iPod-kokemuksia

“Vajaa kuukausi sitten”:http://karamelli.com/lokidata/000313.html iloksemme ilmaantunutta “iPodia”:http://www.apple.com/ipod/ on tullut käytettyä sen verran, että jotain sanottavaakin löytyy.

iTunesistakin löytyvät “älykkäät soittolistat”:http://www.smartplaylists.com/ ovat aika hieno juttu. Voin esimerkiksi valita soitettavaksi vain aiemmin soittamattomia kappaleita tai poimia valikoiman musiikista, jota ei ole soitettu pariin viikkoon. Huono puoli näissä listoissa on niiden editointi ainoastaan pöytäkoneella. Joka tapauksessa, näinkin pienellä tekoälyllä ja parintuhannen kappaleen kirjastolla voittaa jo valtaosan valtakunnan formaattiradioista.

Miinuspuolia. Lataus/-firewire-kaapelia ei saa irti telakasta äänipiuhan ollessa kiinni, toinen lukitusnappi on liian pienessä välissä. Kappaleita ei pysty poistamaan lennosta (tapauksiin ‘ei enää ikinä tätä’), tai ainakin tuo toiminto on hyvin piilotettu. Jos laitetta käyttäisi enemmän kannettavana soittimena, metallisen taustalevyn kiillottamisesta kehittyisi epäilemättä kännykän näytön pyyhkimistä vastaava pakkoliike, vähän työläämpi sellainen.

Aiheeseen liittyen, “Visa raportoi”:http://www.visakopu.net/weblog/20031016/2213/ iPodin uusista lisävarusteista (mikrofoni ja muistikortinlukija) ja iTunesin Windows-versiosta.