oh Canada

Satuimme viikonloppuna (perjantai tai lauantai) sattumalta oikealle kanavalle oikeaan aikaan ja juuri siten “Talking to Americans”:http://www.canoe.ca/TelevisionShowsT/talkingtoamericans.html oli parhaimmillaan.

Hetken luulin, että kadulla mikrofoneineen heiluu Sacha Baron-Cohenin (Ali G) “Borat”:http://www.hbo.com/alig/bios/, mutta asialla olikin toinen kikkarapää, kanadalainen “Rick Mercer”:http://www.imdb.com/name/nm0580300/. Mies kyselee mielipiteitä Kanadasta Yhdysvaltain kaduntallaajilta ja onnistuu jujuttamaan kameralle lämpimiä onnentoivotuksia naapurimaan kansalaisille esim. uuden kansallisruuan, majavanpallien johdosta.

Voiko ne tosiaan sanoa noin. Eivätkö ne tiedä Kanadasta mitään? Eivät edes Detroitissa (Kanada vastarannalla)? No, mönkään menneitä ‘haastatteluita’ ei ohjelmassa näytetty kuin muutama ja leikkaustakin käytettiin yhdistelemään mielikuvia, mutta silti. Kelpo viihdettä.

Toisesta kanadalaisesta huumorihelmestä, “The Newsroomista”:http://www.cbc.ca/newsroom/ onnistuin taannoin näkemään kaksoisjakson ensimmäisen osan. Sekin oli kelpo tavaraa ja uusia jaksoja on YLEn mukaan tulossa.