31. maaliskuuta 2003

paikannimibongausta

muusikko tuure kilpeläinen on onnistunut bongaamaan vahdon tienviitan länsi-suomen radiorundillaan ja täytyy sanoa, että suoritus ei ole helpoimmasta päästä. vahto ei ole minkään tien varrella, sinne ei osu sattumalta, sinne pitää mennä.

onhan näitä omituisia paikannimiä turun seudulle(kin) siunaantunut. tku-uki väliltä löytyvä himoinen on yksi viime aikojen suosikeistani. etenkin kun siihen yhdistetään oivallisesti ripustettu ike kanervan vaalimainos :) myös rauman tuntumasta löytyvä taantumuksen teollisuusalue koskettaa aina.

jutun sepitti ansik kello 1037 | vastapalloa (0)

kaista uudistui

soneraplazan musiikkiosasto kaista näyttää siirtyneen uuden osoitteen alle ja muuttuneen samalla myös ilmeensä puolesta. selkeyttä on saatu hieman lisää ja kerrankin fonttikoon pienennys EI ole tehnyt hallaa vaan se jopa helpottaa lukemista rivien muodostuessa nyt melko järkevän mittaisiksi. näin siis nuorilla silmillä ;) testilukemiseksi vaikkapa mokoman 'kurimus'-studiopäiväkirja

jutun sepitti ansik kello 1025 | vastapalloa (0)

nostakaa tarzan puuhun

sunnuntaiaamusta kävi kutsu kiipeilemään ja kun päiväohjelmasta tilaa löytyi niin tie vei kiipeilypalatsiin.

ensimmäinen nousu sai aikaan yllättävää huimausta, eihän sitä nimittäin tullut ajatelleeksi että korkealle tässä väistämättä päädytään. sitä seuraavissa nousuissa huimausta ei juuri huomannut, mutta käsivoimien ehtyminen kävi sitäkin selvemmäksi. liki puolitoista tuntia sitä renkkumista kesti ja hauskaa oli. seuraavalla kerralla voisi jopa miettiä mihin näitä raajojaan asettelee, reittejäkin jäi vielä valloittamatta.

jutun sepitti ansik kello 0901 | vastapalloa (0)

29. maaliskuuta 2003

kevätehostus, ensimmäinen askel

karamelli aloitti kuoriutumisen talvivaatteistaan etusivun lievällä uusinnalla. alasivut saavat luutaa lähipäivinä ja siinä mylläkässä saattaa jopa sisältö uusiutua. hurjaa.

jutun sepitti ansik kello 1455 | vastapalloa (2)

28. maaliskuuta 2003

ben folds live

influenssateatterissa (=patja olohuoneen lattialla) pyörähti myös ben foldsin livelevyn dvd-bonus. en rehellisesti sanoen tiennyt tämän levyn olevan 'pelkistetty' mies-ja-piano -levy, enkä sitä myöskään heti kuunnellessa huomannut.

folds on kokovartalopianisti, jonka rento ote vangitsee television ääreen. siitäkin huolimatta, että kuvatallenne noudattaa äänipuolen pelkistettyä linjaa. itse äänikiekko tuntuu toisinaan liian pitkältä, mutta bonus on juuri sopivan mittainen. liekö mies käynyt koskaan täällä päin pimputtelemassa, olisi mitä ilmeisimmin näkemisen arvoinen.

jutun sepitti ansik kello 1444 | vastapalloa (0)

sairaan miehen leffaputki

keho ajautui keskeytyskuntoon keskiviikkona, joten tie vei kotiin makuunin kautta: mukaan zoolander ja tigerland dvd:t, illalla vielä blair witch project neloselta.

taudin tasoittelu jatkui torstaina: dvd-pakettina rock star ja salasana swordfish sekä illan päätteeksi musikaalia isolta kankaalta - chicago. vekkuli, kekseliäs, ehkä aavistuksen itseään toistava, mutta ehdottoman viihdyttävä.

dvd-satsista mieleen jäivät zoolanderin ekstrat ja rock starin hieman siloiteltu tukkahevikuvaus. miksiköhän en ikinä havainnut jälkimmäisen pätkän saapumista suomeen, meniköhän se suoraan vuokraamoihin? ei siis DVD, ei VHS vaan STV (straight-to-video)

jutun sepitti ansik kello 1032 | vastapalloa (0)

