28. helmikuuta 2003

nerokasta ikävää

eilen tuli (ihan vähän) vuodatettua soittolistoista ja kuitenkin tänään ylex saa minut tarttumaan googleen kuultuani jälleen kerran kilven "nerokasta ikävää" junttauksen. outo biisi, se vain kuulosti heti ensikuulemalta suoraan menneisyydestä tulleelta, enkä oikein osaa sanoa onko se hyvä vai paha. biisin nimi on kyllä pönttö, mutta ehkä sen pitääkin olla. laulaja näyttäisi kovasti samalta kuin hevinkeliumissa ja palkeita kyllä riittää tuohon hevikiljumiseen.

jutun sepitti ansik kello 1040 | vastapalloa (0)

27. helmikuuta 2003

hit song science

levy-yhtiöt selvittävät tulevaisuuden turhaakin turhemmat hittinsä matematiikan keinoin.

"Polyphonic's HSS analyzes the underlying mathematical patterns in unreleased music and compares them to the patterns in recent hit songs."

jotenkin surullista, aivan kuin nykyiset soittolistat eivät jo olisi tarpeeksi ennalta arvattavia, vaikka siellä toki välillä soikin ihan kelvollista musiikkia.
toisaalta olisi kyllä mielenkiintoista tutustua ohjelman logiikkaan enemmänkin, kyseisen firman etusivulla näyttäisi olevan kuva uutuuslevystä 'hittiuniversumissa'.

(via the null device)

jutun sepitti ansik kello 2031 | vastapalloa (1)

silta yli jäätyneen meren

kari t kertoi ruotsin blogilistasta eilen ja aamutuimaan sinnekin vilkaistessani havaitsen kaksoisagentin - nätkreatur, joka näyttäisi olevan varsin korkealla paikallisella hittilistalla.

valokuvalokien parhaat - the 2003 photobloggies

jutun sepitti ansik kello 0825 | vastapalloa (1)

25. helmikuuta 2003

urheilun maailma

urheilutouhujen kasaantuminen peräkkäisille päiville alkaa kummasti tuntua. yllättävän vaudikkaitten maanantaitreenien jälkeen tunnin sohvaperunasessio saa kävelyn näyttämään ja tuntumaan rollaattoria vaille sujuvalta. venyttelyä? sitähän harrastetaan vasta kun oikein alkaa sattua.

nelosen pelinaiset (footballers' wive$) junnaa jotenkin paikallaan vaikka hurrrjia juonenkäänteitä yritetäänkin tarjota. eipä ole taannoisen futissaippuan; dream teamin voittanutta (taisi sekin tulla neloselta), siinä oli sentään peliosuuksia - jotka olivat vieläpä harvinaisen autenttisen oloisia. silloinen opiskelija oli pahassa koukussa.

kyllähän sen ymmärtää, että tässä uudemmassa sarjassa yritetään keskittyä urosten ja naarasten välisten kamppailujen setvimiseen sen tökkivän avauspelin sijaan, mutta silti, jotain uupuu. se lopun 'seuraavassa jaksossa' -puffi on muuten jokseenkin ärsyttävä. kuten myös rouhea brittiaksentti.

jutun sepitti ansik kello 0030 | vastapalloa (0)

24. helmikuuta 2003

mussiikkia

tamperelainen toimistorakennus julkaisee kolmannen albuminsa lähipäivinä. ainakin näytteet vaikuttavat lupaavilta.

ilkka on bongannut ww:n Magnus Carlssonin dj-keikalta tukholmassa. itse olen sattunut todistamaan saman herran karaoke-vetoa ruotsinlaivalla keskellä kirkasta iltapäivää muistaakseni viime keväänä. biisi oli unchained melody.

lievällä pommiin nukkumisella startannut päivä näyttäisi kuluneen flashin ja videon raakakätisessä yhdistämisessä. tulos on jokseenkin sama kuin ylensyöneen alasarjapelurin liikehdintä salibandykaukalossa. painava sisältö tappaa näennäisen ketteryyden.

jutun sepitti ansik kello 1516 | vastapalloa (1)

20. helmikuuta 2003

pingstate, osa 1

eilinen meni blogilistan paluuta ihmetellessä, joten menköön tämä päivä pingstaten pitkään hiottua ykkösnumeroa pläräillessä. lahti rock city.

saitti taitaa nyt jo mahtua pienemmällekin monitorille, mutta rullaukset vähän vielä kiukuttelevat macin ie:ssa. profiilia luomaan kuitenkin.

jutun sepitti ansik kello 0853 | vastapalloa (0)

19. helmikuuta 2003

paloharjoitus

mitä tekee toimistorotta palohälyttimen pärähtäessä hysteeriseen kilinäänsä? ärsyyntyy melusta ja päättää viimein lompsia syömään. talon takapihalla seisoskeli sentään muutama oikeasti kuuliainen asukki ja kadulla tuli vastaan pari punaista autoa. taidan olla hieman turtunut näihin herkkiin savunhaistelijoihin, vaikka tämä taisi olla vasta ensimmäinen kerta tänä vuonna

eilisen ykköskommentin laukoi arvon rajanylittäjä kaisa varis muistaakseni jari porttilan haastattelussa ilmoittamalla vain noudattaneensa periaatetta "training low - living high"... mitä tähän sanoo vihreä liitto?

