Anna Eriksson plays Weezer

Melkein voisin linkittää Iltalehteen, joka taannoin nosti esille “muusikoiden.netissä”:http://muusikoiden.net/ pyörineen keskustelun muutaman Anna Erikssonin biisin alkuperästä. Melkein olisin voinut (ja halunnut) unohtaa koko viisut, mutta näköjään markettimusiikkien epäjumalat päättivät toisin.

“Netanttilan esikuuntelupätkät”:http://download.netanttila.com/scweb/scwebshop.dll?cdalbum?organisationid=ECAB2407-9707-1345-85A3-81A5D870E35F&contentid=4D7EFAE4-8C4A-F740-90C5-51832C8A3B21&languagecode=FI (raidat 01 ja 05) kertovat kyllä aika puhtaasta “Weezerin”:http://www.weezer.com/ monistuksesta. Lainaamisella ja sämpläämisellä on vissi ero omiin nimiin pöllimiseen, herra Santapukki.

Lainaan mainion kommentin palstalta:

bq. Ennen kuin heitätte näitä “kaikki on jo tehty/ aina näitä huhuja liikkuu”-kommenttejanne niin vertailkaa noita artikkelissakin mainittuja lauluja sekä sanoituksiltaan, melodialtaan, soundiltaan, soinnuiltaan, laulurakenteeltaan ja sovitukseltaan. Tällaista yhteneväisyyttä ei edes Jon Bon Jovi saa omien biisiensä välille.

Oma lukunsa on “IL:n keskustelun mainiot repeilyt satunnaisiin suuntiin”:http://www.iltalehti.fi/osastot/keskustelu/forum.jspa?forumID=305. Otsikot kertovat omaa tarinaansa keskustelun yleisestä tasosta:

-plagioitu vai ei?
-Anna on ihana
-Ei tämä ole plagiointia.
-Kovin mitäänsanomaton persoona
-Voittaa Ilalehden Iltatytöt
-Kaikkihan me olemme plagioijia
-Eriksson on poikkeuksellisen kaunis suomalaisnainen

Ja niin edelleen…

Wikipedia: “plagiointi”:http://fi.wikipedia.org/wiki/Plagiointi vs. “samplaaminen”:http://fi.wikipedia.org/wiki/Samplaaminen.