26. maaliskuuta 2003

tarpeeton lainaus

tarpeeton mies
ei kiirettä mihinkään
ei tarvetta olla missään
kun oot tarpeeton mies
ei kukaan vaadi sulta mitään

egotrippi : tarpeeton mies

hieno biisi, mutta olo on vähemmän hieno. taistelussa kevätflunssa vs. panadolin (näyttää muuten erehdyttävästi kukkaravinteelta) ja mustaherukkamehun koalitio tilanne on vielä hieman epäselvä, mutta taistelukenttä on ainakin sekavassa tilassa.

jutun sepitti ansik kello 1035 | vastapalloa (0)

24. maaliskuuta 2003

urheilu- ja viihdeuutiset

viikonlopun yhteenvetoa: hikoilu, törmäily ja hetkittäinen hallittu pallonsiirtely toi tulosta. urheiluseura pääsee karsimaan noususta kunniakkaaseen salibandyn kolmosdivariin, jossa tuli jo pari kautta palloiltua ennen ryhtiliikettä nelosen suuntaan. työn alle pääsi myös vapaamuotoinen toimintakertomus/historia saman seuran touhuista. sormilla laskien havaitsen hakanneeni reikäpalloa jo reilut kymmenen vuotta välillä vähemmän ja viime aikoina yhä enemmän samassa porukassa!

onkohan muuten tämän turkulaisperäisen trance-artistin sandstorm mtv:n irak-boikottisoittolistalla?

launtai-illan aikuisviihteen, bjumtsibjumin vieraileva tähti viihdetaiteilija martti servo sai aikaan ilmoitusluonteisia tekstiviestejä luuriini, joista päätellen lienen jonkinasteinen martintaudin leviämispesäke, että kiitos ja anteeks...

uutta napanderia näyttäisi puskevan kaupan hyllyille huhtikuussa. se on sitten täysosuma!

jutun sepitti ansik kello 1157 | vastapalloa (1)

orava - metsiemme työmyyrä

olohuoneen ikkunassa vilahtaa jotain. rynnistys parvekkeelle ja seinällä vipeltää kaupunkiorava, kuvassa photoshopin voimin tuplana. tämäntyyppisestä 'kuvamanipulaatiosta' luontokuvaajat muistaakseni vetivät palkokasvia nenään muutama vuosi sitten. tekijänä taisi silloin olla arvostettu hannu hautala, eihän niin saa tehdä, mutta petoeläinten houkuttelu lehmänraadoilla on ihan ok, eikös vaan?

jutun sepitti ansik kello 0828 | vastapalloa (1)

takatakatalvi

mokoma lappeenrannasta tekee mitä metallimiesten pitää tehdä - julkaisee takatalven. sisältää heviä.

jutun sepitti ansik kello 0820 | vastapalloa (0)

21. maaliskuuta 2003

perjantaihubaa

k10k:n etusivulta löytyi näille tunneille justiinsa sopivalla otteella väännettyä yhden ruudun sarjakuvaa. WULFFMORGENTHALER

jutun sepitti ansik kello 1537 | vastapalloa (0)

kumman kaa

Netti on testejä pullollaan, niin myös nämä verkkolokit, joten miten voisinkaan jäädä pois tästä junasta. Että kumman kaa? Katsoin aikanaan yhden jakson tuosta sarjasta ja se ei kyllä varsinaisesti vakuuttanut. Ehkä en ollut kohderyhmää.

(16.01.2004: Pikku muokkausta kun kävijöitä näyttää tänne edelleen putoilevan. Nelosen sivuilla ei enää valitettavasti ole tuota testiä, mutta menkääpä vaikka tänne)

jutun sepitti ansik kello 0924 | vastapalloa (11)

mainonnan kujanjuoksu

xplanen jälki on vakuuttanut jo pidemmän aikaa ja tässä on jälleen yksi hupaisa esimerkki. sivuilta löytyy myös xblog.

jutun sepitti ansik kello 0856 | vastapalloa (0)

20. maaliskuuta 2003

ehostuksia lokirintamalla

{REKOFOLIO} blogeineen hyökkäsi linjoille tänään, myrsky jo muutamia päiviä sitten ja myrskyn kautta silmät osuivat myös kaasupäähän, joka näyttäisi ihan kelpo tekeleeltä, miksiköhän en ole aiemmin listalleni ruksannut.

