Kommenttien suojaus “mainostajilta”

Maanantai-iltana suoritin “tämän ohjeistuksen”:http://www.elise.com/mt/archives/000246concerning_spam.php pohjalta Movable Typen kommentointijärjestelmään pienoisia muutoksia. Työtä ei ollut paljoa, mutta tehoavan tuntuisi. Yhtään turhuutta ei ole sittemmin päässyt läpi. (verrattuna yhteenkin viime viikon päivään, jolloin kommentteihin kolisi kolmisenkymmentä linkkejä tyrkyttävää pillerikauppiasta ja pokerimainostajaa.)

Työvaiheet olivat yksinkertaistettuna seuraavat:

* mt-commmments -tiedoston nimeäminen uudestaan (alkuperäinen nimi löytyy googlella turhan helposti ja päätyy automaattiroskaajien listoille)
* nimenmuutoksen ilmoittaminen asetustiedostoon
* kommentointilinkin muuttaminen osoittamaan kyseisen merkinnän omalle sivulle, ei enää pop-upiin.
* kaikkien Movable Typen hallitsemien tiedostojen uudelleenrakennus.

Toimintaohjeet tarkemmin selostettuna löytyvät tuosta alussa mainitusta jutusta. Käyttämättä jäi vielä vanhojen juttujen kommenttien automaattinen sulkeminen, johon ryhdytään jos uusi roskakommenttitulva iskee.

One thought on “Kommenttien suojaus “mainostajilta”

  1. Marjut says:

    Mulla on käytössä se automaattisulku, ja spämmäys laski sitä myöten inhimilliselle tasolle. Pari-kolme spämmiä jaksaa vielä poistaa, 57 alkoi jo ottaa ohimoon. Tänään meni muuten sadan estetyn IP-osoitteen raja rikki. Rokkenrol.

Comments are closed.