistelmia lauantailta

lemonator aloitti maailmankiertueensa lauantai-iltana säätämöltä. en pysty vertaamaan keikkaa poikain aikaisempiin suorituksiin, koska tämä oli ensimmäinen näkemäni, mutta kiistatta voin sanoa paketin rokanneen. soitto oli innostunutta, stemmalaulut toimivat koko bändin voimin ja välispiikkejä irtosi muiltakin kuin maestro kurjelta, jolta muuten irtosi varsin rennosti. viimeistään kurjen ja basisti antti karisalmen välikättelyt ("meillä on tapana kätellä kun menee hyvin") vetivät suupielet yleisön seassa kattoa kohti. tässä suodatinpaperissa maistuvat selvästi pixies ja weezer. kumpikaan ei ole huono maku.

myös valopuoli oli hanskassa siinä määrin komeasti, että erikoismainita sille pitää suoda. välillä bändi esiintyi varjokuvina sinisessä udussa ja seuraavassa hetkessä esiin poimittiin tuttu nelisilmäinen hahmo etualalta. sekaan vielä strobo-efektin hillityn tehokasta käyttöä ja sellaista pyörivää sädemuodostelmaa (on sille varmaan nimikin) vähän suuremmissa määrin - nannaa silmille. ei ehkä mitenkään ainutlaatuista, mutta näissä piireissä vaan niin pirun harvinaista, että mielellään katselee kun paikalle sattuu. cmx:n a.w.yrjänä taisi joskus todeta täysiä saleja myyvän hittikiertueenkin päätyvän komeasti nollatulokseen kun showssa on kunnon valot. rohkea veto siis.

soittivat muuten penteleet yllättävän encoren. hämmästyttävässä selväpäisyyden tilassa olin jo matkalla narikkaan, mutta ehdin onnekseni perumaan komennon.

biisilista via uninen

jutun sepitti ansik kello 0843 | vastapalloa (0)

11. huhtikuuta 2003

ihmeellisiä ääntelyjä

perjantaina kuuluu järjestää viikon aikana kertyneet linkit ja onhan näitä. tämä jotenkin kohoaa yli muiden: huikea kokoelma omituisia äänitiedostoja. omituisia kuten abba-covereita hindiksi, black hole sun, highway to hell ja sokerina pohjalla "learn italian with Fabio", listen and repeat.

jutun sepitti ansik kello 1345 | vastapalloa (0)

karttatesti

valtaosa amerikkalaisista ei ehkä tiedä missä Irak sijaitsee tai sitten se on selvinnyt heille viime viikkoina, mutta tämä karttatesti saa kyllä raapimaan suomalaistakin maantieteellisesti sivistynyttä (!) päätä. Kyrgyzstan, where the fjock is Kyrgyztan?

via nätkreatur & hilweh

jutun sepitti ansik kello 0838 | vastapalloa (0)

10. huhtikuuta 2003

tehtaan kello soi

hämmästyttävän työntäyteinen ja silti ihmeen vähän rassaava (juuri se hämmästyttää) työpäivä pulkassa ja neljännen kerroksen kohdalla sataa lunta ylöspäin. maailma on siis mallillaan. sain myös lähetettyä ehdotukseni pinserin logokilpailuun. näiden kilpailujen kanssa on vähän sellainen juttu, että usein tulee pohdittua, toisinaan luonnosteltua, mutta varsin harvoin oikein väännettyä saati sitten varsinaisesti lähetettyä jotain. olen siis tyytyväinen.

näitä kahta (matikka ja fysiikka) tuli hirnuttua hiljaa mielessä eilinen työpäivä. "mikähän laitista vaivasi tässä kokeessa?" hyvä laitinen, opettajat kannattaa pitää varpaillaan :)

illaksi lupasin itselleni leffan. hero, david gale tai daredevil. ans kattoo ny.

jutun sepitti ansik kello 1642 | vastapalloa (0)

9. huhtikuuta 2003

askartelukerho

eilinen ilta vierähti ensin huonekaluliikkeissä ja myöhemmin hyllyaskartelun parissa. manuaalinen ruuvinväännin siinä hieman väsyi, mutta kokonaisuus on liki valmis, viimeiset naulat täytyi jättää naapuriystävällisempään ajankohtaan.