jotenkin pidin sikiöasennon/rekofolion vanhasta versiosta enemmän, uudessa sotketaan xp-kiiltoa mustetuhruun jotenkin hieman häiritsevästi. yläkulman pingviini on kyllä silti kelpo hemmo ja blogia tulen lukemaan jatkossakin. kuten myös myrskyä ja kaasupäätä, kasvojenkohotus tekee aina hyvää, jos ei muuten niin ainakin kokemusta päivityssäätämisestä kertyy :)

jutun sepitti ansik kello 1730 | vastapalloa (2)

harhaileva ajatus

limunaadi elohopean halaus tunki eilen postiluukusta ja myöhemmin illalla sieltä puski paikallislehteä sellaisella intensiteetillä, että mukana tuli myös nimikyltti laseineen. levystä kättentaputukset mersulle nopeasta toimituksesta, ehjästä levystä ja edullisesta hinnasta (13,90). ja kiitokset myös bändille hyvästä työstä.

postiluukkuepisodista huolimatta tieni vei kuntosalille ja pakenin punttipuolen henkisen ilmaston latistavaa vaikutusta paremman puoliskoni perässä ns. ohjatun kuntoilun puolelle. onkohan jossain kuntokeskuksessa olemassa uroksille suunnattua (valmiiksi tunkkainen ilma, painoja hiukan liikaa ja musiikkina vaikka popedaa!) tai edes ei-trance -pohjaista PACEa? anteeksi, olihan siinä välillä houseakin... päälle vielä perusimelää tsemppausta tyyliin :"c'mon enää minuutti, vielä jaksaa!" no jaksaahan sitä jos onnistuu sulkemaan tarpeettoman melusaasteen pois.

illalla pitänee perusturkulaisen mainetta pönkittääkseen seurata hieman jääkiekkoa. siinä taitaa kaupan päälle tulla armoitetun sanailijan jarikurrin kuolemattomia kommentteja. vai onko vuorossa peräti juti?

jotain mulla vielä oli. niin, aamulla täysin arvalla firman soundsystemiin sisälle egotripin moulaa!-kokoelma ja mitä sieltä puskikaan... tuomari nurmiota:

Sota takoo / maapallon kalloa
verisellä / nyrkkiraudalla
laskukone jakaa / kansat kahtia
kauppa tarvii kauppiaat / ja sota sotilaat

jutun sepitti ansik kello 1453 | vastapalloa (0)

19. maaliskuuta 2003

apina-aakkoset, osa 2

amerikan maalta hyökkää vanhoille aakkosilleni kilpailija, joka on sitä luokkaa suuri ja mahtava, että taidan olla voimaton...

jutun sepitti ansik kello 1356 | vastapalloa (2)

Svensk kultur

Joskus viime vuonna törmäsin kokoelmaan vanhoja saksalaisia (?) bändikuvia, ja nyt iskevät takaisin ruotsalaiset. Kuvien lisäksi myös nimet ovat erityisen iskeviä. INGE LINDQVISTS!

(via boingboing, kuten tuo irak-reportterikin)

jutun sepitti ansik kello 1054 | vastapalloa (0)

Kuulumisia etulinjalta

tunti sitten selaillessani viimeisimipiä kotimaisia verkkolokeja totesin hiljaa sisälläni, että miksi tuosta nurkan takana vaanivasta sodasta mitään kirjoittaa, hyvä kun edes lukea viitsii. kello 9.10 ja linkkiä lähtee, niin se mieli muuttuu: Kevin Sites Blog.

kyseinen herra 'harrastaa' etulinjan sotajournalismia CNN:n piikkiin; kosovo, afganistan ja nyt pohjois-irak. ääntä, kuvaa ja tekstiä puskee maailmalle kunhan vain satelliittiyhteydet pelaavat.

jutun sepitti ansik kello 0920 | vastapalloa (0)

