Hyvää matkaa musiikkiteollisuus

“Kasassa nostetaan esille”:http://www.kasablogi.com/arkisto/005277.html hyviä pointteja musiikkiteollisuuden omista tilastoista ja niiden uutisoinnista.

_Tajuatteko kuinka harvoin tällainen järkipuhe pääsee kuuluviin?_ Siinäpä mieleenpainuva lause.

“Kalevan uutisoima kahden prosentin pudotus musiikkimyynnissä”:http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=540625 on kyllä varsin helppo selittää, kun 12 prosenttia uutuusmusiikista on aivan käsittämätöntä kuraa. Juuri tuon kuran tuottaminen kuitenkin syö 24 prosenttia maailmanlaajuisista tuotantobudjeteista. (Tämän yhden kappaleen mittaisen musiikkitutkimuksen tilasi entinen musiikin suurkuluttaja. Virheprosenttia ei ole ja tämä on totuus.)

Samaan aikaan toisaalla, Petteri Järvisen mielipiteet eivät aina törmää omiini, mutta “Talouselämän”:http://www.talouselama.fi/ uusimmassa kolumnissa osutaan itse asiaan muutamaan otteeseen varsin napakasti. “Kopiointi ei ole tavallinen varkaus”:http://www.talouselama.fi/doc.te?f_id=836391.

bq. Tietääkseni kukaan ei ole vielä rohjennut tehdä tutkimusta, jossa piratismin aiheuttamia tappioita yritettäisiin arvioida realistisesti.

Ja edelleen, samaan aikaan, mutta jossain aivan toisessa maailmassa: “Piraattitehdas”:http://www.piraattitehdas.fi/.