jutun sepitti ansik kello 1309 | vastapalloa (0)

18. helmikuuta 2003

fiktiota ja todellisuutta

the onion raportoi kim jong kakkosen turhautumisesta bushiin. mies vaan häslää irakin kanssa vaikka pohjois-korea yrittää kaikkensa.
"I guess if your name's not Saddam, you're not worthy of America's hatred."

jutun sepitti ansik kello 0839 | vastapalloa (1)

17. helmikuuta 2003

outo olo

ketulla on krapula / niin myös madolla
kaikki ne voit tavata / alkon jonossa."

kontra: onomatopoeettinen alkoholiliike.
(edit: ketun aistit olivat eilen sen verran turvoksissa, että lyriikatkin menivät vähän pieleen...)

hotakaisen testituloksia elämästä. tällaiset kokoelmat tällaista tekstiä tällaisena päivänä auttavat tähän oloon aika tehokkaasti.
(via kasa)

jutun sepitti ansik kello 1526

13. helmikuuta 2003

kuvia saarelta

mittavan romppuarkiston alkupäästä löytyi materiaalia saarelta, jonne tänä talvena taitaa jo päästä jäitä pitkin. utö.

jutun sepitti ansik kello 0924 | vastapalloa (0)

11. helmikuuta 2003

kuuba

kaliber kymppitonnin poikien toimisto. paatunut pikselien ystävä kun on niin tämmösestä tykkää. linkki on peräisin uutta tuloaan tekevästä pingstatesta.

päätin luopua linkkien avaamisesta uusiin ikkunoihin, surffailija päättäköön itse mitä tekee. kyseinen korjaus vanhoihin höpinöihin hissukseen, siihen asti ruudut täyttököön.

ja vielä rubikin kuutio.
(via boingboing)

jutun sepitti ansik kello 1617 | vastapalloa (1)

7. helmikuuta 2003

n-gage esitelty

mitenkäs tämä on mennyt ohi? olenko uutispimennossa? nokia esitteli pelikännykkänsä, markkinoilla arvion mukaan loppuvuodesta 2003. pelejä laitteelle on tulossa ainakin segalta, activisionilta ja eidokselta. olisiko tässä ensimmäinen nokia-puhelimeni, tähän asti 'välttely' on onnistunut vaikkakin kitinää on riittänyt. "mikset nokiaa ostanut?"

pelisuunnittelija Greg Costikyan vertailee laitetta nintendon gameboy advancediin.

jutun sepitti ansik kello 1122 | vastapalloa (0)

6. helmikuuta 2003

eläväistä flash-taidetta

pieniä, mutta hienoja flashinmurusia. näissä potkivissa pikku otuksissa olisi ainesta vaikkapa näytönsäästäjään.
(via oliver & boingboing)

jutun sepitti ansik kello 1614 | vastapalloa (0)

5. helmikuuta 2003

päivän ajatus pohjoisesta

tästä kommentista tommille soisi palkinnoksi jonkin laatulehden vuosikerran. tai sitten vaan hustlerin :)

päivän iltasanomien otsikot ovat samalle sivulle tungettuina jotenkin absurdeja. poliisi ampui itseään, kauppias osti auton, taidemaalari toipuu erosta hoitokodissa ja saddam esiintyi rauhankyyhkynä. jopa ilta päivä sanomat jää kakkoseksi otsikoinnissa.

jutun sepitti ansik kello 1612 | vastapalloa (0)

julmaa huvia

hyvät linkit monistukoon. kompassi osoittaa ville juutilaisen kokoamaan julmahuvi-sivustoon. tätä herkkua kaipaisi lisää tai edes uusintana. täytyypä tonkia videoarkistoja-parkistoja.

jutun sepitti ansik kello 1327 | vastapalloa (0)

4. helmikuuta 2003

haluatko humppatähdeksi?

sain eilen sähköpostin välityksellä vinkkiä ammatinvalintaan tai oikeastaan kehotuksen kokeilla onko tämä nykyinen homma sittenkään "se oikea". työministeriön avo-ohjelma kyselee paljon, mutta vastaakin sitten samalla mitalla.

ehdottoman todenmukainen ja koskettava kuvaus löytyy ammattitiedoista alahaarasta amk/taide- ja kulttuuriala; laulaja, kevyt musiikki.

"Laulajan on myös kestettävä omaan työskentelyynsä kohdistuvaa kritiikkiä, jota esim. tanssilavoilla saattaa yleisöltä saada hyvinkin suorasukaisesti ilmaistuna."

jutun sepitti ansik kello 1331 | vastapalloa (0)
proud member of underachievers international - anssi koskinen