18. maaliskuuta 2003

karmasta ilmavispilään

maj karman kauniit kuvat - metallisydän. tyylillä pelkistettyä musiikkia ja hienot kannet, lakattu paperi saa aina heltymään kehuihin unohtamatta myöskään kelpo kuvitusta. levylle on viritelty melko hyvälaatuinen kopiosuojaus eli vain vampero ykkösraita jää levylle, muut siirtyivät ihan riittävän hyvälaatuisina jemmaan työomenalle. se ykkönen, 'iso mies pohjoisesta' on tosin ikävän hyvä raita kuunneltavaksi vain kotona.

kevät hiipii nurkkiin ja tuulettimen sesonkiaika on tylysti totta. näin iltapäivisin lounaalta palatessa vastaan iskee orastava tunkkaisuus, joka on kolmeen mennessä kehittynyt tehokkaaksi piinaajaksi. aamuisin pitäisi siis herätä aikaisin. tai sitten harrastaa siestailua.

julkaisusysteemin päivitys on viimein täysin kasassa ja toiminnassa nyt myös textile . näppärä pikku palikka näin ensi tuntumalta.

jutun sepitti ansik kello 1320 | vastapalloa (0)

17. maaliskuuta 2003

moottorin päivitys & miehinen tanssitaito

maanantain startiksi viilailin movable typen versioon 2.63. päivitys alkoi oikeastaan jo viime viikolla, mutta meinasi karata metsään, jolloin totesin kouluttavani skriptejä hylkäämällä ne muutamaksi päiväksi.

niin ja vielä viikonlopun musiikkilöytö / kannanotto:
"anssi ei osaa tanssia"

Anssi seisoo nurkassa ja
koettaa näyttää tyylikkäältä
uudet kengät toi sisko Tukholmasta
Anssi tuijottelee niitä
eikä edes huomaa että
Jenni äkkiä on siinä vieressä
--
Anssi voi, onneton,
peli menetetty on:
Anssi ei osaa tanssia

siskokin lähti eilen tukholmaan, tuokohan se mulle kengät?

jutun sepitti ansik kello 1027 | vastapalloa (0)

12. maaliskuuta 2003

oon niin vip

passit jaan paratiisiin / piletit pirunkin luo
yup: korkeasta ruohikosta

havaitsin eilen olevani niinkin arvostettu persoona jääkiekkoliiton piireissä, että sain kutsun saapua seuraamaan tulevia mm-kisoja ihan paikan päälle. enää pitäisi vain tietää mistä moinen arvostus.

jutun sepitti ansik kello 1051 | vastapalloa (0)

11. maaliskuuta 2003

kotimaista

ylex soittaa tämän päivän 'paras kotimainen biisi' -äänestyksen menestyneitä, pitänee viritellä toimiston vastaanotin kohdilleen. kyseisen radion henkilökunnan henkilökohtaisia listoja silmäillessä kaipaa aikoja, jolloin toimittajat saivat myös soittaa musiikkia josta pitivät.

koko lista nyttemmin nähtävillä

jutun sepitti ansik kello 0848 | vastapalloa (0)

10. maaliskuuta 2003

pilkun paikka

pilkkutesti. tulos 14/17 kertoo taitoni pilkuniskemisen saralla aika hyvin. lisäänpä samaan syssyyn vielä marjutin kokoaman yhdyssanasivun.

jutun sepitti ansik kello 1205 | vastapalloa (0)

7. maaliskuuta 2003

tiedotustilaisuus

suomen kansa, nyt tarkkana hiihtoliitto tiedottaa! (hesarin juttu)

mikä on kun ei taidot riitä / mikä on kun ei onnistu? onko niin ettei niittää voi sieltä / mihin koskaan ei kylvetty? ms
jutun sepitti ansik kello 1222 | vastapalloa (0)

baari-awards

maaliskuun city-lehti oli perinteiseen tapaansa listannut yleisön suosikkeja entisen pääkaupungin ravitsemusliikkeistä. pari asiaa tuli itsellekin mieleen.

→ paras baarivalaistus & -palvelu: the cow. missä baarissa tullaan pöytään ottamaan oluttilausta perjantai-iltana puolen yön tietämillä? täällä.

