Powerbook-havaintoja

“Sidetrack”:http://www.ragingmenace.com/software/sidetrack/index.html on aika mainio työkalu Applen tyylikkään, mutta ehkä kuitenkin turhan yksinkertaistetun ‘laajakuvaohjauslevyn’ toimintojen lisäämiseen. Oikeaa hiirennappia en softakikoilla saanut järkevästi toimimaan, mutta jo vaaka- ja pystyrullaus levyn laidoilla on riittävä syy ladata tuo pikkuohjelma kympin avuksi. _Ignore trackpad while typing_, yes please.

“Airport Expressistä”:http://www.apple.com/fi/airportexpress/ ja sen AirTunes-ominaisuudesta sen verran positiivista havainnointia, että stereoihin tai muuhun äänentoistoon ohjattava ääni ei tule suoraan koneen sisäisestä äänikanavasta vaan se tuotetaan erikseen. Näin koneella voi työskennellä ja vaikka pelata samaan aikaan kun musiikki virtaa ulos ‘eetteriin’. Merkkiäänetkään eivät kuulu langattomalle kanavalle. Kuitenkin jotkin ohjelmat, kuten “Propellerheadsien”:http://www.propellerheads.se/ Reason ottavat ääniraudan sen verran lujaan otteeseensa, että musiikin siirto saattaa katketa.

Mielenkiinnolla odottelen minkämoisia sovelluksia laitteelle kehitellään “nyt kun sen suojaus on yleisessä tiedossa”:http://nanocrew.net/blog/apple/revairtunes.html.

Itse koneesta mainittakoon sellainen havaittu heikkous, että delete-nappia ei ole vaikka nuolinäppäimien ympäristöön sellainenkin kyllä mahtuisi ja täysimittaisissa saman merkin näppiksissä sellainen on. Muutenkin koneen ‘komentosiltaa’ katsellessa tulee mieleen, että kyllähän tuohon mahtuisi täysimittainenkin näppäimistö erillisine numeronäppäimineen.

Loppuun “Simplebitsistä”:http://www.simplebits.com/ poimittu mainio “PowerBook-kännykkä-spraypullo -sovellus”:http://www.bikesagainstbush.com/ (se video).