rakentelun lomassa katse seurasi palloa. nelosen mestarien liiga on nimittäin erinomainen urheiluohjelma. silloinkin kun illan ottelu on potkupalloa, pasi rautiainen matti (no mutta matti hei) even kera pelastaa studion puolella paljon. tiistaipelistä studiokaksikko puuttui, mutta j-p jalo klaarasi homman yksinkin. mies osaa olla hiljaa vaikuttamatta kuitenkaan torkkuvalta á la bubi w., mutta on kuitenkin terävämpi kuin esimerkiksi pöllökanavan hokikolmikko yhteensä. viimeöinen ottelu ei ollut edes potkupalloa vaan kelpo viihdettä.

jutun sepitti ansik kello 1355 | vastapalloa (0)

8. huhtikuuta 2003

kuvaloki v.1.0

taatakseni informaatiovirran tasaisuuden niinäkin päivinä kun sana juuttuu johonkin aivojen ja movable typen julkaisunapin välimaastoon päästän kuvalokin irti. sisältö on kuvia ilman sen suurempia selityksiä, tai niin olisi ainakin tarkoitus. ainahan saattaa tulla tarvetta tarkentaa.

mainittakoon samalla myös, että tämä tummanpuhuva ja loputtomiin huikeasti toistuva taustakuva on peräisin patvinsuon kansallispuistosta, joka ei ollut aivan noin synkkä vaan pikemminkin syksyisen sumuinen.

jutun sepitti ansik kello 1529 | vastapalloa (0)

muistipatukka

päädyin viimein ostamaan usb-muistin tiedonkantovälineeksi kodin ja toimiston välille. malliksi määräytyi vajaat 128 megaa nielaiseva seitecin usb bar, viime kädessä sillä perusteella että kyseistä mallia oli indesolin hyllyssä - sopuhintaan. pc-asennus sujui mutkitta ja mac (OS 9.1) ei vaatinut senkään vertaa. kuinka kätevää.

jutun sepitti ansik kello 1248 | vastapalloa (1)

7. huhtikuuta 2003

building in the house

perjantaisia keikkakuulumisia: tampereen office building kampesi kuusihenkisen kokoonpanonsa downtownin lavalle ja antoi posititiivisen näytteen tuulisessa säässä paikalle taivaltaneille musiikin ystäville. ahdasta ei ollut, mutta bändi soitti kaksi settiä ja antoi yleisölleen mahdollisuuden nauttia 'buffetin' antimista väliajalla. näillä vähän hiljaisempaa musiikkia soittavilla orkestereilla on mahdollisuus soittaa myös hieman alle maksimivolyymin ja näin ob yhdessä skarpin miksaajan kanssa teki.

sunnuntaihavainto: jääkiekon, salibandyn ja formuloiden taustamusiikiksi härskin svengaava leffalevy: out of sight soundtrack (david holmes). itse asiassa suurin osa telkkuohjelmista toimii aivan kelvollisesti itse valitulla taustamusiikilla. mtv ei havaintojeni mukaan toimi mitenkään muuten. paitsi joskus öisin.

jutun sepitti ansik kello 1544 | vastapalloa (0)

4. huhtikuuta 2003

6 riviä julkisuutta

kiitos mertenin aamuisen vinkin, tiedän itsekin päätyneeni nyt-liitteen nettilinkkien ajankohtaista-karsinaan (linkkikin löytyi melkoisen liisterissä surffailun jälkeen...) ja kelpaahan tämä. yllättävä 'julkisuus' nimittäin.

liitettä lukemattomille kerrottakoon kuvauksen kuuluvan näin:
"karamelli-blogin tekijä merkkailee kyberavaruutta musiikkimietteillään, urheilukommenteillaan ja muulla kepeällä aineistolla osoittaen vain niukasti huomiota pahan maailman melskeille."

aika kohdallaan, enpä ole itse noinkaan tarkasti kyennyt/yrittänyt juttujani kuvata. kommentoin kuitenkin:

en ole mitenkään tietoisesti pyrkinyt tuottamaan 'kepeää aineistoa', tilitykset vain jäävät helpommin ikuiseen draft-tilaan (eli julkaisematta) kuin oikeasti riemastuttavat asiat. viime aikojen pahimmasta rähinästä, operaatio irakin vapaudesta (joopa joo) en vain ole keksinyt mitään sellaista sanottavaa, jota ei jo olisi sanottu blogilistan muiden jäsenten toimesta. esimerkiksi täysteräsvaippa on hoitanut tätä puolta ilmeisen tehokkaasti.