→ hävyttömin rahastus: prima-kompleks, lauantai-ilta, sisäänpääsy 7e, bonuksena narikka 1,5e. hintaan sisältyy kieltämättä hienot puitteet, mutta myös ihan riittävän hintaiset juomat ja hikinen tunnelma (joka saa tietysti kehon huutamaan juomaa..) no, eihän sinne kenenkään ole pakko mennä, mutta jotenkin se pieni laskukone sisälläni herää ja toteaa, että samalla rahalla näkee jo monenmoista elävää musiikkia. mistä kukin tykkää.

jotain muutakin oli mielessä, mutta muistijälkeä ei juuri nyt löydy. yritän uudestaan myöhemmin.

jutun sepitti ansik kello 0930 | vastapalloa (0)

5. maaliskuuta 2003

kessu ei maistu

joskus kauan sitten linkitin tähän paitaprojektiin, nyt näyttäisi kotomaastakin löytyvän samantyyppistä kampanjaa. dorka osoite, mutta osa paidoista on ihan nasevia.

jutun sepitti ansik kello 0934 | vastapalloa (0)

4. maaliskuuta 2003

yleks eksyksiks

minulla on tapana jättää valittuja vuodatuksia julkaisematta, tässä yksi joka on kirjoitettu helmikuisena tiistai-iltapäivänä:

"Onko sinulla painavaa sanottavaa? Haluatko tietää, mitä radiossa oikeasti tapahtuu? Olisitko mielestäsi täydellinen radiojuontaja?", kysyy ylex:n iltapäiväkammotuksen nettisivu. arvon juontajat luca & maria voisivat itsekin miettiä samoja kysymyksiä. en olisi ikinä uskonut, että joku pystyisi alittamaan nrj:n suoraan papereista huikealla eläytymisellä luetut 'aamuvitsailut'.

no pari viikkoa on kulunut, kyseinen iltapäiväsoopa on näemmä kokenut pieniä muutoksia, mutta olen myös saanut havaita, että tuo nrj-vertaus hieman ontuu. enerjiaradio nimittäin kyntää edelleen syvemmällä. yritettiin vaihtaa toimistoradion kanavaa, mutta tämä aamuohjelma on jotain aivan sietämätöntä, hirviätä huutoa ja meuhkaamista. yleisesti ottaen haukutaan jotain tv-ohjelmaa vaikka oma formaatti imee isomman kerran.

isken napit korvaan. graceskull toimikoon pelastajana.

jutun sepitti ansik kello 1030 | vastapalloa (0)

3. maaliskuuta 2003

lapatessa loiskuu

lämpimät onnittelut paikallisradio auran aalloille, karamellin kultainen tiedonvälityspokaali on teidän. palkinnon voitte noutaa täältä päätoimituksesta.

raadin perusteluina autoradion jumittava rds-tuuttaus (lätkätilanteita sun muuta mukavaa), kerrassaan herkullisen tiedontäyteinen kotisivu ("tämä sivu on a4-tulostettavissa") ja kruununa pitkästä matkasta juopunut lätkäselostaja, joka sentään vapautettiin tehtävistään... nettileiskan suunnittelijankin voisi puhalluttaa.

edit: 'iku viinasen' viimeiset 'flunssaiset' jorinat. mieshän on eloisampi kuin koskaan. uskomattomia äänenpainon muutoksia, väliin huutoa (HYVÄ ÄSSÄT!) ja hiljaista piipitystä (kärppien hallikuulutuksista ei saa mitään selvää :)

"minä en pelkää mitään ja näin myöskin sanon..."
"ruma sana pitää sanoa kun on se paikka... ...no ehkä tämä ei ollut se paikka."

editedit: mulla olikin sellainen olo, että tästä kuuluu vielä ja kyllä vaan, nyt näitä selostuksia on jakelussa. löytäjänä pinseri.

jutun sepitti ansik kello 1502 | vastapalloa (1)

pixelpalooza

iconfactoryn vuotuinen ikonikilpailu on jälleen pyörähtänyt käyntiin. jos vaikka osallistuisi, aikaa on vielä kuukausi ja se kultainen idea varmasti jossain odottamassa.

jutun sepitti ansik kello 1122 | vastapalloa (0)

daypop-uutuuksia

'alternative-hakukone' daypop näyttää lisänneen palvelujaan. käytössä on nyt päivän kuumia sanoja haisteleva word burst ja weblogien rankkaus lainausten määrän ja daypop-pisteiden mukaan.

jutun sepitti ansik kello 0910 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen