muistelmia lauantailta

“lemonator”:http://www.lemonator.net aloitti maailmankiertueensa lauantai-iltana säätämöltä. en pysty vertaamaan keikkaa poikain aikaisempiin suorituksiin, koska tämä oli ensimmäinen näkemäni, mutta kiistatta voin sanoa paketin rokanneen. soitto oli innostunutta, stemmalaulut toimivat koko bändin voimin ja välispiikkejä irtosi muiltakin kuin maestro kurjelta, jolta muuten irtosi varsin rennosti. viimeistään kurjen ja basisti antti karisalmen välikättelyt (“meillä on tapana kätellä kun menee hyvin”) vetivät suupielet yleisön seassa kattoa kohti. tässä suodatinpaperissa maistuvat selvästi pixies ja weezer. kumpikaan ei ole huono maku.

myös valopuoli oli hanskassa siinä määrin komeasti, että erikoismainita sille pitää suoda. välillä bändi esiintyi varjokuvina sinisessä udussa ja seuraavassa hetkessä esiin poimittiin tuttu nelisilmäinen hahmo etualalta. sekaan vielä strobo-efektin hillityn tehokasta käyttöä ja sellaista pyörivää sädemuodostelmaa (on sille varmaan nimikin) vähän suuremmissa määrin – nannaa silmille. ei ehkä mitenkään ainutlaatuista, mutta näissä piireissä vaan niin pirun harvinaista, että mielellään katselee kun paikalle sattuu. “cmx:n”:http://njet.net/cmx a.w.yrjänä taisi joskus todeta täysiä saleja myyvän hittikiertueenkin päätyvän komeasti nollatulokseen kun showssa on kunnon valot. rohkea veto siis.

soittivat muuten penteleet yllättävän encoren. hämmästyttävässä selväpäisyyden tilassa olin jo matkalla narikkaan, mutta ehdin onnekseni perumaan komennon.

“biisilista via uninen”:http://www.unessa.net/kuvat/bandikuvat/lemonator/biisilista_saatamo_04_2003.jpg