paha maailma puskee lunta kaduille, mutta tunti vain ja hyppään sekaan.

jutun sepitti ansik kello 1506 | vastapalloa (0)

tukkoiset polut

martti servon tilaustango image-lehdelle, demo-versio on kuunneltavissa & ladattavissa sivuilla tämän kuun ajan. maanmahtavaa musameininkiä :)

"kun lähestymme Pohjoisnapaa, niin maan magneettikenttien vetovoima ottaa sävelistä ylennysmerkit pois ja alentaa ne molliin", toteaa itse artisti imagessa.

jutun sepitti ansik kello 0835 | vastapalloa (4)

pass the mic

stand up -komiikka palasi taas mieleen eilisen hyppönen & enbusken aikana. andré wickström, krisse salminen ja riku suokas olisivat börsin fun da mental clubilla 24.4. ja sitä ennenkin olisi yksi näytös, ensi viikon torstaina 10.4. W&T comedy näyttää myös saaneen sivunsa pystyyn.

jutun sepitti ansik kello 0830 | vastapalloa (0)

2. huhtikuuta 2003

30 mailia valokuvaa

mielenkiintoinen valokuvausprojekti, jossa yhdistetään 30 mailin (n. 48 kilometrin) reitti ympäri san franciscoa yhdeksi panoraamakuvaksi.
(via boingboing)

jutun sepitti ansik kello 1633 | vastapalloa (0)

state of the union

You know the world is going crazy when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, The Swiss hold the America's Cup, France is accusing the US of arrogance, and Germany doesn't want to go to war.

Chris Rock


krediitit siis oikealle hepulle

kiitti kuitenkin mv

jutun sepitti ansik kello 0924 | vastapalloa (2)

1. huhtikuuta 2003

tilastoanalyysi

kalenterin sivulta hyökkäsi salakavalasti huhtikuun ensimmäinen päivä ja kunnon aprillipilan puuttuessa luon katsauksen maaliskuun tilastoihin ja hakusanoihin, joilla tänne on tultu. ei voi kuin ihmetellä itsenäistä sisällöntuotannon haaraa, joka näistä hakutermeistä muodostuu.

taustakuvia ylivoimainen ykkönen, 38% hakusanoista
k-pax arvostelua etsi 56 kävijää. no täytyy myöntää: nukahdin lopussa, joten en kehtaa sen enempää arvostella, luulen kuitenkin että vika ei ollut leffassa. se vaan oli niin rauhallinen.

ketulla on krapula tätä oli haettu myös pidemmällä pätkällä lyriikkaa ja ihan oikealla biisin nimellä: onomatopoeettinen alkoholiliike, tekijänä kontra ja moog konttinen.

kerrostalokyttääjä, no enhän minä, mutta täytyy myöntää että näiden kyttääjien kyttääminen on mukava harrastus. pientä fillarin rämistelyä takapihalla, hetken odotus ja nopea vilkaisu yläkerroksiin. verhot jäävät heilumaan :)

mikä on kun ei taidot riitä? kyseli 15 kävijää. sitä tässä on itsekin ihmetellyt. vastaus saattaa löytyä esimerkiksi yokotai-ohjelmasta kuluvan kuun 13. päivä.

salibandy vanhat ihmiset, hehee. taannoin totesin kymmenen vuotta palloa sohineeni, joten kai minäkin sitten tuohon kategoriaan joudan.

huomioni kiinnitti myös vaatimaton, mutta tiivistetty kaksimielinen gif, rohkea valinta, jossa ei ole lähdetty alatyyliseen ilmaisuun vaan ilmoitettu selkeästi mitä halutaan. kaksimielisyys on katsojan silmässä.

lisäksi haettiin kuvia krisse salmisesta, gimmelistä, tietokoneesta, iron maidenista, las ketchupista ja tuotantolinjasta... jospa nuo kaikki yhdistäisi yhteen taustakuvaan niin saisi kansa viihteensä tiiviissä paketissa.

jutun sepitti ansik kello 1035 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen