namulogo karamelli.com makean nälkään! curriculum vitae portfolio noin 400 tapaa jatkaa matkaa
palautemurunen kikkailuosasto
       
       
       
   
  pikseliä nassuun    what the..? in english, please

30/08/002  hittimittari

kuten myrskyn janne taannoin mainitsi, ihmisillä on tapana sanoa "tykkäävänsä ihan kaikenlaisesta musiikista", mutta sen Pohjannaulan / Finnhits-koosteen / ihan siedettävän suomi-rapin (on niitä.. ainakin jos djbb lasketaan :) pyörähtäessä soimaan pyörähtävät myös äsken niin 'avoimen' musiikinkuluttajan suupielet alaspäin.
siispä päivän sekalainen hittilista. "np." kuten näissä blogeissa pruukataan sanoa :) sopii kokeilla.

  • smash mouth: padrino
  • queens of the stone age: first it giveth
  • therapy?: screamager
  • kumikameli: oparin aarteet
  • martti servo & napander: elämän ohjat (se on niinkus viikko häihin)
  • zen café: poika, joka käyttää laseja
  • pirkka-pekka petelius: muistan sua elaine (lehtarille kiitokset 'herätyslevystä' :)

peukalo ylös myös stupidon uutiskirjeelle ja tulkinnalle Levy-yhtiön 'yritetään ulkomaille' -projektista Screaming Stukas. The Hosekoitin :)

 

29/08/002  elämä lapselle, nauha pyörimään

montako playback-suoritusta siinä eilisessä "elämä lapselle" -konsertissa vedettiin? jotenkin ihastuttavaa omistautumista hyvälle asialle.. nylon beat ainakin lauloi itse. siinä kohtaa lähdimme baariin.
ilmeisesti ainakin kuulo tiikeli (lempinimi © jaan wessmann/soundi) jäi kuulematta. se subtv:ltä taannoin tullut dokumentti kyseisestä yhtyeestä oli kyllä viihdettä parhaimmillaan.

 

28/08/002  hiirielkeitä

asensin eilen mozillan - toista kertaa, edellisellä kerralla jokin tökki ja homma jäi siihen. oli jo pitkään ollut tarkoitus kokeilla suomi-blogeissakin hehkutettuja hiirielkeitä eli pikakomentoja "ilmaan kirjoitettuina".
pääsin sitten viuhtomaan ja olihan siinä jotain samaa tunnetta kuin ensimmäisessä onnistuneessa kännykän äänikäskytyksessä. monimutkaisemmat liikkeet tosin tuntuivat silkalta kikkailulta, mutta simppelimmät peruskomennot löytyivät helposti. äänikäskytyksessä en ole tätä tunnetta vielä saavuttanut (käyttääkö joku muuten yksinpuhelua puhelun avaamiseen - säännöllisesti?)

radio kiljuu donkkareiden merirosvoradiota ja pakottaa kuulokkeet päähän - ikävä kyllä. on nimittäin pientä päänsärkyä ja toisekseen olisi ollut ihan mukavaa jos nämä 'd on huono t' -pojat olisivat viimein skarpanneet linjaansa - lähinnä lyriikoita. "kyl ne vanhat niimpal parempii oli.."

 

27/08/002  shoppailusta

kasan jussi näkyy tehneen en-osta-levyn-levyä-tässä-kuussa -lupauksen. kokeilin itsekin tuota samaa temppua keväällä ja hämmästyksekseni jopa onnistuin. tuli muuten todellakin harkittua sitä seuraavaa ostosta.

plattaa täytyy kehua vikkelästä toimituksesta. qotsa:n ja rhcp:n (koodikieltä :) uutuudet tulivat eilen, tilaus lähti perjantai-iltapäivästä puoli neljän aikoihin. tällä hetkellä nuo kuningattaret taitavat johtaa leukaparran mitalla..

 

23/08/002  turkutouhua, osa 2

turkulistalle päätyy myös marjutin tiivistelmä tästä hilpeästä kesäkaupungista, jossa tällä viikolla jokea ovat kyntäneet lohikäärmeveneet.

jos turusta jotain tosissaan hienoa pitää mainita niin kaivaisin esiin apteekkimuseon 'takaa' löytyvän maalaishenkisen sisäpihan, jossa pihan kingi - herra kukko - vetää isoa showta päivät pitkät. kahvikin on hyvää.

suomi-weblogien ykkönen on sitten jar:
katso vaikka tästä..

typofiili.comissa pyörii t-paidan suunnittelukilpailu vielä tämän kuun loppuun, joten vielä ehtii. tässä yksi ehdotus. hel vetican nokkelaa.

nasse päähän ja baariin, siltähän se välillä tuntuu.
anti-tupakki paita (via pingstate: kansan ääni)

 

22/08/002  turkutouhua

listasin tuohon sivupalkkiin turkuun jollakin tavalla liittyviä blogeja. suodatinkin taitaa joutua 'alempaan' kategoriaan ilyan opiskelujen alkaessa :)

nielsenin kolumnista heränneeseen fonttikokokeskusteluun sanon vain, että macin ie 5.1:ssä tekstikoon suurennus (tai pienennys) on mielestäni riittävän helppoa - näin sen pitäisi olla joka selaimessa.
lieventävänä aasinsiltana (eihän microsoftia noin saisi kehua..) juttua mikkisoftan "smart" tageista. oikein banneri ja kaikki.. (via visakopu)

Smart Tags are stupid.

harkitsen digikameran asennusta & ajastusta (webcam -softa löytyy) parvekkeelle öisten vaeltajien tallentamiseksi. en nyt tarkoita mitään ilmiantomeininkiä kerrostalokyttääjä / karpo -asenteella vaan enemmänkin viihteellistä koostetta kaskenkadun kulkijoista. vähän samassa hengessä kuin tänä kesänä hiljaiseksi jäänyt pönttökamera. tämänkin voisi nimetä pönttökameraksi ;)

tällä viikolla ilman kyttäilyäkin bongattu kovaääninen "johanna" -niminen neitonen lainaamassa liikennemerkin lisäkilpeä rivakoin ottein ja viime yönä miehekästä painia työmaapuomien kanssa. asumme baarimuurahaisten polunvarressa.

 

15/08/002  rokkirytkettä

surinajyrä queens of the stone age julkaisee uuden albuminsa "songs for the deaf" kuun lopulla ja bonuksena mukaan tarjotaan live-dvd - mainiota!

bändin saitilta löytyi myös yllättävän hyvälaatuinen video (real video) biisistä "no one knows", jossa rummuissa heiluu jotenkin aivan dave grohlin näköinen heppu. videolla esiintyy myös peura auton ratissa, joten pätkä on ehdottomasti katsomisen arvoinen. sopivaa lämmittelymusiikkia sweatmasterin debyytille syssymmällä..

no onhan se herra grohl siellä kapuloissa: "Dave Grohl replaced Gene Troutman when he quit the band in October." (dotmusic)
ei vaan ollut kantautunut tietooni - näinkin voi käydä internetissä ;)

merten kommentoi blogien tarkoitusta ja osuu kyllä asiaankin. toistoa piisaa kun herkkulinkki löytyy (tätä ei voi itse paljoa puolustella :) ja pidempää tekstiä olisi ihan mukava välillä lukea vaan jotenkin ruudulta lukeminen käy tahmeaksi tekstin pituuden kasvaessa.
esim. mertenin juttuja jaksaa lukea (kiitokset fonttikoosta, jota ei tarvitse zoomata), koska sana on hallussa, mutta enpä haluaisi nähdä kaikkien suomiblogien paisuvan samoihin mittoihin. lyhyet kirjoitukset ja nörttiaiheet taitavat aika pitkälti johtua mertenin mainitsemasta u-mediataustasta. lyhyt on nopeasti kirjoitettu ja luettu, kiire (muka) painaa päälle eikä mihinkään tunnu ehtivän keskittyä riittävästi.
täytyypä itsekin yrittää jatkossa skarpata linkkisuodatuksen ja sanallisen sisällön suhdetta ja laatua, mutta nyt: alas-ulos-ja-kaupunkikosteikkoon!

 

12/08/002  flashin haistelua (tekniikkatilitystä)

macromedian flash 6/mx:n myötä olen harmillisen monta kertaa törmännyt vanhentuneeseen "haisteluskriptiin", jonka viimeisin tunnistama flash-versio on 5. siinä sitten pahimmillaan jämähdetään johonkin noflash.htm-sivulle (josta ei tietenkään pääse mihinkään) kun skripti on sitä mieltä, että selaimen flash-laajennus on liian vanha vaikka se todellisuudessa on liian uusi. viimeisin tapaus, joka jämähti vilkkumaan kahden sivun välille ilmoitellen, että minulta puuttuu sekä flash 5 että 6 -plugit..
(22/08/002 muutosta
platinum media näyttää muuttaneen pluginhaistelijaansa, nyt se vain ilmoittaa sivuston vaativan flash 5 -plugin, mutta ei jää vilkkumaan.. parannus kai tämäkin)

musiikkihöpinää suomeksi: rockmusica

pikseli-guru hide itoh on uusinut sivunsa ja muutama uusi ikonikin löytyy. pixture.com

meomi.com - pikselijyrsijöitä hempeissä sävyissä (via iconfactory) ja samaan henkeen pepepue.com

 

08/08/002  karamellisekoitukset

makeisethan ovat pääsääntöisesti hyviä, mutta joistakin tulee vielä parempia kun niitä yhdistelee erinäisiin elintarvikkeisiin. karamelli.com esittelee nyt nimensä pönkittämiseksi muutaman 'reseptin':
esimerkki #1: turkinpippurit ja kylmä maito. kummatkin menevät alas yksinkin, mutta yhdistelmä toimii vielä paremmin.
esimerkki #2: toinen suosikkini on hedelmä- & salmiakkimerkkariyhdistelmä, eli otetaan molempia laatuja yksi kappale, vipataan ne suuhun ja (hetken kuluttua) makuelämys on tasapainoinen.

musik-megamix:
björk: hyper-ballad
weeping willows: return to me
weezer: queen of earth (demo)
suburban tribe: if only.. (biisi) + lentelevät mikrofonit (live)

poiminta spam-powerpointista (ei siitä muuhun olekaan..)
aina ei voi onnistua.. :)
kuvaaja tuntematon.

 

07/08/002  vaatteita kansalle

yksi viime aikojen projekteista on ollut erään ns. urheiluseuran t-paidan työstö, joten tässä muutama esimerkki netin tarjonnasta:

 

06/08/002  peliherkkuja

lomilta palaava ihminen saattaa tuntea vastustamatonta himoa pelata nettipelejä, joten tässäpä muutama kohde:

radiomafia-vetoomuksen ensimmäiset 24h. aika hulinaa :)

 

02/08/002  double-dutch

jatketaanpa eilistä kielitutkimusta. australialais-turkulais-hollantilaisen raadin kokoonnuttua selvisi mm. seuraavaa:
to dutch: maksaa lasku puoliksi (treffeillä)
to double-dutch (in australia): puhua siansaksaa
to double-dutch (in netherlands): tuplaehkäisy

ja samasta lähteestä suomessakin tutun billabongin merkitys: se viimeinen lätäkkö kuivuvassa joenuomassa. surffaa siinä sitten..

 

01/08/002  lomat lopus (varsinais-suomalainen eläinlaji?)

muutama päivä tässä sitten toimistolla pyöritty, joten pitänee aktivoitua myös tällä blogi-rintamalla. aloitamme virtuaalivisiitillä telajärvelle..

Applelta voisin ottaa vastaan uusimman iMacin (kiva näyttö) ja iTunes 3:n ellei se olisi ainoastaan OS X -yhteensopiva. OS X:stä voisin hankkia sen jaguaarinkarvaisen X-kirjaimen - sopisi vaikka vessan oveen. itse käyttistä en sen isommin kaipaa..

jostain syystä puhun edelleen "äksästä" vaikka eräs mac-kauppamies minua jo valistikin: "ei se ole x, se on kymppi, roomalainen numeraali" :)

kompassi opastaa: paikannimien todelliset merkitykset kiertävän taiteilijan näkökulmasta. tämän innostamana voisi keräillä myös erinäisten paikkojen lempinimiä. lähtökohtana vaikkapa länsirannikolla sijaitseva pikkukaupunki uganda..

 

03/07/002  viitseliäisyyttä

ihmiset jaksavat kyllä innostua asioista: grand theft auto III:n in-depth faqs: mm.keskusteluradioaseman höpinöitä tekstitiedostoon kerättynä.. no, ovathan nuo kyllä hervottomia juttuja :)

jippiin/apajan erittäin kaksimielinen, mutta paikoin kyllä hauskakin (niin siis kaksimielisyyshän ei ole hauskaa.. ;) kisastudio jo menneistä potkupallokisoista. tiedä sitten kauanko linjoilla pidetään.. taustajoukoissa ainakin petteri summanen ja janne reinikainen.

eboy näyttää julkaisseen uutta pikseligraffaa ja kirjankin.

 

01/07/002  hatti jahunen

lomanodottelutunnelmissa kepeää 'informaatiota' mm. työkaluista, keksinnöistä ja grillauksesta. hattijahunen.com

etäisesti samalta suunnalta pitkään elottomana maannut hiusverkko ja ilta päivä sanomat. ulkomaan elävistä kannattaa tietysti perehtyä vanhaan kunnon onioniin. taannoin tukholmassa löysin sattumoisin tämän kirjan ja sori vaan terassisurffaajat, mutta toimii kyllä huomattavasti mukavammin kuin se läppäri-parveke -yhdistelmä.

 

28/06/002  urheiluruutu

wimbledon.org ja etusivulta oikea yläkulma (real-time scoreboard). livenä päivittyvä perinteinen tulostaulu. toimi ainakin eilen noin viiden sekunnin viiveellä töllökuvan perässä. eipähän tarvitse kääntyä vilkuilemaan telkkua selkänsä takana, kuten tuon futiksen kanssa on tupannut käymään..

ja kun aiheeseen päästiin niin se on bubiklubi.
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." B-E W

tuukan näytönsäästäjä / musiikkitarjotin, polyfonken.com (757k)
ja vähän samalta suunnalta: krushingfunklords
poikabändi chilipippurit ;) (via roklintu)

 

28/05/002  maladroit

weezer pukkasi uuden levynsä ulos tuossa parisen viikkoa sitten ja nyt sain tuon Maladroitin hankittua. Ah, miten ovatkaan ne talvella tarjoillut demoherkut jalostuneet tiukaksi paketiksi, mutta miksi mukana on jälleen "Island in the sun"? Hyvä biisi, mutta ei ois tarvinnut.. olisivat mielummin tarjonneet Spike Jonzen elukkavideon kyseisestä biisistä.

(28/6: selkisi. levy-yhtiö halusi 'rankaista' poikia liian epäkaupallisesta levystä ja lisäsi perään edes yhden hitin.. joopa joo)

sakamoto yhdistää kaksi hauskaa kieltä - japanin ja tanskan. sisältö on sitä itseään - desikndesikn.

 

08/05/002  super mario jr.

ps2fin/ananova: "Isä paransi poikansa pelitaitoja kokaiinilla." Että ensin yritetään lelliä pentua pleikkarilla ja kun homma ei ihan sujukaan niin eipä kun virittämään - viisivuotiasta peluria..

rivitalo feat. thumb puppets.

 

06/05/002  tarvitsemme vaan discomusan

'armahdus' kaikille modeemikäyttäjille: åken discokuviot karuna gif-animaationa. ääntä ei tähän versioon valitettavasti kuulu, mutta vatkausta voi säestää vaikkapa kehottamalla "kaikkia tanssimaan meidän omaan discoon.."

sitä vajaan 40 megan könttiä en kyllä servolle varastoi vaikka trafiikki varmasti olisikin taattua :)

(28/6: onneksi joku kuitenkin varastoi. kas tässä. eikä sitten loukkaannuta siellä tanssilattialla)

 

29/03/002

to all of you not understanding a word of finnish: check out the icon pages in english. otherwise this site is in finnish. to increase the percentage of understandable sections you might fill the feedback form and complain about this. i might even get something done :)

 


 pois täältä...

blogilista + valikoidut

pekkaspace
absum.net
visakopu
roklintu
pinseri
kuutio

turkublog!
(suodatin.com :)
snchrnized
arki + utu
nokkasiili
myrsky
turku!
kaaos

re:
pingstate
napanderit!
kotiteollisuus (ai mikä?)
viikate
radio helsinki

ps2fin

 

exit in english

pixture studio
pixelsurgeon
red meat

weezah
the wannadies
cake

ghost-monkey / polyfonken
lahcopromotion

 

 
    cv | portfolio | links | feedback    
   
© anssi koskinen 2002